23/3/08

Αυτόχειρας για μία ακόμη φορά

Ο Παναθηναϊκός (ξανά)βάζει τα χέρια του και (ξανά)βγάζει τα μάτια του. Παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Ξάνθης, ήξερε πως κερδίζοντας τα 5 εναπομείναντα παιχνίδια θα έβγαινε πρωταθλητής. Κι όμως, κατόρθωσε να γκελάρει στο πρώτο από τα πέντε. Αυτή τη φορά ήταν ο Ηρακλής που τον σταμάτησε. 1-1 το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, με έναν απογοητευτικό Παναθηναϊκό, κακό κοουτσάρισμα από πλευράς Πεσέιρο και ένα -λανθασμένα- ακυρωθέν γκολ του Ηρακλή, με το οποίο ο "Γηραιός" θα μπορούσε να φύγει με τους 3 βαθμούς από την Αθήνα.
Ο Πεσέιρο στα πλαίσια του ροτέισον(και ενώ είχε πει ότι θα καταλήξει σε σταθερή 11άδα για τις τελευταίες αγωνιστικές) άλλαξε τερματοφύλακα(;) χρησιμοποιώντας τον Μάλαρτζ ύστερα από πολλές αγωνιστικές απραξίας, ενώ όσον αφορά στο κοουτσάρισμα, στο 86' βάζει στο ματς ως τρίτη αλλαγή τον Σιμάο(!) αφήνοντας τον τελευταίο επιθετικό παίχτη(Νίνη) στον πάγκο. Δίνει εντολή στον Γκούμα να προοθηθεί και στον Μάτος να γυρίσει πίσω από τη σέντρα και να κάνει γιόμες!
Από την πλευρά τους, οι παίχτες αποδείχτηκαν "λίγοι" σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Χωρίς πείσμα, επιμονή, θέληση, ψυχή, αποτελεσματικότητα, μοιραία έμειναν στο 1-1, κόντρα σε μία ομάδα που κινδυνεύει να υποβιβαστεί!
Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από τον -χειρότερο των τελευταίων 10 χρόνων- ΟΣΦΠ και πάει να χάσει ακόμη ένα πρωτάθλημα από δικά του λάθη.

* Ακόμη κιαν ηττηθεί ο ΟΣΦΠ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ(θα υπολείπονται 1 και 2 πόντους) θα περιμένουν ακόμη ένα στραβοπάτημα των ερυθρολεύκων από Λάρισα ή Ξάνθη για να προσπεράσουν. Βέβαια ο ΟΣΦΠ έχει πάντα τους 3 βαθμούς με την Καλαμαριά στα χαρτιά, που δίχως αυτούς, με ενδεχόμενη ήττα στο ΟΑΚΑ πέφτει στην τρίτη θέση!

* Αφήνοντας πίσω τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Παρτιζάν, ο ΠΑΟ δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά πέρασε από το Αιγάλεω κερδίζοντας με 85-79 το Σίτι εν όψει τελικό κυπέλλου τη Τετάρτη.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 37-33, 54-62, 76-85

Οι συνθέσεις:
ΑΙΓΑΛΕΩ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Γκολντγουάιρ 14 (2), Νικολαΐδης 8 (2), Χόχλερ, Μαγκουνής 13 (1), Μπρέισι 7 (1), Καλλινικίδης 9, Μαριάνοβιτς 8, Πάτερσον 15 (2), Τοντόροβιτς 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 6 (2), Σπανούλης 20, Μπατίστ 14, Ζίζιτς 10, Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 2, Ουίνστον 6, Γιασικεβίτσιους 17 (2).

* Σπουδαία νίκη κόντρα στη Γλυφάδα στο Χαλάνδρι με 9-5 και παραμονή στην Α1 πόλο των ανδρών για τον Παναθηναϊκό.
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-1, 2-2, 3-2
Τα γκολ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κουντουδιός 3, Δερμιτζάκης 2, Τσόκας 2, Βαφειάδης, Δήμου
ΓΛΥΦΑΔΑ: Παπαδόπουλος 2, Μονιούδης, Κωνσταντόπουλος, Εμμανουηλίδης

* Νίκη με 3-0 σετ(25-18, 25-18, 25-17) επί του Άρη στη Γλυφάδα, στο βόλεϊ για τον Παναθηναϊκό και πρωτιά στην κανονική περίοδο.
Την Τετάρτη 26/3 ξεκινούν τα πλέι οφ και η σειρά παίζεται στις 2 νίκες. Με Μίλωνα ο ΠΑΟ για τετράδα.
Στις 3/4 τα πλέι οφ στις γυναίκες.

* Νίκη και στο μπάσκετ γυναικών, Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός 74-66.

Δεν υπάρχουν σχόλια: