22/4/10

Ίντερ - Μπαρτσελόνα 3-1 και Μπάγερν - Λυών 1-0 στα πρώτα ματς των ημιτελικών του Champions League


 Στο πρώτο χρονικά ματς, αυτή την σούπερ ποδοσφαιρική μάχη που διεξήχθει την Τρίτη στο Μιλάνο, η Ίντερ κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 3-1 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης. Τι κρατάμε από αυτόν τον πρώτο ημιτελικό;
 Ότι η «υπεργαλαξιακή» και «ασταμάτητη» Μπαρτσελόνα απεδείχθει πως είναι «τρωτή» και ότι ο Ζοσέ Μουρίνο μπορεί να είναι κωλοχαρακτήρας και αντιπαθέστατος αλλά είναι και προπονηταράς. Ίσως πραγματικά ο «Number 1». Προχθές συγκεκριμένα πήρε την ταυτότητα του Γκουαρντιόλα. Εξουδετέρωσε τον Μέσι, δίνοντας εντολή στον Μότα να τον έχει υπό τον έλεγχό του (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) και να δέχεται βοήθειες στο στενό μαρκάρισμά του (δεν τον έπαιζε man to man). Χωρίς τον Μέσι, η Μπάρτσα ήταν αποκομμένη, αφού ο Μπούσκετς έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο (μετά εξαφανίστηκε) αλλά μόνο ανασταλτικά. Ο Τσάβι πέρασε κάτι ωραίες μπαλιές, ενώ ο Κεϊτά ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν τροφοδοθήθηκε και ο Πέδρο, ο οποίος είναι ταλεντάρα, ήταν μέσα στις φάσεις και ήταν εκείνος που έκανε το 0-1 στο 19', από ωραίο γύρισμα του Μάξγουελ. Και ενώ πολλοί σκέφτηκαν ότι οι Ισπανοί τελείωσαν την πρόκριση, ήρθε γρήγορα το 1-1 μετά από ωραία ασίστ του Μιλίτο και εύστοχο πλασέ του Σνάιντερ. Η ανατροπή ήρθε στο 48' με τον Μιλίτο και πάλι να βγάζει τετ α τετ τον Μαϊκόν και ο καλύτερος δεξιός μπακ στον πλανήτη να κοντρολάρει τη μπάλα υπέροχα και να την στέλνει στα δίχτυα του Βαλντέζ για το 2-1. Ο Γκουαρντιόλα είχε ετοιμάσει τον Αμπιντάλ και παρά το γκολ που έφαγε, τον έβαλε στη θέση του Ζλάταν! Οι  φιλοξενούμενοι συνέχισαν να μην απειλούν σοβαρά, ο Ζούλιο Σέζαρ δήλωσε παρόν όποτε χρειάστηκε και στο 61' ήρθε το 3-1 από τον Μιλίτο, ο οποίος όμως ήταν καθαρά οφσάιντ. Ένα δώρο του διαιτητή που ίσως στείλει την Ίντερ στον τελικό.
 Η ουσία όμως είναι πως η Ίντερ προχθές έπαιξε εκπληκτικά. Σαν ιταλόφιλος είχα χρόνια να δω μεγάλα πράγματα από τις ιταλικές ομάδες, με εξαίρεση την απίστευτη ανατροπή της Μίλαν απέναντι στην Λίβερπουλ αλλά και την γενικά φοβερή χρονιά τότε των Μιλανέζων.
 Η Ίντερ λοιπόν, για να επιστρέψουμε, έπαιξε παθιασμένα, οι αμυντικοί της ορμούσαν με φόρα και δύναμη στην μπάλα, έτρεχαν περισσότερο απ' τους αντιπάλους τους και έβγαζαν περισσότερο πάθος. Με σφιχτή και δυνατή άμυνα αλλά και καλή ανάπτυξη η Ίντερ νομίζω ότι δίκαια έφτασε στην μεγάλη ανατροπή. Και πλέον βρίσκεται μια ανάσα απ' τον τελικό. Φυσικά η Μπαρτσελόνα μπορεί στη ρεβάνς να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά το βαφορί αυτή τη στιγμή είναι η Ίντερ.
 Και κάπου εδώ η φετινή της πορεία θα πιστωθεί 100% στον Μουρίνιο. Όλα τα παλαιότερα χρόνια η Ίντερ είχε επίσης παιχταράδες, καλούς προπονητές, ένα απ' τα μεγαλύτερα μπάτζετ και τον ίδιο -πολύ- κόσμο. Άρα λοιπόν την φετινή διαφορά που έφερε και πάλι τους «νερατζούρι» στο προσκήνιο την έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός.

 Και φυσικά, σαν Παναθηναϊκοί είχαμε έναν σημαντικό λόγο να υποστηρίζουμε Ίντερ, αφού μετά το «2» της Τριφυλλάρας μέσα στο Μεάτσα με το πλασέ του Σαριέγκι, η Ίντερ δεν έχει γνωρίσει άλλη εντός έδρας ήττα σε καμία διοργάνωση!!

  Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν (74' Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Πάντεφ (56' Στάνκοβιτς), Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (75' Μπαλοτέλι).

 Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο, Ιμπραΐμοβιτς (62' Αμπιντάλ).


  
 Ονομάστηκε από την πλειονότητα του Τύπου ως ο «Ρομπέν των Βαυαρών»!
 Το σίγουρο είναι ότι ο Άριεν Ρόμπεν, αυτός ο Ολλανδός παιχταράς έχει πάρει από το χέρι την Μπάγερν και την οδηγεί προς τη Μαδρίτη. Έβαλε εκείνη τη γκολάρα στο Ολντ Τράφορντ, που έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά και χθες, απέναντι στη Λυών στο Μόναχο ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα για το 1-0 της Μπάγερν που της δίνει σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
 Η Λυών δεν υπήρχε χθες στο Μόναχο, η Μπάγερν ήταν μέτρια και η αποβολή του Ριμπερί στο 37' δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες για ωραίο ματς. Ακόμη και με 10 παίχτες πάντως, η Μπάγερν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 55' όπου με την αποβολή του Τουλαλάν (2 κίτρινες σε τέσσερα λεπτά) το έργο της έγινε ακόμη πιο εύκολο.
 Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους Γερμανούς και ήρθε στο 69' από μακρινό σουτ του Ολλανδού, με την μπάλα να βρίσκει και στο κεφάλι του Μίλερ, ωστόσο το γκολ να κατοχυρώνεται επίσημα από την Uefa στον Ρόμπεν. Φαβορί ήταν η Μπάγερν πριν το ματς, φαβορί παραμένει μετά το 1-0 ενόψη ρεβάνς.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Λαμ, Κοντέντο, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαινστάιγκερ, Πράνιτς (63' Γκόμεζ), Ρόμπεν (85' Άλτιντοπ), Ριμπερί, Μίλερ, Όλιτς (46' Τίμοστσουκ).

 Λιόν:
Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Σισοκό, Κρις, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Γκοναλόν, Έντερσον (70' Μπάστος), Πιάνιτς (56' Μακούν), Ντελγκάδο (79' Γκοβού), Λισάντρο Λόπεζ.


 * Οι ρεβάνς είναι την άλλη εβδομάδα, Λυών - Μπάγερν την Τρίτη και Μπαρτσελόνα - Ίντερ την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: