24/7/10

Η φιλική ήττα απ' τη Γουέστ Χαμ, η "γενναιόδωρη" πρόταση Πατέρα για Γκαλάς, η αστεία απάντηση της διοίκησης και η μπασκετική ενίσχυση με Μάριτς - Σόφο!


 Στο δεύτερο φιλικό στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-1 απ' τη Γουέστ Χαμ. Ένα φιλικό που όπως λεγόταν κανονίστηκε για να συζητηθεί η περίπτωση απόκτησης του Ντα Κόστα απ' τον ΠΑΟ, με το Νιόπλια όμως να δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και πως ο στόπερ που θα πάρουμε θα είναι πολύ μεγάλο όνομα.
 Θα τα δούμε αυτά τις επόμενες μέρες. Στον αγώνα, ο Νιόπλιας ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Σπυρόπουλος αντικατέστησε τον τραυματία Καντέ και ο Ρουκάβινα τον Πετρόπουλο. Το αποτέλεσμα του φιλικού έκρινε ένα ωραίο μακρινό σουτ του Χιτζλσπέργκερ στο τέλος του α' ημιχρόνου. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν "βαρύς" λόγω της βροχής και ήταν ξεκάθαρο ότι οι πράσινοι δεν είχαν την ίδια όρεξη με εκείνη του πρώτου φιλικού.
 Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές, με το Νιόπλια να χρησιμοποιεί άλλους τρεις διεθνείς (μετά το Σπυρόπουλο) που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο Μουντιάλ. Νίνης, Σεϊταρίδης και Βύντρα πήραν λεπτά συμμετοχής, όπως και οι Γκαλίνοβιτς, Δημούτσος, Πετρόπουλος, Μαυρίας.
 Η κούραση και τα πολλά λάθη σημάδεψαν αυτό το ημίχρονο, με τους Άγγλους να παίρνουν τη νίκη με 1-0.
 Μόνοι αξιόλογοι του Παναθηναϊκού οι Σιμάο, Μαρίνος. Ειδικά ο Έλληνας νεαρός έπαιξε και πάλι ως αμυντικό χαφ και έδειξε ότι την έχει τη θέση.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ (46' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (61' Βύντρα), Σαριέγκι, Μελίσσης, Μαρίνος, Σιμάο, Κλέιτον (46' Νίνης), Γκάμπριελ (46' Δημούτσος), Λέτο (68' Μαυρίας), Ρουκάβινα (61' Πετρόπουλος).

 Γουέστ Χαμ: Στεχ (46' Κούρουτς), Τόμκινς, Ντα Κόστα, Γκάμπιντον (46' Κόβατς), Ιλούνγκα (62' Νταπρέλα), Πάρκερ (46' Ντάιερ), Χίτζλσπεργκερ (46' Ντιαμάντι), Νόμπλε, Φομπέρ (62' Σίαρς), Κόουλ (62' Μακ Κάρθι), Μπόα Μόρτε (62' Στάνισλας).


* Πέραν του φιλικού αγώνα, είχαμε ακόμη μία φορά γελοιότητες στα διοικητικά. Αρχικά ο Νικόλας Πατέρας έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ κάνοντας μία "γενναιόδωρη" προσφορά για το Γκαλάς. «Δίνω 1.500.000 Ευρώ αποκλειστικά και μόνο για την απόκτηση του Γκαλάς» είπε ο πρώην πρόεδρος, για να του απαντήσει ο Τζίγκερ μέσω του Γόντικα «Δεχόμαστε τα λεφτά αλλά μόνο ως χορηγία» και να ξανααπαντήσει φυσικά ο Πατέρας με το προφανές «εγώ είπα δίνω λεφτά ΜΟΝΟ για Γκαλάς».

 Απίστευτα πράγματα γίνονται στον Παναθηναϊκό μας...

 Καταρχήν, ο Πατέρας κάνει εμφανώς -ακόμη μία- κίνηση εντυπωσιασμού. Και ίσως να την έκανε μαζί με τον άλλο που είναι γάτος σε κάτι τέτοια. Πολλοί κατηγόρησαν τον Πατέρα για αυτή την κίνηση, αναρωτώμενοι «γιατί δεν έκανε κάτι ανάλογο πέρυσι, αφού έχουμε το πρόβλημα με τον στόπερ 3 χρόνια;».
 Δεν έχουν άδικο. Όμως εγώ κοιτάω την ουσία. Η οποία λέει ότι θέλουμε έναν στόπερ εδώ και χρόνια, και μάλιστα παιχταρά. Απ' το πρώτο ράφι. Έρχεται λοιπόν κάποιος (ο οποιοσδήποτε, δεν με ενδιαφέρει) και δίνει τα λεφτά που απαιτούνται για τη σούπερ μεταγραφή. Το ότι παράλληλα αποσκοπεί στην αυτοπροβολή, προσωπικά ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. Εκείνο που με νοιάζει μόνο σαν φίλο του ΠΑΟ (και θα έπρεπε να νοιάζει άπαντες), είναι το καλό της ομάδας και εν προκειμένω η αγωνιστική ενίσχυσή της. Άρα λοιπόν η κίνηση Πατέρα είναι τρομερή και προς όφελος του Παναθηναϊκού. Τα υπόλοιπα ξαναλέω, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Όσο οι Πατέρας, Βγενόπουλος δεν κάνουν κακό στην ομάδα (όπως με την απίστευτη πρόταση Κανελλόπουλου του πρώτου και τα τρελά παραμύθια του δεύτερου!) και απλώς κυνηγούν τη δημόσια προβολή τους, βοηθώντας ωστόσο τον Παναθηναϊκό, προσωπικά δεν τους προσάπτω τίποτα.

 Μάλιστα επειδή δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι μαζί τους για πολύ ακόμη, θα πω ένα τελευταίο: Αν ο Πατέρας βγει και πει «Έκανα μαλακία με Κανελλόπουλο» και μαζί με Βγενό κάνουν πρόταση αγοράς της ΠΑΕ (κι όχι παπαριές), για μένα ξεγράφουν τα όποια λάθη του παρελθόντος, μας γλυτώνουν δια παντός απ' την οικογένεια και αλλάζουν οριστικά σελίδα στον ΠΑΟ. Αλλά μέχρι τότε, θα είναι κι αυτοί φταίχτες και απολογούμενοι στον βαθμό που τους αντιστοιχεί!

 Ο Τζίγκερ λοιπόν που για τους γνωστούς λόγους τσιγκουνιάς απέρριψε την πρόταση του πρώην προέδρου και αντιπρότεινε την μορφή χορηγίας! Ένα ακόμη τρικ, για να μην πει στα ίσια «ρε άντε παράτα μας, δεν θέλω τα λεφτά σου», βρίσκει τρόπους να τη βγάλει λάδι και να ρίξει τις ευθύνες της νέας σύγκρουσης αλλού. Ρε συ, μας δουλεύεις;

 Μπορεί λοιπόν να ξεκατινιάστηκαν για πολλοστή φορά, αλλά από αυτή τη κόντρα ο Τζίγκερ είναι εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο. Είναι αναγκασμένος να πάρει έναν απ' τους ακόλουθους 2 δρόμους: Είτε 1) να βάλει από μόνος του το ποσό που χρειάζεται για Γκαλάς και να κάνει τη σούπερ μεταγραφή, είτε 2) να πάρει κάποιον άλλο σούπερ στόπερ, π.χ. Μαρτσένα. 


 Ο κόσμος περιμένει τον στόπερ εδώ και 3 χρόνια. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να τον φέρει... χθες! Και μάλιστα έναν παίχτη μεγάλης κλάσης. Χάθηκαν ήδη Μπορντόν, Κρις μεταξύ άλλων. Αν χαθούν και Γκαλάς, Μαρτσένα και πάρει κάποιον... δεύτερης διαλογής ο κόσμος θα εξαγριωθεί. Είναι το μόνο σίγουρο. Και θα έχει κάθε δίκαιο..!

 * Στο μπάσκετ, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και μας γέμιζε με χαρές όταν οι πίκρες του ποδοσφαίρου ήταν πολλές και συνεχείς, οι Γιαννακόπουλοι είναι αποφασισμένοι, ακόμη και φέτος με τις οικονομικές δυσκολίες να κάνουν τον Παναθηναϊκό Γίγαντα. Μετά τις ανανεώσεις (μην το ξεχνάμε, ήταν μεγάλη υπόθεση!) και τις έως τώρα μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από το Μάριτς, αλλά και το Σχορτσιανίτη! Ο Ομπράντοβιτς που είχε παγώσει τις υπογραφές του Σόφο, θέλει να κλείσει πρώτα τον Μάριτς και μετά δεν αποκλείεται να πάρει και τον Έλληνα σέντερ. Μιλάμε ότι δημιουργείται η πιο δυνατή φροντ λάιν εδώ και πολλά χρόνια: Μάριτς, Μπατίστ, Σόφο, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρής, Σερμαντίνι + τους νεαρούς Μπόγρη και Φανσέκας!
Μένει να δούμε τί θα γίνει με Σάρας, αλλά και τη φημολογούμενη «βόμβα» σε θέση 1-2.

* Στον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν σωστές κινήσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να δυναμωθεί για τη νέα σεζόν ΠΑΝΤΟΥ. Και παράλληλα ας κάνουμε και τις προσευχές μας για τον Ερασιτέχνη που διαλύεται μέρα με τη μέρα...

6 σχόλια:

Laplace είπε...

αψογη αναρτηση φιλε..με εκφραζεις 100%(οπως κ την πλειοψηφια των οπαδων της ομαδας μας,πιστευω)
την αναδημοσιευω
καλο ΣΚ να εχεις

Mike είπε...

Χαιρομαι γι' αυτο Laplace.
Ειδικα το θεμα με τον στοπερ killer/hammer/βραχο εχει παραγινει το κακο... Τοσα χρονια κοροϊδια, δεν παει αλλο!

Επισης φιλε μου, καλο ΣΚ.

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μάικ!
Θα απαντήσω μόνο για το ποδόσφαιρο, γιατί ως γνωστό για το μπάσκετ εχω πλήρη άγνοια.
Η ανάρτηση σου με βρίσκει σύμφωνο 100%.
Δεν νομίζω ότι εχω να προσθέσω κάτι.
Καλό σαββατοκύριακο.
ΥΓ: θύρα 6 τελικά. Φιλιά πολλά

ΟΡΦΕΑΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΜΙΚΕ!!
ΤΑ'ΓΡΑΨΕΣ ΤΕΛΕΙΑ!! ΕΧΕΙΣ ΠΕΝΑ!!
Ν'ΑΓΙΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ'Σ!!!
ΤΑ'ΓΡΑΨΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ'ΘΕΛΑ!!

Mike είπε...

Καλησπερα bear, λιγες ειναι οι φορες που κανω εξωαγωνιστικες αναρτησεις, αλλα χαιρομαι που τυγχανουν αποδοχης απ' τους περισσοτερους φιλους της ομαδας.

Παντως για το μπασκετ, κριμα ειναι.. Ειδικα εδω και 12 χρονια που εχουμε ζησει... τα παντα!

Mike είπε...

ΟΡΦΕΑ καταρχην καλως ηρθες. Σ' ευχαριστω για τα καλα λογια, οπως ξαναειπα το σημαντικοτερο και το ωραιο ειναι σαν φιλοι αυτης της ομαδας να συμφωνουμε στα περισσοτερα και να μην ειμαστε χωρισμενοι σε στρατοπεδα και τσακωνομαστε μεταξυ μας...
Αυτη η υγεια που ειχαμε σε ολα τα επιπεδα την περασμενη 2ετια ηταν εκπληκτικη και μακαρι να ηταν παντα ετσι..