4/1/11

Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-2, μεγάλη νίκη και καλή εμφάνιση στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς!


 Με το δεξί στο 2011 μπήκε ο Παναθηναϊκός! Οι νταμπλούχοι, που πήγαν κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο στην Ξάνθη, για να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής το γνωστό παράρτημα, έπαιξαν με τσαμπουκά και νίκησαν 2-0, χάρις σε γκολ των Σισέ (35'') και Χριστοδουλόπουλου (93'), μένοντας ζωντανοί στη μάχη του τίτλου!

 Μόλις στο 35'' ο μεγάλος ηγέτης, Τζιμπρίλ Σισέ μετά από εκπληκτική ασίστ του Κατσουράνη, έκανε το 0-1 με υπέροχη λόμπα πάνω από το Λυμπερόπουλο! Το ιδανικό ξεκίνημα, για να φύγει το άγχος και να λυθούν τα πόδια των «πρασίνων». Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε, ευτυχώς, έναν εντελώς διαφορετικό Παναθηναϊκό, σε σχέση με αυτό το χάλι που αφήσαμε... πέρυσι!
 Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έτρεχαν, πίεζαν, άλλαζαν πάσες και δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες, για να κάνουν το 2-0. Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, μερικοί παίκτες κουράστηκαν, η Ξάνθη προσπάθησε να βγει μπροστά και ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, με σκοπό να κρατήσει το πολύτιμο αποτέλεσμα. Κάτι που κατάφερε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Βέβαια θα μπορούσε προς το τέλος του αγώνα να σφραγίσει τη νίκη, αλλά ο Καλόπουλος αρνήθηκε πέναλτι μαρς σε χέρι αμυντικού. Ωστόσο αυτό έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο μέγας Σισέ όντας οφσάιντ δεν έκανε κίνηση προς τη μπάλα και ο Λάζαρος που ήρθε από πίσω βγήκε τετ α τετ, πέρασε και το Λυμπερόπουλο και έγραψε το τελικό 0-2. Δύο υπέροχα γκολ, το ένα καλύτερο απ' το άλλο!

 Βελτιωμένος αισθητά λοιπόν ο Παναθηναϊκός, βροντοφώναξε σήμερα ότι είναι ΕΔΩ, σε αυτούς που βιάστηκαν να ξεγράψουν τους πρωταθλητές. Εκτός από τα στοιχεία που προανέφερα και μου άρεσαν απόψε, μου άρεσαν και συγκεκριμένοι παίκτες: Οι Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ ήταν πολύ καλοί στις τοποθετήσεις τους, χωρίς βέβαια να έχουν μεγάλη πίεση, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε μεγάλο ματς, στο ρόλο της «σκούπας» βρισκόμενος παντού, ο Κατσουράνης μοίραζε ωραία το παιχνίδι, ο Λέτο (στο πρώτο ημίχρονο) θύμισε τον περσινό παιχταρά, ο Σισέ έκανε πάλι τη δουλειά του, ο Λάζαρος μπήκε αλλαγή και έδωσε ώθηση στην ομάδα, ο Βύντρα με το Σπυρόπουλο ήταν σταθεροί και ο Γκοβού έδειξε να βελτιώνεται.

 Φυσικά είναι νωρίς ακόμη, μόλις τώρα ξεκινήσαμε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά η σημερινή εικόνα ήταν σαφώς αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι και αυτό θα πρέπει να σημειωθεί.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Skoda Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (63' Μπούγκα), Αντεφέμι (50' Βασιλακάκης), Κατόνγκο, Μπέρτος, Πόι (76' Αλτιπαρμακόβσκι), Σουάνης.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Νίνης (82' Μαρίνος), Γκοβού (66'  Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (89' Λουίς Γκαρθία), Σισέ.

 * Ακολουθούν τα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια (στο τιμωρημένο ωστόσο ΟΑΚΑ) με Άρη, Καβάλα, πριν το πρώτο ματς, ξανά εντός, με την ΑΕΚ για το κύπελλο.

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Είστε τυχεροί ρε γαμώτο. Τραυματίστηκε ο τζογαδόρος μπουγάτσας. Τώρα θα πρέπει να σκοράρει πάλι ο Ρουίζ.

Καλή συνέχεια.

Unknown είπε...

Λες να αρχίσουμε να παίρνουμε τα πάνω μας;

Laplace είπε...

μπηκαμε πολυ δυνατα αδελφε!!μου αρεσε η ομαδα χθες!
καλημερες

Mike είπε...

Κανθαρε, μπορει να παιζω χωρις κοσμο και αρα να ειμαι λιγο πιο χαλαρος, αλλα πιστευω ο,τι θα συνεχισω με νικες, μεχρι τα 3 σερι ντερμπι..

Mike είπε...

bear ετσι πιστευω, θα στρωσει η ομαδα και θα διεκδικησει μεχρι τελους τον τιτλο!

Mike είπε...

Laplace εντυπωσιακο ξεκινημα, μακαρι να συνεχισουμε ετσι!