8/7/10

Γερμανία - Ισπανία 0-1, με γκολ του Πουγιόλ οι Ισπανοί προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία


 Στον δεύτερο ημιτελικό του "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" η Ισπανία με την καρφωτή κεφαλιά του Πουγιόλ στο 73' έλυσε την κλειστή άμυνα των Γερμανών, προκρίθηκε δίκαια -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ επί μίας πολύ κακής Γερμανίας και την Κυριακή στο Γιοχάνεσμπουργκ θα διεκδικήσει για 1η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο (όπως βέβαια θα κάνει και η Ολλανδία)!

 Οι Γερμανοί απόψε ήταν τραγικοί. Σε αντίθεση με ότι είχαμε δει μέχρι τώρα, ο Λεβ αποφάσισε να παίξει αμυντικά. Δεν λέω όχι, αφενός έλειπε ο Μίλερ (φάνηκε πολύ η απουσία του), ο οποίος οργάνωνε μαζί με τον Οζίλ το παιχνίδι των Γερμανών και αφετέρου η Ισπανία είναι ανώτερη ομάδα, αλλά οι Γερμανοί το παράκαναν. Έπαιζαν εκνευριστικά αμυντικά, με όλους τους παίχτες πίσω από την μπάλα (και τον Κλόζε!), έδιναν χώρους στους Ισπανούς και περίμεναν υπομονετικά να βρουν την κόντρα επίθεση.
 Η Ισπανία από την αρχή ανέλαβε πρωτοβουλίες, είχε τον έλεγχο και την κατοχή μπάλας, αλλά για μία ακόμη φορά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μία προβολή του Βιγια και μία κεφαλιά του Πουγιόλ ήταν όλες κι όλες οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία συνέχισε υπομονετικά να γυρνάει τη μπάλα και να ψάχνει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο έκαναν πολύ δουλειά και προσπαθούσαν να βρουν το Βίγια. Ο Λεβ έκανε δύο αλλαγές περνώντας Γιάνσεν και Κρος αντί Μπόατενγκ και Τροχόφσκι. Με τον δέυτερο μάλιστα έκανε ακόμη πιο αμυντική μία ομάδα που μέχρι τότε δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αμύνεται...
 Στο 73' ήρθε η λύτρωση - δικαίωση για την Ισπανία με τρόπο όμως που δεν περίμεναν οι Γερμανοί. Με στημένη φάση δηλαδή! Ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πουγιόλ αφού έκανε τρομερή κίνηση, με φόρα και δύναμη πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Ο Λεβ αμέσως ρίσκαρε βγάζοντας τον Κεντίρα (ο καλύτερος των Γερμανών και ο μόνος που μάρκαρε) και βάζοντας τον Γκόμεζ. Αναμενόμενα οι Γερμανοί βγήκαν μπροστά, οι Ισπανοί υποχώρησαν και τα τεευταία λεπτά είχαν ενδιαφέρον, μιας και η Γερμανία έδειξε ότι σαφώς και είχε τις δυνατότητες να χτυπήσει το ματς από νωρίτερα...
 Ο Ντελ Μπόσκε έκανε σταδιακά τις αλλαγές του, για να κερδίζει χρόνο και να σπάει το ρυθμό, η Γερμανία δεν έχασε κάποια μεγάλη ευκαιρία και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος για να φέρει την Ισπανία στον πρώτο τελικό Μουντιάλ της ιστορίας της και τη Γερμανία στον μικρό τελικό απέναντι στην Ουρουγουάη.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Μπόατενγκ (52' Γιάνσεν), Κεντίρα (81' Γκόμεζ), Σβαινστάϊγκερ, Τροχόφσκι (62' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε.
 
 Ισπανία: Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (86' Σίλβα), Βίγια (81' Τόρες).


 * Καμία σχέση η σημερινή Γερμανία με αυτή που απολαύσαμε μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Έπαιξε εκνευριστικά αμυντικά και αδίκησε πάνω απ' όλα τον εαυτό της. Από την άλλη η Ισπανία έπαιξε για μία ακόμη φορά αυτό το εκπληκτικό passing game με διαρκή κυκλοφορία, κατοχή μπάλας και σαφή υπεροχή. Φάσεις πολλές δεν έκανε, όμως ήταν και πάλι αποτελεσματική, έφτασε στο γκολ που άξιζε με βάση την εικόνα των δύο ομάδων και με το τρίτο σερί 1-0 φτάνει στον τελικό.

 * Όποιος και να το πάρει την Κυριακή (προσωπικά θέλω Ολλανδία) θα είναι η 1η φορά που Ευρωπαϊκή ομάδα θα το σηκώσει εκτός Ευρώπης, ενώ επίσης θα είναι η 1η φορά για όποια εκ των Ισπανία ή Ολλανδία το πάρει και θα έχουμε την 8η Εθνική ομάδα που θα σηκώσει Μουντιάλ μετά τις Βραζιλία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Γαλλία και Αγγλία.

1 σχόλιο:

KANTHAR0S είπε...

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να κλέψουν την νίκη, αλλά δεν μπόρεσαν. Βαριά επηρεασμένοι από την πρόβλεψη του χταποδιού έχασαν με κεφαλιά του Πουγιούλ από στημένη φάση. Αυτά τα στημένα τείνουν να γίνουν η κατάρα του ποδοσφαίρου.

Πολύ μέτριο παιχνίδι με άπειρα λάθη κι από τις δυο πλευρές και έναν Θεοφιλόπουλο να ξεσαλώνει!

Στενοχωρέθηκε για τα πάντσερ, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι οι Ισπανοί έπαιξαν καλά, έδειξαν τα δεδομένα στοιχεία και έστω και με στημένο πήραν την νίκη.