27/3/11

Μάλτα - Ελλάδα 0-1, στο 94' λύτρωση και κορυφή για την Εθνική, μετά την ήττα της Κροατίας


 Η Εθνική παρουσίασε κακή εικόνα στη Βαλέτα με εξαίρεση 15-20 λεπτά στο β' ημίχρονο, κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μάλτα με το γκολ του Τοροσίδη στο 94' και μετά την ήττα της Κροατίας στη Γεωργία, ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου.

 Ένα παιχνίδι, που μόνο ο Φερνάντο Σάντος θα θυμάται, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής της Εθνικής ομάδας, στην ιστορία, που φτάνει τα 8 ματς χωρίς ήττα, από τότε που ανέλαβε: Ντεμπούτο με νίκη 1-0 κόντρα στη Σερβία, σε φιλικό αγώνα και στη συνέχεια 1-1 με Γεωργία εντός, 0-0 με Κροατία εκτός, 2-1 με Ισραήλ και 1-0 με Λετονία εντός και το χθεσινό 1-0 στη Μάλτα, για τα προκριματικά του Euro 2012, ενώ ενδιάμεσα υπήρχαν τα νικηφόρα 2-1 στην Αυστρία και 1-0 με τον Καναδά σε φιλικές αναμετρήσεις.

 Το χθεσινό ματς έκρυβε παγίδες, καθώς η Μάλτα παραδοσιακά μας δυσκολεύει. Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς την παραμικρή ευκαιρία και στο δεύτερο οι διεθνείς έτρεχαν και δεν έφταναν. Υπήρξε ένα διάστημα πίεσης, στα πρώτα περίπου 20', με τον Σάντος να περνάει τους Φετφατζίδη, Μήτρογλου στις θέσεις των Σαλπιγγίδη, Λυμπερόπουλου, αλλά την Εθνική να μην βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, αν και είχε 2-3 καλές στιγμές, με κορυφαία το δοκάρι σε κεφαλιά του Λυμπερόπουλου. Τελικά το νικητήριο γκολ ήρθε στο 94' σε μία απίστευτη φάση, με γυριστή κεφαλιά του Τοροσίδη από ασίστ... στραβοκλοτσιά του Μήτρογλου. Νωρίτερα η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας τραβηγμένης αποβολής σε «επαγγελματικό» φάουλ του Παπασταθόπουλου, που έκοψε αντεπίθεση της Μάλτας (απευθείας κόκκινη).

 Η εμφάνιση ήταν κάκιστη, αλλά ήρθε το γκολ και η νίκη, με την οποία η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου, μετά την ήττα της Κροατίας από τη Γεωργία με γκολ του Κομπιασβίλι στις καθυστερήσεις.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάλτα (Τζον Μπούτιγκιεγκ): Χάμπερ, Καρουάνα (46' Πατς), Μάμο, Σκιμπέρας, Αγκιούς, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μίσφουντ, Μπαζάντα (77' Φένεχ), Τσεμπρί (90' Κοέν).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Νίνης (81' Κονέ), Σαλπιγγίδης  (62' Φετφατζιδης).

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Άστα να πάνε. Το ματς ήταν ύπνος και σούπα. Το ίδιο και η ομάδα.

Mike είπε...

Καλημερα φιλε, χαλι μαυρο η Ελλαδα, να δουμε για ποσο θα συνεχισει να παιρνει αποτελεσματα..