24/1/10

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 53-58

 Ο Παναθηναϊκός κοίταξε κατάματα τον πρωταθλητή Αθηναϊκό, στην πρώτη αγωνιστική του β' γύρου στη Λεωφόρο, αλλά λύγισε στο τέλος γνωρίζοντας την ήττα με 53-58. Τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη, παρά τις απουσίες πάλεψαν στα ίσια με τον αήττητο Αθηναϊκό, που και φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά υπέκυψαν τελικά στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Ένα ματς πάντως που είχε χαρακτήρα μεγάλου ντέρμπι αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Ακόμη και όταν στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αθηναϊκός ξέφυγε με 10 πόντους διαφορά, οι πράσινες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ξαναπλησίασαν σε απόσταση αναπνοής, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην επική ανατροπή.
Αυτό ήτταν το 39ο στη σειρά νικηφόρο αποτέλεσμα για τον Αθηναϊκό!

Πολλά μπράβο σε αυτήν την ομάδα, στον Γιάννη Γερεουδάκη και σε όλα τα κορίτσια, που σε όλη τη φετινή χρονιά τα δίνουν όλα σε κάθε ματς ενώ στα περισσότερα αντιμετωπίζουν και εχθρικές διαιτησίες.





Τα δεκάλεπτα: 17-18, 27-28, 39-45, 53-58.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Γουίλσον 17 (3), Χαλιβελάκη, Ξάνθου, Ίλιτς 11 (2), Νικολαϊδου 2, Πανταζή, Ζικιρίδου 4, Μεντιόλα 19 (2).
 

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δικαιουλάκος): Καλέντζου 7 (1), Λύμουρα 14 (2), Χατζηνικολάου 9 (1), Βολονάκη, Σούλις 1, Πετρονίτε 10, Σαρέγκου, Γουίγκινς 8 (1), Κοσμά, Ντέιβις 9.


Ο τεχνικός του Τριφυλλιού, Γιάννης Γερεουδάκης, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τις παίκτριες μου. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτά τα κορίτσια.

Μέσα σε μια εβδομάδα έδωσαν τρία ντέρμπι. Κέρδισαν τα δύο από αυτά και έχασαν από τον Αθηναϊκό στις λεπτομέρειες. Από ένα άστοχο σουτ και ένα αμυντικό ριμπάουντ».



* Επόμενο, πολύ δύσκολο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: