5/12/07

4χ4

Το 4χ4 έκανε ο Παναθηναϊκός στο κύπελλο Uefa κερδίζοντας τη Λοκομοτίβ Μόσχας στη Λεωφόρο με 2-0, με δύο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, και παρέμεινε πρώτος, κρατώντας παράλληλα το μηδέν παθητικό. Με αλλαγές στην ενδεκάδα του για ακόμη ένα παιχνίδι, ο ΠΑΟ είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε όμως να προηγηθεί στην ανάπαυλα. Οι Ρώσοι από την άλλη, ήρθαν στην Αθήνα για τη νίκη-πρόκριση αλλά δεν απείλησαν την εστία του Γκαλίνοβιτς πέραν του δοκαριού στη σέντρα-σουτ του Σαμέντοφ. Στο δεύτερο 45άλεπτο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Πεσέιρο έκανε διπλή αλλαγή στο 64'(Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης αντι των Δημούτσου και Εντόι) και ο Σαλπιγγίδης εξελίχθηκε σε άνθρωπο του αγώνα, πετυχαίνοντας τα δύο νικηφόρα τέρματα στο 70' και το 74'. Λίγο έλειψε να πετύχει και χατ-τρικ δύο λεπτά μετά αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Εκτός από τον Σαλπιγγίδη, πολύ καλός ήταν ο Φύσσας αλλά και ο Σιμάο που κέρδισε αρκετές μάχες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Φύσσας, Σαριέγκι, Μόρις, Τζιόλης, Σιμάο, Ρομέρο, Δημούτσος, Εντόι, Παπαδόπουλος
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ (Ρινάτ Μπιλιαλέντινοφ): Πελιτσόλι, Ιβάνοβιτς, Γιανμπάεβ, Ασατιάνι, Σέλικοβ, Γκουρένκο, Σαμέντοφ, Μαμίνοβ, Μπιλιαλέντινοφ, Τραορέ, Κότσιτς

* Τελευταία αγωνιστική του ομίλου το παιχνίδι με την Ατλέτικο στη Μαδίτη, όπου με νίκη ή ισοπαλία ο Παναθηναϊκός καπαρώνει τη πρώτη θέση, κάτι που θεωρητικά του δίνει πλεονέκτημα για καλή κλήρωση στη συνέχεια.

* Εύκολα τα κορίτσια στο βόλεϊ πέρασαν από το Ρέντη, κερδίζοντας τον ΟΣΦΠ με 3-1 σετ(24-26, 25-16, 12-25, 20-25) μένοντας μόνες πρώτες στη βαθμολογία, φθάνοντας στο εκπληκτικό: 21-0 νίκες απέναντι στον ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: