20/12/09

Πρωταθλητής Χειμώνα ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, πρωτιά και στο μπάσκετ!



 Στο μεγάλο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής, με την οποία έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου αλλά και γράφτηκε η τελευταία πράξη για το 2009, ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έδωσε στον Παναθηναϊκό τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα. Οι κιτρινόμαυροι ήταν πολύ καλύτεροι απ' τους φιλοξενούμενους, έκαναν το καλύτερο ματς με τον Κούπερ στον πάγκο και ίσως το καλύτερο της σεζόν μέχρι τώρα και παρά την κάκιστη διαιτησία που αντιμετώπισαν, σκόραραν με τον Κάμπορα στο 69' και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη!

 Οι γαύροι απ' την άλλη που πάρα πολλές φορές φέτος στάθηκαν πολύ τυχεροί και πήραν τρίποντα χωρίς να είναι καλύτεροι ή με γκολ στα τελευταία λεπτά (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Εργοτέλης τουλάχιστον!) σήμερα πήραν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτό που έπρεπε. Ο Παμπορίδης βέβαια δεν το έβαλε εύκολα κάτω, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Άρη σε σταμάτημα της μπάλας με απλωμένο χέρι του Ντουντού(!), δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Γκαλίτσιο, ενώ στο τέλος έβαζε με το ζόρι τους φιλοξενούμενους στην περιοχή του Σηφάκη..
 Ο δε κηπουρός που πάλι, για πολλοστή φορά (και) φέτος γλίτωσε πολλές φορές την παραβίαση της εστίας του, του έμελε να κάνει όλη την Ελλάδα να γελάσει. Φυσικά αναφέρομαι στη φάση του γκολ, όπου μετά από μη συννενόηση με τον Όσκαρ... σχεδόν πιάνει τη μπάλα, ο Πρίττας όμως κάνει την προβολή, η μπάλα φεύγει απ' τα χέρια του κηπουρού και ο Κάμπορα τη σπρώχνει στα δίχτυα!

1-0 τελικό αποτέλεσμα, θρίαμβος για τον Άρη, πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για ΟΣΦΠ, που νομίζω ότι σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα του άργησε πολύ να την κάνει!

* Πρωταθλητής χειμώνα λοιπόν ο Παναθηναϊκός με 38 βαθμούς έναντι 36 των γαύρων.




Ήττα και στο μπάσκετ του ΟΣΦΠ απ' τον Πανιώνιο με 96-94 ύστερα από δύο παρατάσεις με τον Καλαμπόκη να κάνει μεγάλο ματς. Ο οποίος Πανιώνιος παραδοσιακά τον δυσκολεύει εντός έδρας και αρκετές φορές τον κερδίζει!

Μαζί πλέον στην κορυφή με 15 βαθμούς, ενώ τυπικά είναι πρώτοι μετά τη νίκη τους στο ΣΕΦ..

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα κ καλη εβδομαδα αδελφε
θα τα παρουμε κ τα 2 !!

Mike είπε...

Καλη εβδομαδα και σε σενα φιλε, το ελπιζουμε και το πιστευουμε!