27/1/10

Ήττα σοκ στην πρεμιέρα του Top-16 της Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό από την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ!



 Με το αριστερό μπήκε ο Παναθηναϊκός στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση ηττήθηκαν από μία εξαιρετική Παρτίζαν με 59-64 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και από νωρίς μπλέκουν σε περιπέτειες!

 Και μόνο οι 59 πόντοι που σημείωσε ο Παναθηναϊκός σε εντός έδρας παιχνίδι, αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το Τριφύλλι και φυσικά είναι η κύρια αιτία για την αποψινή απροσδόκητη ήττα. Απ' την πλευρά τους, οι Σέρβοι, έπαιξαν πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ και απολύτως δίκαια έφτασαν στην τελική επικράτηση που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε πρόκριση στους "8".

 Βέβαια, μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, και μόλις την πρώτη αγωνιστική αυτής της φάσης, κάτι που σημαίνει ότι με πέντε ματς να απομένουν, οι πράσινοι έχουν τον έλεγχο και φυσικά τις δυνατότητες να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση για να διεκδικήσουν στη συνέχεια μια θέση στο final four του Παρισίου.

 Πολύ καλό παιχνίδι για τους πράσινους έκανε ο αρχηγός του, Δημήτρης Διαμαντίδης, που ειδικά αμυντικά τα πήγε εξαιρετικά. Ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε, σημειώνοντας 14 πόντους αλλά ουσιαστικά έμεινε μακρυά από τον πολύ καλό εαυτό του. Από κει και πέρα δύσκολα θα βρει κανείς άλλον παίχτη που να ξεχώρισε απ' τους γηπεδούχους. Καλά στοιχεία πάντως έδειξε και  Μάρκους Χέισλιπ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, μπαίνοντας στο παρκέ με την έναρξη του β' δεκαλέπτου.

 Σίγουρα ο Αμερικανός, μόλις μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του αλλά και τα συστήματα του Ομπράντοβιτς, θα προσφέρει πολλά στο Τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 42-36, 52-46, 59-64.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου, Φώτσης 6 (1), Χέισλιπ 7 (1), Νίκολας 5 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Πέκοβιτς 7, Καλάθης, Σερμαντίνι 1, Γιασικεβίτσιους 6.
 

Παρτίζαν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 12 (2), ΜακΚάλεμπ 8, Κέτσμαν 5 (1), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 10, Μίτροβιτς, Μπόζιτς 12 (3), Βέσελι 13, Ντέκιτς, Βράνιες 4, Μιλόσεβιτς.

  * Πάντως η αλήθεια είναι πως... τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού ο Φεβρουάριος είναι ένας καυτός μπασκετικά μήνας. Ο Παναθηναϊκός θα δείξει σε αυτόν το μήνα εάν θα μείνει ζωντανός στους 3 φετινούς του στόχους. Έχουμε τον τελικό του κυπέλλου στο Ελληνικό με τον ΟΣΦΠ, το ντέρμπι επίσης στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και τα δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα (μετά το Μαρούσι) για την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκα!

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Αυτό τώρα πραγματικά πως έγινε;