20/7/10

Πολυ καλή εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ


 Πολύ καλός παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό επί Αυστριακού εδάφους. Χωρίς όλους τους διεθνείς οι πράσινοι επικράτησαν 3-1 της Βόλφσμπουργκ (που επίσης είχε απουσίες) και μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση αφού έτρεχαν και πίεζαν ψηλά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προσωπικά είχα να το δω αυτό πολλά καλοκαίρια στην ομάδα μας!

 Ο Νιόπλιας ξεκίνησε με το αναμενόμενο 4-2-3-1, με Καρνέζη στο τέρμα, Μπιάρσμιρ, Μελίσση, Σαριέγκι, Καντέ στην άμυνα, Μαρίνο, Σιμάο αμυντικά χαφ και Γκάμπριελ, Κλέιτον, Λέτο πίσω από τον προωθημένο Ρουκάβινα.

 Η συνεχής πίεση από την αρχή του αγώνα ήταν και το "μυστικό" της αναμέτρησης. Οι παίχτες του Παναθηναϊκού έτρεχαν πολύ και πίεζαν τους Γερμανούς με αποτέλεσμα να κερδίζουν πολλές φορές τη μπάλα και να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο 8΄ο Γκάμπριελ με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Πραγματικά κρίμα για αυτόν τον παίχτη, που δείχνει ότι ξέρει μπάλα, έχει την ντρίμπλα, αλλά τι να τον κάνεις που χάνει τη θέση του, που κάνει χαβαλέ κλπ..
 Ο Λέτο έκανε πολλές ενέργειες από την πλευρά του, ενώ ο Σιμάο ήταν ο... γνωστός Σιμάο που έκοβε τα πάντα στο κέντρο!
 Πριν το ημίωρο, όπως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό, αφού οι παίχτες προέρχονται από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Οι Γερμανοί που βρίσκονται σε μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας βγήκαν μπροστά και ισοφάρισαν στο 39' όταν ο Ντετζαγκά βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας (σέντερ μπακ και δεξί μπακ δεν υπήρχαν...) και πλάσαρε σωστά για το 1-1.
 Στην επανάληψη ένα απίθανο αυτογκόλ του σκόρερ Ντετζαγκά έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό στο 59' και ο Νιόπλιας πέρασε τους Ρουκάβινα, Μαυρία, Δημούτσο αντί των Λέτο, Κλέιτον, Γκάμπριελ. Μάλιστα και οι τρεις τα πήγαν πολύ καλά. Ο Ρουκάβινα έκανε το 3-1 στο 67' με ωραία ατομική ενέργεια, κίνηση στον αέρα και διπλή κεφαλιά, ο Μαυρίας κέρδισε πέναλτι στο 70' αλλά ο Ρουκάβινα αστόχησε, ενώ στο 76' και πάλι ο Κροάτης μπήκε ωραία στην περιοχή αλλά καθυστέρησε και δεν σούταρε αλλά έδωσε λάθος πάσα στον Σταμπολζίεφ, που είχε αλλάξει τον Πετρόπουλο.
 Στο 85' μπήκαν και οι Μαχλελής, Λαγός, Φέτσης αντί των Μπιάρσμιρ, Μαρίνου, Σιμάο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης(46' Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ(85' Μαχλελής), Καντέ, Σαριέγκι, Μελίσσης, Σιμάο(85' Φέτσης), Μαρίνος(85' Λαγός), Γκάμπριελ, Λέτο(59' Ρουκάβινα), Κλέιτον(59' Δημούτσος) Πετρόπουλος(65' Σταμπολζίεφ).
 

 Βόλφσμπουργκ: Χιτς (46΄Λεντς), Τζόνσον, Μάντλουνγκ, Μπαρτζάλι (82' Σίντζιλορτς), Σάφερ, Ρίτερ, Σίσερο, Ζιανί (65' Εσβαϊν), Ντετζαγκά (66' Κάλενμπεργκ), Μάτζουκιτς, Τζέκο.

 * Πολύ μου άρεσε το συνεχές πρέσινγκ και γενικά η πρώτη εμφάνιση της ομάδας χωρίς τους διεθνείς. Μεγάλο ταλέντο ο 16χρονος Μαυρίας, ενώ ο Ρουκάβινα έχω ξαναπεί ότι ξέρει πολύ μπάλα. Απλά θέλει να μην φοβάται να βάζει τα πόδια του στις φάσεις και να παίζει πιο δυνατά. Μη φύγει αυτός ο παίχτης και μετά ψάχνουμε για δεύτερο επιθετικό. Κλέιτον και Γκάμπριελ ξέρουν μπάλα αλλά δεν είναι σοβαροί. Ο Σαριέγκι κι ο Μπιάρσμιρ νομίζω ότι είναι λίγοι, όπως και ο Πετρόπουλος που δείχνει ότι δεν κάνει..
 Επόμενο φιλικό με τη Γουέστ Χαμ την Παρασκευή.

3 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
ωραια εμφανιση,συμφωνω με τα σχολια σου..
κλειτον κ γκαμπριελ μονο για παγκο..ειναι εντελως ασοβαροι οπως εγραψες κ εσυ..

ανυπομονω για το ματσακι με την γουεστ χαμ..θα εχει φαση..γενικα γουσταρω να παιζουμε με αγγλικες ομαδες

Mike είπε...

Ναι, ειναι κριμα τετοιοι ταλαντουχοι παιχτες να χαραμιζονται επειδη ειναι ασοβαροι ρε γαμωτο..
Αυτο με τις αγγλικες πως σου 'κατσε; Παντως καλυτερα θα 'ναι παρα με τις ιταλικες μετα. Οι ιταλοι ειναι αλητηριοι. Θυμασαι προπερσι το φιλικο με τη Λατσιο, το ξυλο και την κοκκινη του Σαλπι;

Καλο βραδυ.

Laplace είπε...

ναι,πως δεν το θυμαμαι
σκετοι αλητες..τρομερα προκλητικοι..

μαρεσει πολυ το αγγλικο ποδοσφαιρο,δεν χανω αγωνα της λιβερπουλ κ γενικα παρακολουθω καθε σκ πολλους αγωνες της πρεμιερ λιγκ..

οποτε την παρασκευη μαρεσει που θα αντιμετωπισουμε μια καλη(μικρομεσαια) αγγλικη ομαδα..

ελπιζω να ριξει μεσα κ σισε-γκοβου

καλο βραδυ φιλε