11/11/07

Πάτησε ΑΕΚ και κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, στο πολύ μεγάλο derby και πέρασε στη κορυφή. Κάνοντας ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια(αν όχι το καλύτερο), ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πολύ καλύτερος της από την ΑΕΚ και αδικείται από το τελικό σκορ. Ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά από κοντά(ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Μάντζιου και απόκρουση του Μάχο)έκανε το 1-0 μόλις στο 6' και ο ίδιος ο Μάντζιος σημείωσε το 2-0 με δυνατό σουτ στο 34'(από ασίστ του Μόρις). Για την ΑΕΚ μείωσε ο Λυμπερόπουλος στο 42' με κεφαλιά.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πήρε το κέντρο από την ΑΕΚ, άνοιξε νωρίς το σκορ, συνέχισε να πιέζει και έφτασε και στο 2-0 με τον καλύτερο παίχτη του απόψε. Μία στημένη φάση όμως ήταν αρκετή για να φέρει το γκολ της ΑΕΚ στο τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ανέβηκε, αλλά δε μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 72' ήρθε η αποβολή του Σέριτς και λίγο αργότερα ο Μπλάνκο έχασε κλασική ευκαιρία(δεν είχε άλλη σε όλο το ματς η ΑΕΚ!!) για να ισοφαρίσει. Στο 78' αποβλήθηκε και ο Δέλλας για χτύπημα εκτός φάσης στον Εντόιγ(από την αρχή του ματς ο Δέλλας έκανε σκληρά φάουλ). Από κει και μετά ο Παναθηναϊκός έχασε δύο καταπληκτικές ευκαιρίες με Εντόιγ και Παπαδόπουλο και την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ.
«Πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη και δύσκολη, καθώς και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές. Θεωρώ ότι αξίζαμε άλλο ένα γκολ, για να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και τον τρόπο που έπαιξαν στο πρώτο μέρος. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Πιέσαμε ψηλά, δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία ... Είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα ... δεχτήκαμε ένα γκολ που θεωρώ ότι η ΑΕΚ δεν άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα ... Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που είναι στο δυναμικό, η νίκη ανήκει σε όλους και θέλω να ζητήσω συγνώμη από το διαιτητικό τρίο, γιατί παρασύρθηκα στο τέλος του πρώτου μέρους σε μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε ένα προπονητή τέτοιου επιπέδου. Εγώ δίνω τη συγγνώμη μου και περιμένω να τη δεχτούν ... είναι πολύ σημαντικό που επτά σερί ματς σε μικρό χρονικό διάστημα τα κερδίσαμε όλα. Μας δίνει μια υπερηφάνεια. Έχουμε κάνει 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Έχουμε 27 γκολ υπέρ και 4 κατά και θεωρώ ότι τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι αξίζουμε αυτή τη χρονική στιγμή να είμαστε πρώτοι», είναι κάποια αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Ζοσέ Πεσέιρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο):
Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σαριέγκι, Μόρις, Σέριτς, Τζιόλης, Μάτος, Καραγκούνης (68' Ιβανσιτς), Δημούτσος, Μάντζιος (57' Εντόιγ), Σαλπιγγίδης (68' Παπαδόπουλος)
AEK (Σέρα Φερέρ): Μάχο, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Ζεράλντο, Αρουαμπαρένα (68' Λαγός), Ζήκος, Ενσαλίβα, Ζούλιο Σέζαρ (46' Μπλάνκο), Μαντούκα (69' Μανού), Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος

* Καταπληκτική "έμπνευση" του Πεσέιρο η χρησιμοποίηση του Μάντζιου, του πολυτιμότερου -όπως αποδείχτηκε- παίχτη για την ομάδα μας.
*
Το είπε και το έκανε ο Πεσέιρο! 7χ7 νίκες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η έβδομη όμως ήταν η σημαντικότερη, αφού επιτευχθεί κατά της ΑΕΚ, της μέχρι πριν το derby πρωτοπόρου του πρωταθλήματος.
* Απίστευτη ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που γέμισε για πρώτη φορά φέτος τη Λεωφόρο, κάτι που είχε γνωστοποιηθεί από το Σάββατο.
* Ο κόσμος γύρισε λοιπόν στο γήπεδο και δεν θα ξανααφήσει ποτέ ξανά μισοάδεια τη Λεωφόρο.
* Ο ΠΑΟ πια έπιασε κορυφή, αλλά το θέμα είναι να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αμέσως την επόμενη αγωνιστική υπάρχει μια πολύ δύσκολη αποστολή στη Λάρισα και το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη και είναι η παραμονή στη κορυφή.
* Παντού πρώτος ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ ανδρών και γυναικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: