7/4/10

Μπάγερν Μονάχου - Λυών και Ίντερ - Μπαρτσελόνα τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League

 Μπάγερν Μονάχου - Λυών είναι ο 2ος ημιτελικός του Champions League που προέκυψε σήμερα. Ο 1ος είναι αυτός μεταξύ Ίντερ - Μπαρτσελόνα που τον μάθαμε χθες.

 Η Ίντερ ήταν χρονικά η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους "4" αφού η ρεβάνς του 1-0 στο Μιλάνο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας διεξήχθει στη Ρωσία νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα του Champions League όπως συμβαίνει πάντα με τις Ανατολικές ομάδες.
 Η Ίντερ λοιπόν θεωρητικά μετά την κλήρωση είχε το ευκολότερο έργο. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, την πιο αδύναμη των "8", η σοβαρή φετινή Ίντερ του Μουρίνιο δεν θα μπορούσε να έχει κανένα πρόβλημα, ειδικά και μετά την πρόκριση επί της Τσέλσι. Οι Ρώσοι απ' την άλλη μετά την πρόκριση επί της Σεβίλλης είχαν ήδη πετύχει πολλά και δεν είχαν το παραμικρό άγχος. Στο πρώτο ματς του Μιλάνο, η Ίντερ έπαιξε ωραία, έχασε πολλές φάσεις και περιορίστηκε σε μία νίκη με το φτωχό, πλην πολύτιμο 1-0. Ο σκοπός στη ρεβάνς, να προηγηθεί δηλαδή στο σκορ, επετεύχθει και μάλιστα νωρίς, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ματς να κυλίσει πολύ χαλαρά και να στείλει τους Ιταλούς στους "4" με δύο νίκες με 1-0.
 Αντίπαλος της Ίντερ η Μπαρτσελόνα. Οι δυο τους βρέθηκαν και στους ομίλους, με τη Μπάρτσα να παίρνει εύκολα 0-0 στο Μιλάνο και να κερδίζει, επίσης εύκολα με 2-0 στη Βαρκελώνη. Βέβαια τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά..
 Οι Καταλανοί πέταξαν έξω την Άρσεναλ. Απέναντι στους Λονδρέζους έκαναν δύο εκπληκτικές εμφανίσεις, όπου στο πρώτο ματς στο Λονδίνο έκαναν ένα από τα πιο φανταστικά ημίχρονα που είδαμε ποτέ. Ένα ημίχρονο που αντί για 1-3, ή 1-4 έλειξε 0-0(!), για να προηγηθεί τελικά η Μπάρτσα στην επανάληψη με 0-2 αλλά η Άρσεναλ να καταφέρνει να ισοφαρίσει για το τελικό 2-2, σε ένα ματς που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα ομορφότερα στην ιστορία της διοργάνωσης!
 Στη ρεβάνς, η διαστημική Μπαρτσελόνα με one man show από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, τον Λίονελ Μέσι που σημείωσε 4 γκολ, σκόρπισε την Άρσεναλ με 4-1 και πανηγυρικά πέρασε στους "4" για να αντιμετωπίσει την Ίντερ.

 Αυτά είχαμε χθες, με τη σκυτάλη σήμερα να παίρνουν Μπάγερν Μονάχου και Λυών.
 Η Μπάγερν πήρε παλικαρίσια, ή αν προτιμάτε "γερμανική" πρόκριση μέσα στο Μάντσεστερ επί της Γιουνάιτετ και παράλληλα μία ρεβάνς για εκείνο τον αξέχαστο τελικό του 1999 με τα δύο γκολ από ισάριθμα κόρνερ για τους Άγγλους στις καθυστερήσεις του αγώνα που τους έδωσαν το τρόπαιο!
 Στο πρώτο ματς του Μονάχου η Μάντσεστερ προηγήθηκε νωρίς, αλλά η Μπάγερν είχε τον έλεγχο του ματς, έπαιξε υπομονετικά και πίστεψε μέχρι τέλους την ανατροπή που ήρθε τελικά, ακόμη κι αν χρειάστηκε ένα λάθος της άμυνας των Άγγλων. Πήρε δίκαια νίκη με 2-1, ενώ η Γιουνάιτετ έχασε με τραυματισμό τον Ρούνεϊ. Ο Ρούνεϊ μπορεί να αγωνίστηκε σήμερα αλλά ήταν εμφανώς μακρυά απ' τον καλό του εαυτό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Παρ' όλα αυτά η Γιουνάιτετ προηγήθηκε γρήγορα στο πρώτο ημίχρονο με 3-0 και όλα έδειχναν ότι θα πέρναγε σε βάρος μιας τραγικής μέχρι τότε Μπάγερν. Οι Γερμανοί όμως αφυπνίστηκαν, έχασαν 2-3 φάσεις και σημείωσαν ένα τέρμα πριν από το ημίχρονο που τους έδωσε ελπίδες. Στην επανάληψη πίεσαν περισσότερο, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά η ηλίθια αποβολή του Ράφαελ στις αρχές του β' ημιχρόνου έγειρε την πλάστιγγα, με τον Ρόμπεν να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ για το 3-2 που έδωσε την πρόκριση στους Βαυαρούς.
 Αντίπαλος της Μπάγερν η Λυών, που βγήκε νικήτρια από τον γαλλικό εμφύλιο με την Μπορντώ. Η νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς έδωσε έναν αέρα στη Λυών, που όμως σήμερα δεν υπήρχε στο γήπεδο. Η Μπορντώ ήταν ανώτερη, είχε μακράν την κατοχή μπάλας, όμως απ' την πλευρά της δεν είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Το 1-0 που πέτυχε στο τέλος του α' ημιχρόνου της έδωσε τελικά τη νίκη αλλά όχι και την πρόκριση.

Ημιτελικοί:

Μπάγερν Μονάχου - Λυών

 Ίντερ - Μπαρτσελόνα

Σε δύο εβδομάδες είναι τα πρώτα ματς με τη ρεβάνς να ακολουθεί μία εβδομάδα αργότερα.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερες φιλε
προβέπω φιλε τελικο μπαγερν-ιντερ

Mike είπε...

Καλησπερα Laplace, γιατι οχι θα δειξει..
Νομιζω οτι οι προβλεψεις ειναι παντοτε ριψοκινδυνες, ποσο μαλλον σε ημιτελικη φαση!
Παντως εξακολουθω να πιστευω οτι αυτη η Μπαρτσελονα δεν παιζεται απο κανεναν δε διπλα ματς. Στο τελικο που ειναι ενα παιχνιδι μονο μπορουν να συμβουν τα παντα.