29/7/10

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης έδωσε με συνέντευξη Τύπου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο"


 Την Τρίτη η Φλαμένγκο κατέθεσε πρόταση στον Παναθηναϊκό για το Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο twitter ότι υπάρχει πρόταση αλλά όχι συμφωνία και προανήγγειλε τη συνέντευξη Τύπου που θα έδινε το βράδυ της Τετάρτης στο Μπέλο Οριζόντε στη Βραζιλία.
 Από το πρωί της Τετάρτης αναστατωθήκαμε με τα έντονα σενάρια περί αποχώρησής του, ο ίδιος ο Ζιλμπέρτο δήλωσε το απόγευμα ότι δεν πρόκειται να φύγει και το επιβεβαίωσε και επίσημα στη βραδινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στην πατρίδα του για να μας καθησυχάσει!

 Μπορεί πριν από μερικές μέρες να είχε ερωτηθεί ξανά για το ίδιο θέμα και να είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να φύγει απ' τον Παναθηναϊκό, μπορεί και στο τέλος της περυσινής σεζόν να είχε επίσης πει ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα, να παίξει Champions League και να τιμήσει το συμβόλαιό του, όμως η φασαρία απ' την Τρίτη, η αναγγελία επίσημης τοποθέτησης, η επιθυμία του Σίλβα να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Βραζιλία, μα πάνω απ' όλα οι -όχι άδικοι- φόβοι περί διάλυσης της ομάδας απ' το Τζίγκερ ήταν υπερ-αρκετοί λόγοι για να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.
 Ο Τζίγκερ έχει διαλύσει πετυχημένες ομάδες και στο παρελθόν και το ίδιο έχει ξεκινήσει και με τη τωρινή νταμπλούχο Ελλάδας. Έδιωξε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανθρώπους που συνετέλεσαν στην κατάκτηση του double, από τον πρόεδρο μέχρι... το γυμναστή(!) και σειρά πήραν οι παίχτες. Οι φόβοι για απομάκρυνση των πρωτοκλασσάτων παιχτών λογικοί. Σισέ, Σίλβα, Νίνης, Λέτο, Τζόρβας έχω ξαναπεί ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φύγουν τώρα, που ο Παναθηναϊκός χτίζει υπερομάδα!
 Ήδη όμως προηγήθηκαν νωρίτερα τα ενδιαφέροντα μεγάλων ομάδων για Λέτο, Νίνη (Μπενφίκα, Μαν. Γιουνάιτετ) και τώρα της Φλαμένγκο για το Σίλβα...

 Και είναι και η απίθανη απάντηση της ΠΑΕ στην επίσημη πρόταση της Φλαμένγκο: "Δεν μας ικανοποιεί η πρόταση και για αυτό την απορρίπτουμε"! Δηλαδή μας λέει ότι αν του δώσουν κανά φράγκο παραπάνω θα ξεπουλήσει αυτόν τον παιχταρά, αυτό το μεγλείο ανθρώπου, το διαμάντι που κοσμεί τα βρωμογήπεδα μας και το κωλοπρωτάθλημα μας, που αποτελεί μεγάλη μας τιμή να αγωνίζεται εδώ!!

 Θα τα ξαναδούμε στη συνέχεια (έχουμε ακόμη ένα μήνα μπροστά μας), αλλά για την ώρα -ευτυχώς- γλυτώνουμε το σοκ...
 Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τη βραδινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Βραζιλίας έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στην πατρίδα του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του που αφορούν στα περί αποχώρησης απ' τον Παναθηναϊκό (το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης ήταν για την Εθνική Βραζιλίας):
"Υπάρχει ενδιαφέρον από τη Φλαμένγκο, όπως θα μπορούσε να υπάρχει από κάποια άλλη ομάδα. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο, όπως δημοσιεύθηκε. Νομίζω ότι η έκπληξή σας σε αυτήν την απάντηση θα πρέπει να με ανησυχεί. Αναφορικά με τη δουλειά μου, με τη στάση μου, όλοι με γνωρίζουν και ξέρουν ότι είμαι πολύ προσεκτικός". "Δεν υπάρχει συμφωνία όπως αναφέρθηκε την Τρίτη. Δεν προχωρώ σε καμία διαπραγμάτευση χωρίς να έχω τη συγκατάθεση του συλλόγου μου. Εχω ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό. Ακούω για συμφωνία με την Φλαμένγκο, αλλά εγώ έχω στα χέρια μου αεροπορικό εισιτήριο με ημερομηνία Πέμπτη 29 Ιουλίου και θα βρίσκομαι στο Τορόντο, όπου θα ενσωματωθώ στην αποστολή της ομάδας μου. Οπότε μέχρι να μάθω ότι η ομάδα μου διαπραγματεύεται τη μεταγραφή μου στη Φλαμένγκο ή σε κάποια άλλη ομάδα, δεν μπορώ να πάρω καμία απόφαση, αφού έχω μεγάλο σεβασμό για το συμβόλαιο που έχω υπογράψει με το σύλλογό μου".

 Ενώ, για την αγαπημένη του Ατλέτικο Μινέιρο δήλωσε:

 "Ολοι γνωρίζουν την αφοσίωση που έχω για το σύλλογο. Ποτέ δεν το έκρυψα από κανέναν. Υπήρξαν παρασκηνιακές διεργασίες, αλλά οι διοικούντες την Ατλέτικο δεν ήθελαν να επιστρέψω. Εμαθα από τον σύμβουλό μου ότι κάποια πράγματα βγήκαν προς τα έξω. Δεν υπήρξε κρυφή επαφή ούτε σκοπεύω να αρχίσω διαπραγματεύσεις. Η λογική λέει ότι κάποια μέρα θα επιστρέψω στη Βραζιλία, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Εχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με το σύλλογό μου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πότε θα γυρίσω ή πότε θα τελειώσει η συνεργασία μου"  (το "πότε" έχει να κάνει με την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του μέχρι το 2012).


Είναι απίστευτος πραγματικά. Το ήθος αυτού του ανθρώπου είναι πολύ σπάνιο στις μέρες μας. Και επιτρέψτε μου, το "πακέτο" Ζιλμπέρτο Σίλβα τα έχει όλα! Αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, πολύ σπουδαίος παίχτης, τρομερός Άνθρωπος, εκπληκτικός χαρακτήρας, δάσκαλος για τους νέους και παράλληλα σεμνός, χαμηλών τόνων, προσγειωμένος, άριστος επαγγελματίας.
 Ξαναλέω είναι μεγάλη μας τιμή που ένας τέτοιος άνθρωπος βρίσκεται στη χώρα μας και κοσμεί τα χωράφια που έχουμε για γήπεδα και ανέχεται τα ζώα που πηγαίνουν σ' αυτά. Για να μην αναφέρω καν κάποιους άσχετους με το ποδόσφαιρο (ακόμη και αυτοαποκαλούμενους Παναθηναϊκούς) που την πρώτη του χρονιά έλεγαν: "τι παίχτης είναι αυτός;" "τι παλτό μας έφεραν" και τολμούσαν να τον χαρακτηρίζουν "τελειωμένο", "αργό", "άσχετο" και δεν ξέρω τι άλλες μαλακίες.

 Ζιλμπέρτο μέινε στην Τριφυλλάρα για 1-2 χρόνια ακόμη να σηκώσεις κι άλλες κούπες (και κανά ch. l., που ξέρεις!) και μετά επέστρεψε στην Ατλέτικο Μινέιρο ή οποιαδήποτε άλλη Βραζιλιάνικη ομάδα να κλείσεις την καριέρα σου.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα αδελφε
συμφωνω με ολα..
ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ κ ειναι ΤΙΜΗ ΜΑΣ να τον εχουμε..οντως,την πρωτη χρονια οι γνωστοι 'προπονηταραδες' της εξεδρας τον εκραζαν κ προσπαθουσαν να τον απαξιωσουν..την επομενη χρονια ομως καταπιαν την γλωσσα τους..

δυστυχως φοβαμαι οτι καποιον πρωτοκλασατο θα πουλησουν...κ ισως να ειναι ο σιλβα αυτος κ μαλιστα πριν το 15αυγουστο..

δεν ξερω,δεν τους εχω καθολου εμπιστοσυνη..οι ανθρωποι δεν αγαπανε την ομαδα κ ολα τα βλεπουν σαν ισολογισμο..

Mike είπε...

ε ναι, τα ξαναειπαμε φιλε. Κιεγω φοβαμαι με τους μαλακες που 'χουμε μπλεξει. Στην προταση της Φλαμενγκο, αν ελεγαν "οχι δεν τον πουλαμε, γιατι μας ειναι πολυτιμος" θα τους εκοβαν την ορεξη. Αλλα το "δεν μας ικανοποει η προταση" δε μου αρεσε καθολου...
Το οτι πεταει για Τοροντο ειναι καλο, αν και δυστυχως κι εγω φοβαμαι οτι μπορει να τον διωξουν αργοτερα...