23/5/11

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0, ανατροπή για «σεντόνι» και αποθέωση Ζιλμπέρτο!


 Με τον σπουδαίο Ζιλμπέρτο Σίλβα MVP και σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας των play off κρατώντας πια την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την πρωτιά, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.
 Την αποθέωση γνώρισε από 20000 οπαδούς του Τριφυλλιού ο τεράστιος Βραζιλιάνος, που αν δεν αλλάξει κάτι αναμένεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά και το ματς με την ΑΕΚ.

 Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα τον έθετε εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς. Ο Φερέιρα προτίμησε τελευταία στιγμή να βάλει στη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη το Σιμάο (και όχι τον Καραγκούνη) και δικαιώθηκε, μιας και ο Μοζαμβικανός ήταν εκπληκτικός, έτρεχε και έκοβε ασταμάτητα και συνολικά ήταν από τους καλύτερους των νικητών, μαζί με Σίλβα, Λέτο, αλλά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που είχε σταθερότητα αν και δεν πιέστηκε αρκετά.

 Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρη, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με στόχο το "χ" και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, την πάτησαν. Ανύπαρκτος επιθετικά ο ΠΑΟΚ γνώρισε δίκαια την ήττα κι ας φωνάζει (σωστά) για το γκολ-οφσάιντ, είχαν προηγηθεί φάσεις που ευνοήθηκε, όπως ο μη καταλογισμός πέναλτι σε χέρι του Τσουκαλά από φάουλ του Λουίς Γκαρθία αλλά και η κίτρινη κάρτα στην ανατροπή του Σισέ από τον Κοντρέρας, που θα μπορούσε να δοθεί κόκκινη.

 Φάσεις χάθηκαν αρκετές και το γκολ τελικά ήρθε από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 74', όταν ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ, Χαλκιάς και Κοντρέρας δεν έδιωξαν μακρυά, ο Σισέ εξαπέλυσε δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και ο Βραζιλιάνος από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.
 Λίγο αργότερα ο Σαλπιγγίδης αντικαταστάθηκε από το Μουσλίμοβιτς, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αποθεώνει, όπως αρμόζει, έναν παίκτη που πρόσφερε πολλά στο σύλλογο στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του.

 Στο τέλος του αγώνα συνεχίστηκε η αποθέωση προς τον τεράστιο Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον σπουδαιότερο -ίσως- σε αξία ποδοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον μεγάλο Βραζιλιάνο παικταρά, που στα τρία αυτά χρόνια στην Ελλαδίτσα μας δίδαξε ήθος και πολιτισμό τόσο ξένα και άγνωστα σε εμάς. Και μόνο για τον χαρακτήρα του τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, ήταν μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και το ποδόσφαιρο(;) μας, να φιλοξενήσει αυτόν τον Άνθρωπο. Ευχαριστούμε για όλα!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69' Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

 ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έτο (69' Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζάρ), Αθανασιάδης.


 * Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός πέρασε 1ος στη βαθμολογία των πλέι οφ και πλέον, με νίκη την Τετάρτη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη ΑΕΚ (μαθηματικά μόνο ελπίζει για πρωτιά, αλλά ΟΛΟΙ ξέρουν ότι ο Ολ. Βόλου θα χάσει από τον ΠΑΟΚ) θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

μαυρη μερα σημερα αδελφε.μαυρη μερα..
απο τις χειροτερες παναθηναικες μερες με οσα εγιναν στις κερκιδες..

Mike είπε...

Δυστυχως αρχισαν τα οργανα!
Αν δε φτιαξουν τα πραγματα στα διοικητικα (δυσκολο), θα βλεπουμε τα ιδια αισχη απο του χρονου σε καθε εντος εδρας ματς.
Δεν ηθελα να γραψω κατι τωρα (εγιναν και στη θυρα που εχω το διαρκειας), αλλα θα κανω σχετικη αναρτηση μετα το τελος της σεζον.
Καλο ξημερωμα φιλε και αντε να δουμε ποτε διαολο θα ηρεμησουμε σε αυτην την ομαδα...