30/9/10

Παναθηναϊκός - Κοπεγχάγη 0-2. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ!!


 Σε μία απ' τις χειρότερες Ευρωπαϊκές βραδιές του (ίσως και στη χειρότερη) ένας τραγικός, απαράδεκτος, ανεκδιήγητος Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από «κάποια» Κοπεγχάγη με 2-0 και έχασε πολύ έδαφος όσον αφορά την πρόκριση στους «16» του Champions League..

 Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του ήταν για μία ακόμη φορά ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Περισσότεροι από 50.000 οπαδοί βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, στήριξαν τους παίχτες ακόμη και μετά την «παγωμάρα» του γρήγορου 0-2, ενώ προστάτευσαν και την ομάδα που είναι υπότροπη στην Uefa.

 Από κει και πέρα το μεγάλο πρόβλημα ΚΑΙ χθες ήταν η φυσική κατάσταση. Οι παίχτες με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο κλάταραν κυριολεκτικά. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος και χωρίς τρεξίματα (η Κοπεγχάγη έτρεξε περισσότερο!) ο Παναθηναϊκός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει μετά τα γκολ που δέχτηκε απ' τους Εντόι (ωραίο μακρινό πλασέ αλλά και τραγική έξοδος του Τζόρβα) και Βίνγκααρντ (εκτέλεση φάουλ και τραγική αντίδραση Τζόρβα-τείχους).
 Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε και η αποβολή του Ζιλμπέρτο Σίλβα και το 0-2 έμεινε μόνο επειδή η Κοπεγχάγη δεν είναι καμιά δυνατή ομάδα, αν και είχε μια δυο ευκαιρίες για τρίτο γκολ.

 Μόνο δύο παίχτες των γηπεδούχων ξεχώρισαν απ' το χθεσινό ναυάγιο. Ο Σισέ που έδειξε πάθος και μαχητικότητα και ο Λέτο που προσπάθησε πολύ αλλά τελικά δεν μπόρεσε ούτε αυτός. Οι υπόλοιποι είχαν τα μαύρα τους τα χάλια. Ο Τζόρβας είχε τραγική βραδιά, που θύμισε σε όλους τον Γκαλίνοβιτς. Καλός και χρυσός ο Άλεξ, έχει δουλέψει πολύ, τον αγαπάμε, αλλά η ασυλία τέλος. Ο Κατσουράνης έτρεξε... 10 λεπτά με τον Πανιώνιο και χθες έκανε μόνο ένα τάκλιν, ο Νίνης πάλι χώμα, ο Μαρίνος τίποτα (εντάξει αυτός είναι «λίγος», δε φταίει), ενώ ο Ζιλμπέρτο, που πρέπει επιτέλους να πάρει μερικές ανάσες, χαρακτήρισε μόνος του τραγική τη βραδιά και την εμφάνιση του, αλλά προς τιμήν του ζήτησε συγγνώμη.

 Τέλος ο Νίκος Νιόπλιας φέρει φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χθεσινό χάλι, όπως κάθε προπονητής σε αντίστοιχη εμφάνιση. Καταρχήν απεδείχθη μέγα λάθος η τοποθέτηση του Ζιλμπέρτο στο κέντρο της άμυνας. Αφενός χάθηκε η δύναμη και η ηρεμία στα χαφ, αφετέρου -όπως φάνηκε άλλωστε- ήταν πολύ αργός για να αντιμετωπίσει τον Εντόι -και γενικά κάθε γρήγορο επιθετικό-. Επίσης η μη χρησιμοποίηση του Μπουμσόνγκ. Εντάξει είπαμε ότι δεν είναι το περιβόητο «hummer» που ψάχναμε, αλλά είναι καλύτερος από κάθε άλλο αμυντικό που έχουμε.
 Και τέλος οι αλλαγές: Ο Λουίς Γκαρσία δεν ήταν χειρότερος απ' το Μαρίνο που έμεινε στο ματς και απλώς άλλαξε θέση, ενώ η τρίτη αλλαγή του Πλεσί έδειξε καθαρά ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού έριξε λευκή πετσέτα..

 Στο Champions League πλέον ο Παναθηναϊκός δε φαίνεται να έχει μέλλον. Τουλάχιστον όχι με αυτή την εικόνα. Για να συνεχίζει να ελπίζει σε κάτι καλό (αν μη τι άλλο στην 3η θέση) θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τη Ρούμπιν Καζάν την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.
 Πριν όμως από αυτό έχουμε το παιχνίδι στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, όπου η νίκη είναι αναγκαία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε πολύ έδαφος και στη Superleague.
 Μα πάνω απ' όλα πρέπει εδώ και τώρα να διορθωθεί αυτό το χάλι που ντροπιάζει την ιστορία και τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης (46' Καραγκούνης), Λέτο, Νίνης (60' Πλεσί) , Λουίς Γκαρσία (46' Σπυρόπουλος), Σισέ.

 Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν):Βίλαντ, Ποσπέκ, Κλάουντεμιρ (79' Τιλέινι), Κβιστ, Γκρόνκγιερ, Εντόι (77' Σαντίν), Aντονσον, Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος (60' Νόρεγκαρντ).

 * Στο άλλο ματς του ομίλου, Ρούμπιν Καζάν - Μπαρτσελόνα 1-1. Μονόδρομος πια η νίκη την 3η αγωνιστική με τους Ρώσους, αν θέλουμε να ελπίζουμε είτε σε πρόκριση είτε στην 3η θέση.

 * Πατέρα πάρε θέση άμεσα. Μην ξαναπάς στην Παιανία για να «τους τρίξεις τα δόντια», ούτε για να τα χαϊδέψεις τα «καημένα τα παιδιά», αλλά για να τους στρώσεις. Αν χρειαστεί τιμώρησέ τους. Τέρμα τα παραχαϊδέματα σε Νιόπλια και παίχτες. Και το ματς με τον Εργοτέλη δεν συγχέεται με το χθεσινό στραπάτσο. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος βάσει της ιστορίας του να διεκδικεί κάθε χρόνο το νταμπλ και να κάνει πορεία στην Ευρώπη. Μία νίκη στην Κρήτη δε χρυσώνει το χάπι για τη σφαλιάρα απ' την Κοπεγχάγη, ούτε θα γίνουμε γάυροι και θα λέμε: «εντάξει δεν έγινε κάτι, συνεχίζουμε τώρα στο πρωτάθλημα». Έγινε και παραέγινε. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ξεφτυλίζεται στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!

 * Το Νιόπλια τον στηρίξαμε σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας, αλλά δυστυχώς δε δείχνει να βελτιώνεται. Ένα σημαντικό ματας δεν έχει πάρει από πέρυσι, στην Ευρώπη τρώμε σφαλιάρες και το σημαντικότερο είναι ότι η εικόνα αυτή δεν αρμόζει ούτε σε ομάδα β' εθνικής. Για την προετοιμασία πλην του Κέζου φταίει και ο προπονητής. Για να μην τρελαθούμε τελείως. Ας έρθει η νίκη με τον Εργοτέλη και μετά να επωφεληθούν της διακοπής λόγω Εθικών ομάδων και να κάτσουν όλοι μαζί να δουλέψουν και να διορθώσουν τα πράγματα. Στην αρχή της χρονιάς είμαστε, φυσικά και μπορεί να διορθωθεί το χάλι, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά. Τέρμα η στήριξη, τέρμα το παραχαΐδεμα.
 ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΤΩΡΑ.

 * Φυσικά και ούτε να ακούω θέλω για Μπάγεβιτς. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απορώ με φίλους Παναθηναϊκούς που θέλουν στην ομάδα μας έναν άνθρωπο που και έχει περάσει απ΄τον πάγκο ΟΛΩΝ των αντιπάλων μας και φαινομενικά έχει κλείσει ο προπονητικός του κύκλος.

 * Προσωπικά δεν θέλω ούτε τον Κούπερ. Όχι γιατί δεν είναι καλός, κάθε άλλο. Ας τον παίρναμε πριν έρθει στον Άρη. Τώρα ΔΕΝ έχουμε το δικαίωμα. Αφήστε τον άνθρωπο να δουλέψει εκεί. Δεν είναι σωστό, πώς να το κάνουμε. Άλλωστε τόσοι προπονητές κυκλοφορούν ελεύθεροι, και υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι σε περίπτωση τελικά που αποφασίσει ο Πατέρας να απομακρύνει το Νιόπλια και δεν προχωρήσει έτσι από εγωισμό και μόνο, επειδή ήταν δική του επιλογή.

 * Καλή μας χώνεψη το χθεσινό και ελπίζω να διορθωθούν τα πράγματα, γιατί με τέτοιους παιχταράδες, ε είναι κρίμα πως να το κάνουμε...

8 σχόλια:

Laplace είπε...

Παρα πολυ καλο αρθρο αδελφε
συμφωνω σε ολα μαζι σου..

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ γιατι δεν θα τα παμε καλα..
ΟΛΟΙ ΣΑΣ..ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ-ΠΑΙΚΤΕΣ..


για λυπηση ηταν χθες..ολοι τους

Mike είπε...

νασαι καλα φιλε,
ετσι ακριβως ειναι. Ντροπη τους και ας αναλαβουν τις ευθυνες τους πια, ΟΛΟΙ.

Unknown είπε...

Καλησπέρα. Ήμουν μέσα.
:-( . Μιλάμε για πολλά χάλια. Βασικα για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρνει ο Νιόλπλιας που παρέταξε μια ομάδα αγύμναστη και σε τέτοια χάλια. Δεν ξέρω τι θα κάνουν αλλά πρέπει να ξυπνήσουν την ομάδα μη τους πάρει και τους σηκώσει.
Τι μαλακίες άκουγα στο γήπεδο για Μπάγιεβιτς; Έλεος.
Όχι και Μπάγιεβιτς.
Εδώ ταιριάζει η παροιμία.
Μάθανε πως γ......ε, πλακώσανε κι οι γύφτοι.

KitsosMitsos είπε...

Ό,τι και να πει κανείς, χάλια!

Mike είπε...

bear δυστυχως μας πικραναν. Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους και ας ξυπνησουν γρηγορα γιατι δε μας βλεπω καλα..

Mike είπε...

kitsomitso χαλια μαυρα..
Το θεμα ειναι να διορθωθει το χαλι αυτο..

squarelogic είπε...

Πιστέυεις οτι η τιμωρία ή η απειλή της θα τους κάνει να μπορούν να τρέξουν περισσότερο και πιο γρήγορα?

Πέρα απ την χαλαρότητα που επιδεικνύουν ορισμένοι,το πρόβλημα δυστυχώς είναι πολύ πιο απλό και βαθύ:Τα παλληκάρια απλά δεν μπορούν...
Κάτι οι ηλικίες,κάτι το Μουντιάλ,πολύ η λαθος προετοιμασία,και δεν μπορεί να βγει τίποτε όταν είσαι 2 ταχύτητες κάτω απ τον αντίπαλο.
Η ευκολότερη απόφαση που θα κληθεί να πάρει ο Φαδερ θα είναι του προπονητή.Τα δύσκολα θα είναι όταν θα πρέπει να αποτιμήσει ρεαλιστικά τις προοπτικές αρκετών πρωτοκλασάτων ονομάτων,αρκετοί εκ των οποίων έχουν συμβόλαια και για τα επόμενα χρόνια.

Mike είπε...

οχι φιλε, δεν πιστευω οτι θα τρεξουν αλλα μια τιμωρια βοηθαει και στην τελικη οταν αναγκαστουν να βαλουν το χερι στην τσεπη θα τους πονεσει..
Η φυσικη κατασταση ειναι χαλια συμφωνω. Μπορει να διορθωθει ομως τωρα στη διακοπη. Οσο για τους μεγαλους ελπιζω να αναφερεσαι σε Καραγκουνη, Κατσουρανη, γιατι ο Ζιλμπερτο πιστευω οτι μπορει να προσφερει ακομη, μερικες ανασες θελει..
Ο δε Νιοπλιας δεν πρεπει να φυγει τωρα, γιατι το προγραμμα που ακολουθει ειναι τρομερα δυσκολο.

Ολα παντως θα φανουν στην πορεια.