27/7/10

Ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μάιντζ (0-2) και ανακοίνωση Μπουμσόνγκ απ' το Νιόπλια!


 Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο τελευταίο του φιλικό επί Αυστριακού εδάφους από τη Μάιντζ με 2-0, με την κούραση να είναι αναμενόμενη και να παίζει το ρόλο της. Μάλιστα το 0-1 έγινε από λάθος του Τζόρβα και μη καταλογισμό φάουλ σε κατέβασμα με το χέρι του σκόρερ Μπαμπαγκίντα. Η είδηση είναι ότι μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας ανακοίνωσε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ!
 Ο Νιόπλιας στο φιλικό χρησιμοποίησε σχεδόν τη βασική ομάδα της νέας σεζόν (Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Μαρίνος, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού, Σισέ), στην οποία θα υπάρξουν 2-3 αλλαγές, με το Μπουμπσόνγκ στη θέση του Σαριέγκι και ίσως ακόμη το δεύτερο κεντρικό αμυντικό(;) στη θέση του Καντέ και του αμυντικού χαφ (αν τελικά αποκτηθεί) στη θέση του Μαρίνου. Ερωτηματικό βέβαια είναι ο "Κάρα". Είναι δεδομένο ότι ο αρχηγός δεν αντέχει πια συνεχή 90λεπτα, οπότε πολύ πιθανό είναι να παίζει εναλλάξ με το Λέτο (ο Νίνης φέτος προορίζεται για βασικός).

 Ο Μπουμσόνγκ λοιπόν σχεδόν... ανακοινώθηκε απ' το Νιόπλια, η ΠΑΕ επιβεβαίωσε και ο παίχτης, που μένει ελεύθερος απ' τη Λυών αναμένεται εντός της ημέρας να υπογράψει τριετές συμβόλαιο και να ανακοινωθεί επίσημα.
 Αυτός λοιπόν είναι η μεταγραφή του Παναθηναϊκού για το κέντρο της άμυνας. Σίγουρα είναι ένας καλός παίχτης, διεθνής και με πλούσιο βιογραφικό και αναμφισβήτητα είναι πολύ καλύτερος από Σαριέγκι, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα (ο Λουκάς πάει ξανά δεξί μπακ) που έχουμε!
 Και σίγουρα είναι και ο καλύτερος σέντερ μπακ της Superleague. Όμως ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ανάμεσά τους και ο γράφων, δεν είδε ζεστά τη μεταγραφή. Γιατί; Μα φυσικά επειδή 3 χρόνια τώρα ο ΠΑΟ έψαχνε έναν killer/hummer/βράχο για το κέντρο της άμυνας -τη μεγάλη πληγή της ομάδας-. Και ο Γάλλος δεν είναι τίποτα απ' τα παραπάνω. Είναι ψηλός, αλλά "ατσούμπαλος", ενώ η πορεία του είναι πτωτική, καθώς από τις σούπερ σεζόν στην Οσέρ, έκανε μέτριες εμφανίσεις στη Νιούκασλ και ήταν κακός σε Γιούβε, Λυών.
 Ο Νιόπλιας παραδέχτηκε ότι ήταν 4ος στη λίστα μας μετά τους Γκαλάς, Μπορντόν, Κρις. Και δεν ήταν μόνο αυτοί οι στόχοι θα συμπληρώσω εγώ, αφού ο Παναθηναϊκός είχε προχωρημένες επαφές με πραγματικούς killers (Μπορντόν, Ματεράτσι), leaders (Γκαλάς, Μαρτσένα, Κρις), καλούς και έμπειρους (Καλάτζε, Κρόλντρουπ, Μέιρα, Μεξές),  αλλά και πιο εφικτούς στόχους (Ντίαζ, Πόγκατετζ, Ντούριτσα, Παλέτα, Ντουγκλάο) μεταξύ άλλων.
 Τελικά ο Μπουμσόνγκ ήταν ο "εκλεκτός" και για μένα δεν θα αποτελέσει δυνατή προσθήκη (για champions league, όχι για superleague), παρά μόνο αν ακολουθήσει και μεταγραφή δεύτερου στόπερ, που αυτομάτως μας ανεβάζει επίπεδο (στις θέσεις Σαριέγκι, Καντέ).


 * Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε και το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας και επιστρέφει στην Αθήνα, με το Νιόπλια να δίνει διήμερο ρεπό στους παίχτες.

 * Πωλήθηκε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Άντε Ρουκάβινα έναντι περίπου 1.000.000 Ευρώ, ενώ η ομάδα γλυτώνει και τα λεφτά του συμβολαίου (άλλα τόσα κάθε χρόνο). Καλώς ή κακώς το αναμφισβήτητο ταλέντο του Ρούκα δεν αρκούσε και πλέον νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε και έναν επιθετικό για μπακ απ του Σισέ, αφού μείναμε μόνο με τον Πετρόπουλο και λύσεις ανάγκης τους Λάζαρο, Γκοβού...

6 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα αδελφε
συμφωνω με ολα,για ακομα μια φορα..
σιγουρα ο μπουμσονγκ δεν ειναι αυτο που περιμεναμε αλλα ειναι ο καλυτερος αμυντικος της ελλαδας..με την ελευση του σαρ ή του ιλαν θα εχουμε μια πολυ καλη αμυνα ακομα κ για cl..αλλα με μονο τον μπουμσονγκ δεν μας βλεπω καλα στην ευρωπη..

το χθεσινο ματς δεν το ειδα..

εννοειται πως χρειαζομαστε επιθετικο..μειναμε μονο με σισε/πετροπουλο..και υπο ειδικες συνθηκες λαζαρος/γκοβου..

αντε να κλεισουν αυτες οι τρυπες κ του χρονου ελπιζω να αγορασουμε δεξι κ αριστερο μπακ για να ειμαστε υπερομαδα... :P

Unknown είπε...

Απλά όπως κάθε μέρα πέρασα να σου πω μια καλησπέρα.
Μην αγχώνεσαι ρε. Με τον νέο πρόεδρο η ομάδα πετάει. λολ

Mike είπε...

Καλησπερα Laplace, το ειπε κι ο Νιοπλιας αποψε οτι χρειαζομαστε ενα σεντερ φορ. Για δευτερο αμυντικο δεν ξερω αν φερουν, ισως γυρισει πισω ο Κατσουρ.
Το θεμα ειναι μη φυγει ο Ζιλμπερτο, οπως ακουγεται...
Ρε συ, για του χρονου που λες, ας παρουν σεντερ μπακ, αμυντικο χαφ και δεκαρι και αστα τα πλαγια μπακ (Λουκας για παντα!)...

Mike είπε...

bear καλησπερα,
ναι, οντως με το νεο προεδρο εχω ηρεμησει.... χαχα λεμε καμια μαλακια να περνα η ωρα!

Unknown είπε...

Τα μαθες τα νέα;;;
Αλλάζουμε όνομα. Από ΠΑΟ θα ονομαστούμε ΠΑΡΙΖΑ.
χαχαχα

Βρε εγώ δεν αλλάζω. Και γήπεδο θα πηγαίνω, και το διαρκείας μου περιμένω.
Προς το παρών έχω τρελαθεί στην βουτιά.

Mike είπε...

Για γελια μονο ειναι η κατασταση... Τουλαχιστον ας βοηθησει ο προεδρος σε αλλα θεματα (νομικα, γηπεδικο, κλπ) και τα αγωνιστικα θα τα αναλαβει ο Νιοπλιας με το Φρεϊτας και το Γοντικα.

Κανεις δεν αλλαζει, ΟΛΟΙ γηπεδο να στηριζουμε την ομαδα.

Εγω φευγω για διακοπες σε 2 μερες, εδω Αθηνα δε μου κανει αισθηση να βουταω συχνα.