9/4/10

Αμβούργο - Φούλαμ και Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ οι ημιτελικοί του Europa League

Αμβούργο - Φούλαμ και Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League.

Το Αμβούργο που θέλει όσο τίποτα να φτάσει μέχρι τον τελικό που διεξάγεται στην έδρα του απέκλεισε στους "8" την Σταντάρ Λιέγης. Οριακή νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς της Γερμανίας, αλλά απόψε στο Βέλγιο δεν κινδύνευσε στιγμή. Προηγήθηκε νωρίς, οι γηπεδούχοι που από συνεχή θαύματα έφτασαν μέχρι τους "8", ισοφάρισαν, αλλά το Αμβούργο έκανε αμέσως το 1-2, πριν λήξει το ημίχρονο και κάπου εκεί τελείωσε την ιστορία. Το σκορ έγινε 1-3 στο τέλος για να δώσει στους Γερμανούς την πρόκριση με δύο νίκες, που πλέον απέχουν ένα μόλις βήμα από το να βρεθούν στον "δικό τους" τελικό.
Αντίπαλος του Αμβούργο η ομάδα - έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Φούλαμ.
 Η Φούλαμ  κάνει ήδη τρομερή πορεία και δικαίως φτάνει μέχρι τους "4". Μετά τον θρίαμβο επί της Γιουβέντους οι άπειροι Άγγλοι πέταξαν έξω και την -επίσης άπειρη στην Ευρώπη- Βόλφσμπουργκ. Μία Βόλφσμουργκ που κράτησε τους παιχταράδες που είχε πέρυσι, όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα Γερμανίας, αλλά έχασε τον Φέλιξ Μάγκατ και φέτος παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Κάτι που αποδεικνύει ότι αφενός ο Μάγκατ (που πάει να το πάρει και με τη Σάλκε φέτος!) είναι προπονηταράς, αφετέρου ότι γενικά οι προπονητές κάνουν τις μεγάλες ομάδες. Η Βόλφσμπουργκ έχασε στο Λονδίνο με 2-1, το γκολ όμως στο 89' είχε δώσει πολλές ελπίδες στους Γερμανούς. Προσωπικά εγώ πίστευα ότι θα περνούσαν απόψε. Ωστόσο η Φούλαμ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 1' και η Βόλφσμπουργκ άργησε πολύ να ξυπνήσει. Όταν τελικά το έκανε ήταν ήδη αργά, έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν κατάφερε ούτε να ισοφαρίσει, με τη Φούλαμ να περνάει πανηγυρικά με δύο νίκες.
 Στο μεγάλο ζευγάρι των "8", η Λίβερπουλ έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο βαριά φανέλα έχει στην Ευρώπη. Στην Πρέμιερσιπ βολοδέρνει -και- φέτος, αλλά στο Europa League είναι ήδη στους "4" και φυσικά το φαβορί για την κούπα. Απέναντι στην φανταστική φέτος Μπενφίκα, πήρε μία μάλλον τιμητική ήττα με 2-1 στην Πορτογαλία και αρκετοί "τόλμησαν" να χρίσουν φαβορί τους Λουζιτανούς στην αποψινή ρεβάνς. Το "Άνφιλντ" όμως "κατηφορίζει" για τα καλά και η Λίβερπουλ χωρίς να παίξει εντυπωσιακά (που και να έπαιζε ποδόσφαιρο υπεροχής!) διέλυσε τη φιλόδοξη Μπενφίκα με 4-1 και πήρε δίκαια την πρόκριση στους "4".
 Αντίπαλος της μεγάλης Λίβερπουλ η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ναι, εκείνη η "άσχετη" ομάδα που μας είχε αποκλείσει στα προκριματικά του Champions League τότε που "βολόδερνε" στο ισπανικό πρωτάθλημα. Λες κι επειδή δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, σταμάτησαν να είναι παιχταράδες οι Φορλάν, Αγκουέρο, Μάξι Ροντρίγκεζ, Σιμάο! Α, ρε Άμπαλοι!!!
 Στον ισπανικό εμφύλιο, η Ατλέτικο απέκλεισε την Βαλένθια. 2-2 στο "Μεστάγια", όπου η Βαλένθια ήταν καλύτερη και δικαιούταν τη νίκη και 0-0 στη ρεβάνς του "Βιθέντε Καλντερόν", με την Βαλένθια να υπερισχύει ελαφρώς και απόψε, αλλά το σημαντικότερο να διαμαρτύρεται διακίως για δύο περιπτώσεις πέναλτι..

 Οι ημιτελικοί του Europa League:


 Αμβούργο - Φούλαμ


 Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ

 Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 22 Απριλίου και οι ρεβάνς, μία εβδομάδα αργότερα, στις 29.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ειλικρινά η Φούλαμ με έχει άφησει άναυδο. Μπράβο της.

Όσο για την ομαδαρα, αφού πέσαμε με την Λίβερπουλ θα την αποκλείσουμε και θα πάμε τελικό. Απλά είναι τα πράγματα!

Καλό βράδυ να έχεις!

Mike είπε...

Ναι ρε συ, τι ειναι αυτο φετος με τη Φουλαμ;!!

Εισαι Ατλετικο ε;
Εγω, επειδη φετος οι ομαδες μου τα σκατωσανε, απο τις 8 σε Ch. Lg. και Eur. Lg. η μονη που συμπαθω λιγο ειναι το Αμβουργο. Οποτε, τα λεμε στον τελικο ;)

Unknown είπε...

Καλησπέρα Mike!
Του χρόνου θα πάμε εμείς τελικό ρε! :-)))))

Mike είπε...

Ε ναι, αν μια ελληνικη ομαδα "δικαιουται" να κανει ονειρα τελικου, αυτη ειναι ο Παναθηναϊκος!!

Και χωρις πλακα, με 2-3 σουπερ μεταγραφες θα εχουμε πραγματικα μεγαλη Ευρωπαϊκη ομαδα!