4/7/10

Παραγουάη - Ισπανία 0-1, Γερμανία - Ισπανία ο 2ος ημιτελικός.


 Σε έναν ακόμη συναρπαστικό σε εξέλιξη προημιτελικό, στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Ισπανία δεν έπεισε σε ακόμη ένα παιχνίδι της, όμως πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά σε βάρος της Παραγουάης με γκολ του Νταβίντ Βίγια στο 83' και θα παίξει με τη Γερμανία για μία θέση στον μεγάλο τελικό!

 Στο πρώτο ημίχρονο η Παραγουάη ήταν καλύτερη. Η Ισπανία μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή μπάλας αλλά έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 30' με σουτ του Τσάβι. Αντίθετα οι Νοτιοαμερικάνοι με ασφυκτικό πρέσινγκ από πολύ ψηλά και με δύο και τρεις παίχτες πάνω στον Βίγια πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, δεν άφηναν τους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους και μάλιστα άγγιξαν το 1-0 δύο φορές, ενώ πέτυχαν και γκολ που κακώς ακυρώθηκε. Ήταν το 41' όπου ο Βαλντέζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ούτε ήταν οφσάιντ ούτε κοντρόλαρε με το χέρι, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ.
 Στην επανάληψη ο Ντελ Μπόσκε έβαλε τον Φάμπρεγκας στη θέση του Τόρες και ο Βίγια πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και φυσικά έδωσε μεγαλύτερες βοήθειες από ότι όσο έπαιζε έξω αριστερά. Στο δίλεπτο 58'-59' ο διαιτητής από την Γουατεμάλα υπέδειξε δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα. Αρχικά υπέρ της Παραγουάης σε καθαρή παράβαση του Πικέ, όμως ο Κασίγιας απέκρουσε την εκτέλεση του Καρντόσο (κι ενώ κάποιοι Ισπανοί βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή, ο διαιτητής λανθασμένα δεν έδωσε επανάληψη) και στην επόμενη φάση υπέρ της Ισπανίας, για κράτημα του Αλκαράζ στον Βίγια. Ο Αλόνσο σκόραρε, αλλά οι μισοί παίχτες είχαν μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση και ο διαιτητής έδωσε επανάληψη. Ο Αλόνσο άλλαξε γωνία αλλά το έχασε τη δεύτερη φορά. Ο Βιγιάρ απέκρουσε, όμως ο Φάμπρεγκας ανατράπηκε εκ νέου από τον τερματοφύλακα της Παραγουάης, ωστόσο ο ρέφερι μέσα στην αναμπουμπούλα δεν ξανασφύριξε πέναλτι.
 Στο 83' ο Ινιέστα μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια πάσαρε στον Φάμπρεγκας, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Βίγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια. Με αυτό το γκολ ο επιθετικός της Ισπανίας έφτασε τα 5 και είναι μόνος πρώτος στους σκόρερ.
 Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ισπανία πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά!

 Ακόμη μία κακή διαιτησία είχαμε πάντως. Ο διαιτητής από τη Γουατεμάλα(!) τα έκανε θάλασσα αδικώντας και τις δύο ομάδες. Λίγο περισσότερο την Παραγουάη βέβαια, με το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ και την μη υπόδειξη επανάληψης του πέναλτι του Καρντόσο, ενώ δεν υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι για την Ισπανία. Στο όνομα της "αμεροληψίας" η FIFA βάζει σε νοκ-άουτ ματς διαιτητές από απίθανες χώρες και τα αποτελέσματα είναι δυστυχώς αυτά που βλέπουμε...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Βερόν, Μορέλ, Καρδόζο, Μπαρέτο (64’ Βέρα), Σαντάνα, Ντα Σίλβα, Κάσερες (84’ Μπάριος), Ριβέρος, Βαλντέζ (72’ Σάντα Κρουζ), Αλκαράζ.

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ (84 Μαρτσένα), Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Τόρες (56’ Φάμπρεγκας), Καπντεβίλα, Αλόνσο (75’ Πέδρο), Ράμος, Μπουσκέτς.


 * Η Ισπανία δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Παραγουάη αλλά τελικά κατόρθωσε να προκριθεί στα ημιτελικά, όπου περιμένει η Γερμανία για να ψάξει τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Euro 2008. 
 Η Ευρώπη λοιπόν επιστρέφει, με τρεις ομάδες στα ημιτελικά. Ολλανδία, Γερμανία και Ισπανία ήταν οι 3/8 Ευρωπαϊκές των προημιτελικών αλλά κατάφεραν όλες να προκριθούν στην τετράδα. Η Ουρουγουάη που ολοκληρώνει το παζλ των ημιτελικών είναι η μόνη Λατινοαμερικάνικη που τα κατάφερε, ωστόσο δεν έχει ακόμη παίξει κόντρα σε Ευρωπαϊκή ομάδα. Ποτέ στο παρελθόν Ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει Μουντιάλ εκτός Ευρώπης, όμως νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Καλή και υπολογίσημη η Ουρουγουάη, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει μεχρι το τέλος...

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Μην την ξεγράφεις την Ουρουγουάη. Διαθέτη άγνοια κινδύνου, δίψα και Φορλάν!

Όσο για την Ισπανία καταφέρνει και παίρνει τα αποτελέσματα χωρίς να παίζει ιδιαίτερα καλά, αλλά μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το βιολί;

Mike είπε...

Απλα νομιζω οτι μεχρι εδω καλα ειναι. Συμπαθης ομαδα, με φονικο διδυμο στην επιθεση, διψα οπως λες και χωρις αγχος, αλλα με τρεις Ευρωπαϊκες -και πολυ καλες- ομαδες μπροστα της δυσκολα θα κανει την εκπληξη..

Για την Ισπανια εξεφρασα τις αντιρρησεις μου, μακαρι Γερμανοι η Ολλανδοι να τη σταματησουν.. Ο Βιγια παντως ειναι τεραστιος παιχταρας!

KANTHAR0S είπε...

Δεν σου λέω ότι μέχρι εδώ δεν είναι καλά. Τουναντίον!

Ο Βίγια πράγματι παιχταράς. Αγωνιώ για το ματς.

Unknown είπε...

EVIVA ESPANIA!!!!!!

Μετά τον διασυρμό της Αργεντινής, εύχομαι τουλάχιστον η Ισπανία να πάει καλά.

Καλησπέρα Μάϊκ.

Mike είπε...

Καλησπερα bear, ας μην το παρει η Γερμανια μονο!
Απο τους αλλους 3 προτιμω Ολλανδους..