28/11/10

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 0-2, έπιασαν κορυφή οι πρωταθλητές και σκοπεύουν να μείνουν μέχρι τέλους!


 Ο Παναθηναϊκός πέρασε απ' την Κέρκυρα με 0-2 και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της Superleague!
 Οι πρωταθλητές γνώριζαν πολύ καλά ότι μετά τη χθεσινή ήττα -παρά το 90-10% υπέρ του- του αστείου ΟΣΦΠ από την κάκιστη ΑΕΚ (ακόμη χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο για την δική μας ήττα απ' αυτούς), νικώντας σήμερα την Κέρκυρα θα περνούσαν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Κάτι που έγινε και συνέβη για πρώτη φορά φέτος, μιας και μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε προσπεράσει στην αρχή της σεζόν τον ΟΣΦΠ, αλλά στη βαθμολογία προηγείτο ο Ηρακλής!
 Πλέον οι «αιώνιοι» ισοβαθμούν στους 27 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να είναι φυσικά 1ος χάρις στη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

 Στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα στο νησί των «Φαιάκων», ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε ευκαιρίες, τόσο με τον Χριστοδουλόπουλο, όσο και με το Μαρίνο, μέχρι που ο μικρός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε απ' το Δημούτσο. Ακόμη οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε καθαρό χέρι του Βενέτη στο σουτ του Ζιλμπέρτο (39΄) μπροστά στον Παμπορίδη, που έδειξε "παίζεται"! Πεντακάθαρη περίπτωση, σε αντιδιαστολή με την βουτιά του Πάντελιτς χθες, που πανηγύριζε επειδή ξεγέλασε το Σιδηρόπουλο!

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή στο 60', περνώντας τους Πετρόπουλο, Κατσουράνη αντί των Καραγκούνη, Πλεσί. Ο Κατσούρ τα πήγε πολύ καλά, αφού έβγαλε την ομάδα μπροστά και φυσικά χρεώνεται τις δύο ασίστ στον Σισέ στα ισάριθμα γκολ της ομάδας. Αρχικά στο 66' ο Έλληνας μέσος βρήκε με ωραία μπαλιά το Σισέ, αλλά ο Γάλλος ενώ έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε πολύ δυνατά, ο Κωνσταντόπουλος κράτησε το μηδέν. Στο 78' όμως ο Κατσουράνης έβγαλε ξανά εκπληκτική μπαλιά στο Σισέ και ο μεγάλος Τζιμπρίλ πέρασε σε ταχύτητα τον αμυνόμενο και τσίμπησε την μπάλα προλαβαίνοντας τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, που τον ανέτρεψε, σε ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, με τον Παμπορίδη να σφυρίζει αμέσως. Ο ίδιος ο Σισέ ανέλαβε φυσικά την εκτέλεση, για να κάνει το 0-1. Το 0-2 έγινε στο τέλος του αγώνα, όταν ο Κατσουράνης πέταξε πάλι τη μπάλα μπροστά, ο Σισέ ντρίμπλαρε τον Κωνσταντόπουλο και πλάσαρε εύστοχα, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας, ενώ έφτασε τα 12 γκολ και φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί για να χριστεί και φέτος πρώτος σκόρερ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (5' λ.τ. Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82' Χαμπλ), Μαϊστορόβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (73' Φλαβίνιο).

 Παναθηναϊκός (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Πλεσί(60' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης(60' Πετρόπουλος), Μαρίνος (λ.τ. 35' Δημούτσος), Σισέ.

 * Πολύ σημαντική νίκη, αφού επιστρέψαμε στην κορυφή. Μάλιστα μπορούμε να μείνουμε μόνοι 1οι στη διακοπή του πρωταθλήματος, αν κάνουμε το 3χ3 με βάση το εύκολο πρόγραμμα και οι άλλοι κάνουν μία γκέλα σε κάποια δύσκολη έξοδο που έχουν (Καβάλα, Λάρισα). Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έπαιξε πολύ καλά, είχε όμως τον απόλυτο έλεγχο, με εξαίρεση τα ηλίθια λάθη στο τέλος που ευτυχώς δεν στοίχισαν, και πήρε ακόμη ένα ματς χάρις στον τεράστιο Τζιμπρίλ Σισέ.
 Από 'δω και πέρα τα πάντα είναι στο χέρι μας και το μόνο που πρέπει να μας προβληματίζει είναι η παράγκα που ξαναστήνεται για τα καλά και έχει ήδη δράσει υπέρ των ψευτοπρωταθλητών όλη την περασμένη εβδομάδα, στα ματς με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη, ΑΕΚ.

4 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
κ αν δεν ειχαμε τον Νιοπλια θα ημασταν στο +4
κ εγω την παραγκα φοβαμαι..την εστησαν ξανα μολις σε 2 μηνες..

KANTHAR0S είπε...

Αν δεν είχατε τον Σισέ μου λες που θα ήταν η ομάδα;

Τα σέβη μου.

Mike είπε...

καλησπερα Laplace,
αυτες οι γκελες με Ξανθη, ΑΕΛ, ΑΕΚ ηταν απιστευτες...
τεσπα, παμε παρακατω, ειμαστε 1οι και πιστευω ολα θα πανε καλα!

Mike είπε...

φιλε Κανθαρε ο Σισε εχει παρει μονος του παρα πολλα ματς. Τρεμω στη σκεψη να τραυματιστει η να μην ηταν καν στην ομαδα..
Αλλα αυτα ειναι θεωρητικα, ο Τζιμπριλ ειναι μελος της ομαδας και πραγματικος Αρχηγος!