24/3/08

Προτάσεις για TV, Δευτέρα 24/3- Παρασκευή 28/3

Δευτέρα
21:00, Star <<Αληθινά εγκλήματα>>(true crime), 125': Ο Στηβ έχει αναλάβει τη δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης ενός θανατοποινίτη που έχει καταδικαστεί για τη στυγνή δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας. Αντιμέτωπος με πληθώρα αμφιβολιών σχετικά με την ενοχή του, έχει μόλις 12 ώρες για να φτάσει στην αλήθεια και να σώσει μια ανθρώπινη ζωή, αντιμετωπίζοντας την εχθρική συμπεριφορά των συναδέλφων του...
Σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ, με τον ίδιο -φυσικά- και τους Τζέιμς Γουντς, Ντένις Λίρι, Λίζα Γκέι Χάμιλτον, παραγωγής 1999.
23:30, Star <<Shaft: Ο μαύρος πάνθηρας>>,98': Ο ανιψιός του διάσημου αστυνομικού ντετέκτιβ, Τζον Σαφτ, αναλαμβάνει προσωπικά την υπόθεση δολοφονίας ενός έγχρωμου άντρα από τον γιο ενός επιχειρηματία... Ριμέικ της διάσημης ταινίας του 1970, που απέσπασε τότε το Οσκαρ καλύτερης μουσικής για δραματικό φιλμ. Σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον με Σάμιουελ Τζάκσον(εκπληκτικός), Βανέσα Γουίλιαμς, παραγωγής 2000.

Τρίτη
00:05, ET1 <<Το χώμα βάφτηκε κόκκινο>>, 125': Θεσσαλία, 1907. Τα απελευθερωμένα τμήματα της Ελλάδας βρίσκονται υπό τον έλεγχο τσιφλικάδων, που κρατούν υποδουλωμένους τους κολίγους και εκμεταλλεύονται το μόχθο τους.
Σκηνοθετεί ο Βασίλης Γεωργιάδης, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου("αδικεί" το εξαίρετο φιλμ), πρωταγωνιστούν οι Νίκος Κούρκουλος, Γιάννης Βόγλης, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνος Κατράκης, παραγωγής 1965.

Τετάρτη
23:00, NET
<<Το κοράκι>>(the crow), 102': Μεταφυσικό θρίλερ, όπου ένας νεκρός που δολοφονήθηκε άγρια επιστρέφει στη ζωή με όψη κορακιού με σκοπό βέβαια να εκδικηθεί για τον θάνατο του... Σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας(Ελληνοαυστραλός) με τον Μπράντον Λι, παραγωγής 1994.

23:00, CINE+ <<Λόλα, μια γυναίκα από τη Γερμανία>>(Lola), 110' :
Η Λόλα είναι γοητευτική χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ τη δεκαετία του '50. Συνδέεται αισθηματικά με τον Βον Μποχμ, ελεγκτή κτιρίων. Η σχέση τους βασίζεται στα ψέματα της Λόλα και στην αφέλεια του Βον Μποχμ. Οταν καλείται να ελέγξει την κατάσταση ενός κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής, η έκπληξη είναι πολύ μεγάλη. Ανακαλύπτει ότι η γυναίκα που αγαπά εργάζεται εκεί. Και το ερώτημα είναι να μείνει πιστός στη γυναίκα που λατρεύει ή να είναι νόμιμος στη δουλειά που πιστεύει τόσο δυνατά;
Σε σκηνοθεσία Ράινερ Βέρντερ Φασμπίντερ, με Μπάρμπαρα Σούκοβα, Αρμιν Μίλερ Σταλ, Μάριο Αντολφ, Ματίας Φουκς, Χέλγκα Φέντερσεν, του 1981.

Πέμπτη
21:00, Star
<>, 128' :
Ο Βίκτορ Ναβόρσκι, φτάνοντας στο αεροδρόμιο JFK, πληροφορείται ότι η χώρα του βρίσκεται σε εμφύλιο και το διαβατήριό του δεν ισχύει πια. Παγιδευμένος στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου προσπαθεί να επιβιώσει με διάφορες δουλειές, φλερτάρει μάλιστα μια αεροσυνοδό, αποτελώντας τον καθημερινό εφιάλτη του υπευθύνου ασφαλείας του αεροδρομίου.
Σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, με Τομ Χανκς(πολύ καλός), ίσως να κουράσει λίγο εξαιτίας της "τραβηγμένης" διάρκειας. Δυνατό finale.
23:00, CINE+ <<Κόκκινο χρυσάφι>>(
Talaye sorgh), 95': Ο Χουσεϊν και ο Αλή παραδίδουν πίτσες στις πλούσιες συνοικίες της Τεχεράνης. Το υποτιμητικό βλέμμα ενός κοσμηματοπώλη θα τους οδηγήσει στην απόφαση να οργανώσουν ένοπλη ληστεία, η οποία θα έχει τραγική κατάληξη. Σε σενάριο Αμπάς Κιαροστάμι μια διεισδυτική κοινωνική ματιά πάνω στη σύγχρονη Τεχεράνη και το όλο μεγαλύτερο φράγμα ανάμεσα σε πλούσιους και δυσπραγούντες.
Σκηνοθεσία Τζαφάρ Παναχί, με
Χουσείν Εμανεντίν, Καμιάρ Σεϊσί, Αζίτα Ραγιεζί, παραγωγής 2003.
02:00 CINE+ <<Η γη τρέμει>>(La terra trema), 150':
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ γύρω από τον αγώνα των ψαράδων της Σικελίας να συνδικαλιστούν, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες του ιταλικού νεορεαλισμού.
Σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι, με τους ψαράδες του χωριού Άτσι Τρέτσα
, κοντά στη Κατάνη της Σικελίας.

Παρασκευή
24:00 ΕΤ1
<<Θωρηκτό Ποτέμκιν>>(Bronenosez Potemkin): Χωρίς πολλά λόγια, αναμφισβήτητα η ΤΑΙΝΙΑ της εβδομάδας. Ένα κλασικό ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, το σοβιετικό έπος για την επανάσταση του 1905, του σπουδαίου Σεργκέι Αϊζενστάιν και του 1925. Σταθερά μέσα στις 10 καλύτερες όλων των εποχών! Αποτελεί σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: