31/10/10

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1. Μάγκικη ανατροπή με Παναθηναϊκή ψυχή!!! Και τώρα γαύροι βουλώστε το!!


 Με τρομερή ανατροπή και πάθος να ξεχειλίζει στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός «έλειωσε» την ψευτο-ομαδάρα του ΟΣΦΠ και απέδειξε στο γήπεδο ότι έχει καλύτερη ομάδα απ' τον «αιώνιο».
 Με τον τεράστιο Τζιμπρίλ Σισέ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ, τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει πιθανώς και το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος, τους παίχτες να παίζουν παθιασμένα και να μην παρατάνε το ματς και τον κόσμο να μην σταματάει να τραγουδάει, αλλά και να μην χάνει τον έλεγχο μετά το 0-1, ο Παναθηναϊκός για την 8η αγωνιστική της Superleague πήρε πανάξια νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου και πλησίασε ξανά σε απόσταση 1 βαθμού απ' την κορυφή!

 Ο Νιόπλιας έκανε την έκπληξη ξεκινώντας τον Πλεσί στα χαφ και αφήνοντας εκτός τον Κάρα, αλλά και το Σιμάο, που προχθές πληροφορήθηκε τον θάνατο του αδερφού του. Μία κίνηση που θα έλεγα ότι βγήκε στον κόουτς, μιας και ο Πλεσί ήταν ο μοναδικός που έτρεχε στο κέντρο. Ούτε ο Ζιλμπέρτο, ούτε ο Κατσουράνης έτρεξαν στα πρώτα 45'. Από κει και πέρα ο Καντέ επέστρεψε δίπλα στον Μπουμσόνγκ (αρχοντικός σήμερα, με πολλές κερδισμένες μονομαχίες), αριστερά στην άμυνα ο Σπυρόπουλος (έκανε καλό ματς μετά από συνεχή παιχνίδια που ήταν τραγικός), δεξιά ο Λουκάς, που δυστυχώς ήταν αρκετά κακός, ενώ ο Τζόρβας έμεινε στο τέρμα. Στην επίθεση ο Λάζαρος είχε πολλά τρεξίματα απ' την αρχή και γενικά έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση στον Παναθηναϊκό, ο Γκοβού ήταν εκτός κλίματος, κάκιστος δυστυχώς, ενώ ο Σισέ δεν φάνηκε, αντίθετα με το β' ημίχρονο που φυσικά με δικά του γκολ μας έδωσε τη νίκη.

 Γενικά η εικόνα των πρώτων 45' ήταν κακή. Είδαμε τον γνωστό φετινό Παναθηναϊκό (ίσως με λίγο πάθος μόνο), που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, με εξαίρεση ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου στο 25' που πέρασε λίγο άουτ. Και στο 37' ο εφιάλτης ξαναζωντάνεψε. Ο Μιραλάς πέρναγε όποιον έβρισκε και με συρτό σουτ έξω απ' την περιοχή έκανε το 0-1 παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Μέχρι να συνέλθουν κόσμος και παίχτες έληξε το ημίχρονο.

 Ο Νιόπλιας έπαιξε γρήγορα τα δύο απ' τα τρία χαρτιά του και η κίνηση αυτή του βγήκε! Έξω Γκοβού (πολύ κακός ο Γάλλος), Κατσουράνης (ο γνωστός περπατητής), μέσα Γκαρσία, Μαρίνος (η έκπληξη αντί Κάρα). Ο Γκαρσία μάλιστα έδωσε πνοή στην ομάδα, ενώ και ο Μαρίνος έτρεξε πολύ.
 Ωστόσο το 1-1 ήρθε από ενέργεια του καλύτερου παίχτη του αγώνα, του Λάζαρου. Πολυτιμότερος ο Σισέ, καλύτερος όμως ο Χριστοδουλόπουλος.


 Ο Λάζαρος λοιπόν στο 57' βγήκε απ' τα δεξιά, σέντραρε και ο Σισέ πλάσαρε εύστοχα νικώντας τον Πάρντο,για το 1-1! 4' μετά ο Λάζαρος άλλαξε ωραία για το Γκαρσία, που την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε το Σισέ. Ο Γάλλος παιχταράς προ κενής εστίας ανατράπηκε απ' τον Αβραάμ. Πέναλτι μαρς και ορισμός κόκκινης κάρτας! Ο ίδιος φυσικά ανέλαβε το πέναλτι, στο οποίο κι ευστόχησε στο 53' για το 2-1 και την εκπληκτική ανατροπή! Το ΟΑΚΑ παίρνει φωτιά!

 Ο Νιόπλιας κλείνει τις αλλαγές του με το Σιμάο στη θέση του Πλεσί και πλέον ο Παναθηναϊκός παίζει όσο χρειάζεται για να εξασφαλίσει τη μεγάλη νίκη, αν και όλοι στο γήπεδο θέλαμε κι άλλο γκολ! Η ουσία είναι ότι δεν δεχτήκαμε πίεση και κρατήσαμε σχετικά εύκολα αυτό το 2-1, πανηγυρίζοντας στο φινάλε τη νίκη που τόσο θέλαμε για όλους τους λόγους που είχαν αναφερθεί καθόλη τη βδομάδα.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (66' Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46' Γκαρσία), Σισέ.

 ΟΣΦΠ: Πάρντο, Μπράβο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (82' Ζαϊρί), Φετφατζίδης (65' Μοντέστο), Ριέρα, Μιραλάς (76' Μήτρογλου).

 * Μεγάλη ανατροπή, με ακόμη μεγαλύτερη Παναθηναϊκή ψυχή!

 * Ο Νιόπλιας πιστώνεται μερίδιο απ' την ανατροπή, αλλά αυτό δεν αλλάζει  τη γενική εικόνα του και τις περιορισμένες δυνατότητές του.

 * Ξαναλέω, ο Λάζαρος έκανε τεράστιο παιχνίδι απόψε!!

 * Μαριδάκη, όντως ποιο ντέρμπι;;!!

 * Ο Λουκάς μπορεί να μην τα πήγε καλά σήμερα, αλλά το πάθος ξεχείλιζε!

 * Οέ οέ οέ οέ Djibril Cisse!! Είσαι τεράστιος παιχταρά μου!!!

 * Σ' αυτό τον αλήτη το Μητρόπουλο ακόμη επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα;

 * Ο Μαριδάκης στο 2-1 το 'σκάσε απ' τα επίσημα και πήγε να κρυφτεί στη σουίτα!!

 * Άνανδρη επίθεση δέχτηκε έξω απ' το σπίτι του από γαύρους τραμπούκος και δολοφόνους ο Κύρος Βασσάρας. Θα επέμβει κανείς για αυτό;;

 * Εκπληκτικός ο κόσμος και απόψε. Οι 55000 οπαδοί ακόμη και μετά το 0-1 συνέχισαν να στηρίζουν την ομάδα σε φίλαθλα πλαίσια, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των οπαδών ΠΑΟ, ΟΣΦΠ.

 * Εεεερνέστο Βαλβέεεερδε!!!

 * Όπως είπε κι ο μέγας Τζιμπρίλ, τώρα γαύροι ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!

 * Διπλό μες στη Ρωσία ΠΑΟ ολέ, ολέ!!

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Και οι δυο ομάδες είναι αγύμναστες και έχεις τον Νιόμπλια να σου λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι η φυσική κατάσταση. Ότι να ναι.

Φωνάζω εδώ και τρεις αγωνιστικές ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα ανασταλτικά. Και πως να μην έχει όταν ο μόνος που μαρκαρει στον άξονα είναι ο Ντούντου. Με τον Άρη δεν το πλήρωσε, διότι ο Άρης σκοράρει με αίτηση.

Απόψε όμως οι χώροι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τεράστιοι και το εκμεταλλεύτηκες πλήρως. Καλά έκανες.

Όσο για τον Πλεσίς δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο ο παίχτης. Αργός στη σκέψη και στα πόδια, κάνει πασούλες δεξιά, αριστερά και όπισθεν.

Το highlight του αγώνα ήταν το παπούτσι προς τον Ράμπο και ένα τάκλιν (!) του Κατσουράνη.

Και κάτι τελευταίο: Θέλω να πιστεύω ότι πλέον θα πάψουμε να ασχολούμαστε με τον Φετφατζίδη.

Laplace είπε...

Kαλησπερα φιλε
ΤΙ ΒΡΑΔΥ!!
ΠΟΥΤΣΑΑΑΑΑ!!
οπως τα γραφεις ειναι...συμφωνω με ολα!
αξεχαστο βραδυ!

Mike είπε...

Μονο ο Ντουντου Κανθαρε, συμφωνω. Αλλα κι εγω που ειχα 2 αμυντικα χαφ (Ζιλμπερτο, Πλεσι) + Κατσουρανη τι εκανα; Ουτε εγω μαρκαρα!
Ευτυχως στο β' γυρισε το ματς. Ολη τη δουλεια την εκαναν Λαζαρος, Σισε, Γκαρσια.

Highlight το τακλιν Κατσουρανη, ναι, το ειπαμε και στο γηπεδο, χαχα!

Mike είπε...

Laplace ολα τελεια αδερφε, οπως τα λεγαμε και τα περιμεναμε.
Τρομαξαμε λιγο στο 0-1, αλλα ολο το β' ημιχρονο ΜΑΓΕΙΑ, ΚΑΥΛΑ!!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μάικ.
Εγώ πάντως δουλεύω και κερδίσαμε το στοίχημα που είχαμε βάλει με τους γαύρους. Κουβαλούσαν τα κρεατικά για μάσα. Χα χα χα
δεν κατάφερα να δω τον αγώνα γιατί δούλευα.
Ευτυχώς η ηττοπάθεια που είχα μου βγήκε σε καλό.
Έτσι καλά τους τα λες.
Βουλώστε τό. :-)

Mike είπε...

Καλημερα bear,
αφου τη βγαλανε μονο με φαγητο, φτηνα τους εκατσε!
Ειναι κριμα να χανεις τετοιο ματς, αλλα η χαρα της νικης ειναι η ιδια!