3/11/10

Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός 0-0, άνετο «χ» στη Ρωσία ο ΠΑΟ, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι ο όμιλος δεν αρκεί...


 Για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ο Παναθηναϊκός πήρε άνετη ισοπαλία στη Ρωσία απ' τη Ρούμπιν Καζάν, αποτέλεσμα που σε άλλη περίπτωση θα μετρούσε πολύ, αλλά δυστυχώς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος δεν βολεύει καθόλου, μιας και το Τριφύλλι έμεινε πολύ πίσω και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα, οι Δανοί είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «16» πίσω απ' τους Καταλανούς.

 Το παιχνίδι απόψε ήταν μέτριο. Ο Νιόπλιας κατέβασε την ομάδα με τρία στόπερ (και σωστά για μένα) με πρωταρχικό σκοπό να μην δεχτεί γκολ, κάτι που πέτυχε μάλλον εύκολα. Ο Κατσουράνης, ως τρίτος στόπερ έκανε ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια του, σε ένα ρόλο που θα μπορούσε να καθιερωθεί. Μπουμσόνγκ (τραυματίστηκε στο 55', μάλλον θλάση) και Καντέ πήγαν επίσης πολύ καλά, όπως και ο Βύντρα. Αντίθετα μέτριος ήταν ο Σπυρόπουλος. Έτσι, με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολύ χαλαρά το ημίχρονο.
 Το πρόβλημα πάντως ήταν απ' τη μέση και μπροστά. Εκεί ο Νιόπλιας δεν τα πήγε καλά, αφού οι  Γκαρσία, Κάρα που ξεκίνησαν ήταν ατυχείς επιλογές, μιας και είχαν κάποια τρεξίματα (ειδικά ο πρώτος) στο α' ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν το Σισέ, ούτε και να φύγουν στο κενό χώρο με κάποια μπαλιά. Κάτι που πήγαν να κάνουν οι Γκοβού, Λάζαρος που μπήκαν ως αλλαγές στο 65' και 80' αντίστοιχα, αλλά δεν είχαν πολύ χρόνο. Εκεί είναι το δεύτερο λάθος του κόουτς, που έπρεπε να ρισκάρει και να παίξει πιο επιθετικά νωρίτερα. Οι Γκαρσία, Καραγκούνης έμειναν πολύ ώρα στο ματς, ενώ ήταν ίσως οι χειρότεροι -μαζί με Ζιλμπέρτο- του Παναθηναϊκού.
 Πάντως χάθηκαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ζιλμπέρτο στο 77' να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα και τον Γκοβού στο 83' να πιάνει κεφαλιά από ωραία σέντρα του Λάζαρου και να τη στέλνει λίγο άουτ.
 Ευκαιρίες όμως είχαν και οι Ρώσοι, με το Τζόρβα να μας κρατάει όρθιους σε 2-3 πολύ καλές στιγμές των γηπεδούχων.
 Το 0-0 έμεινε και ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όπως και στο ΟΑΚΑ απέναντι στους Ρώσους, έτσι και απόψε έδειξε ότι αν είχε ρισκάρει λίγο περισσότερο, θα μπορούσε να είχε πάρει τους 3 βαθμούς από μία ομάδα που είναι στα μέτρα του.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 Ρούμπιν Καζάν: (Κούρμπαν Μπερντίεβ): Ριζικόβ, Καλεσίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Νομπόα, Νάτχο, Κασάεβ (72' Γκεκντενίζ Καραντενίζ), Ριαζάντσεβ, Κάρλος Εντουάρντο (72' Μάρτινς), Κορνιλένκο (86' Μεντβέντεφ).

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ (58' Μαρίνος), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Λουίς Γκαρσία (69' Γκοβού), Σισέ.

 * Δυστυχώς παρά το θεωρητικά πολύ καλό αποτέλεσμα στη Ρωσία, ο Παναθηναϊκός μένει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εκτός συνέχειας στη διοργάνωση, αφού η Κοπεγχάγη πήρε χρυσή ισοπαλία απ' τη Μπαρτσελόνα και πλέον φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «16», με Παναθηναϊκό και Ρούμπιν να παλεύουν για την 3η θέση και το Europa League, που φυσικά και αποτελεί έναν σημαντικό στόχο.

 * Η πρόκριση ουσιαστικά χάθηκε στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Ρούμπιν αλλά και Κοπεγχάγη και ΟΧΙ απόψε στη Ρωσία. Για να μην τρελαθούμε τελείως..

* ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα Μάικ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Κοζανίτης είναι λίγος.

KANTHAR0S είπε...

Θέλω να σταθώ λίγο στον Νιόμπλια. όχι σε αυτά που (δεν) κάνει στο χόρτο, αλλά σε αυτά που κάθεται και δηλώνει μετά από κάθε ματς.

Όταν είχε πρωτοαναλάβει ήταν συγκρατημένος. Τον τελευταίο καιρό δηλώνει ότι του έρθει. Ψάχνει συνεχώς δικαιολογίες. Δικαιολογίες που δεν μπορεί να δημιουργήσει, που δεν μπορεί να βγει η ομάδα μπροστά, που δεν παίζει ποδόσφαιρο. Βαρέθηκα πια.

Λέει ότι η φυσική κατάσταση είναι καλή, ότι η ομάδα είναι καλή, ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ρε Νιόμπλια έχουμε ματάκια και βλέπουμε.

Και κάτι τελευταίο για τους άθλιους ρεπόρτες που καλύπτουν τα ρεπορτάζ των ομάδων και των δημοσιογράφων.

Δεν ξέρουν να κάνουν ερωτήσεις ή δεν θέλουν να κάνουν ερωτήσεις. Πόσοι από αυτούς ξέρουν μπάλα αραγε;
Δεν έχει βρεθεί ένας να τον ρωτήσει που είναι οι αυτοματισμοί. Να τον ρωτήσει που είναι η φρεσκάδα. Να τον ρωτήσει γιατί δεν κάνουν αντεπιθέσεις. Να τον ρωτήσει τι σκατά κάνουν στις προπονήσεις.

Την καλημέρα μου.

Mike είπε...

καλησπερα bear,
οπως κι ολοι μας!

Mike είπε...

kanthar0s,
πολυ σωστη η παρατησρηση σου για Νιοπλια, νομιζω οτι απο οποια πλευρα κι αν το πιασεις, η καταληξη ειναι η ιδια: Πρεπει να φυγει!

Οσο για τους ρεπορτερ ειναι μεγαλη συζητηση, αλλα ναι, αρκετοι απ' αυτους ΔΕΝ ξερουν βασικα πραγματα...