6/5/14

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πάτρας 88-61

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Γιάνκοβιτς, Γκιστ και ευχάριστη έκπληξη τον Διαμαντάκο επικράτησε με 88-61 του Απόλλωνα Πατρών και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των Playoffs. Την Πέμπτη (08/05, 20.00) στη Πάτρα η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων.
Σε ένα παιχνίδι που δεν χωράει κριτική, ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον Απόλλωνα με σκορ 88-61 στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος και έκανε το 1-0.
Πλέον, θέλει άλλη μία νίκη για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί ο αγώνας στην Περιβόλα, με τον Απόλλωνα να ελπίζει σε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Sport24.gr ξεκαθάρισε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι να δημιουργήσει μία ομάδα με κορμό τους Έλληνες και φαίνεται πως το μήνυμα ελήφθη... Υπήρξε σαφής επιθυμία να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής, ο Αλβέρτης κράτησε εκτός 12άδας τον Φώτση για να τον ξεκουράσει και ο Διαμαντάκος που πήρε τη θέση του ήταν εξαιρετικός.
Ο 19χρονος άσος τελείωσε το παιχνίδι με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 15 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας περισσότερο κι από τους Λάσμε-Γκιστ, αλλά και από τον Διαμαντίδη ο οποίος δεν ξαναπέρασε στο παρκέ μετά το 24ο λεπτό του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιάνκοβιτς με 10 πόντους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλοι.
Ο αγώνας
Ο Αλβέρτης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε, καθώς εκτός 12άδας είχε μείνει ο Αντώνης Φώτσης και τη θέση του είχε πάρει ο Διαμαντάκος. Οι "πράσινοι" με ένα γρήγορο 9-0 προηγήθηκαν στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, χτίζοντας από πολύ νωρίς μία υπέρ τους διαφορά. Ο Απόλλων πλησίασε στους 4 (12-8), ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0 κι εδραίωσε το προβάδισμά του.
Το 2ο φάουλ του Ούκιτς έφερε τον Γιάνκοβιτς στο παρκέ, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς το ροτέισον. Ο Μαυροκεφαίδης έδωσε πολύ σημαντικές λύσεις, ενώ με τρίποντο από τον Κάρι γράφτηκε το 32-15 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός σούταρε με 6/7 βολές, 7/9 δίποντα και 4/8 τρίποντα.
Η αστοχία του Απόλλωνα από τα 6.75μ. δεν του επέτρεπε να πλησιάσει, καθώς είχε 2/13 τρίποντα και μόλις 15% ποσοστό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 41-24, πριν ο Λιανός γράψει με τρίποντο το 41-27 και δώσει μία πρόσκαιρη ανάσα στους "πράσινους". Ο Παππάς πλέον οργάνωνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ θέση στο παρκέ είχε πάρει και ο Διαμαντάκος των 214 εκατοστών!
Ο Μαυροκεφαλίδης κρατούσε τη θέση του πρώτου σκόρερ με 9 πόντους, ενώ ο Γιάνκοβιτς είχε προλάβει να προσθέσει άλλους 5, σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφής η επιθυμία του Αλβέρτη να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής.
Με ένα επιμέρους 15-3 στο πρώτο τετράλεπτο του γ' δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 27 πόντους (58-31) στο 24' και απέκτησε τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες δοκιμές στο παιχνίδι του. Ο Διαμαντίδης μετά την εντυπωσιακή πάσα στον Μπράμο που κάρφωσε δυνατά, αποχώρησε από το παρκέ και δεν ξαναπέρασε στο παρκέ.
Στη συνέχεια ο Λάσμε έδωσε τη θέση του Διαμαντάκο ο οποίος και πρωταγωνίστησε συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με τα αθλητικά του προσόντα. Σε δύο περιπτώσεις έβαλε ισάριθμα καλάθια και πήρε ένα ριμπάουντ, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος μάλιστα με καλάθι και φάουλ έγραψε το 74-35 του γ' δεκαλέπτου.
Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο δ' δεκάλεπτο και ο Απόλλων προσπαθούσε μάταια να μειώσει τη διαφορά. Μόλις στο 31.30'' η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 40 μετά από τρίποντο του Παππά που έγραψε το 79-39.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη, έριξαν "ταχύτητα" και οι Αχαιοί προσπάθησαν να μαζέψουν όσο γίνεται την διαφορά, με το 88-61 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 32-15, 43-28, 74-35, 88-61

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 7, Κάρι 9, Ούκιτς 8, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 6, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 10, Διαμαντάκος 9, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.
Απόλλωνας Π. (Βετούλας): Ρος 3, Καπερώνης, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 9, Λιανός 16, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 3, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας 4, Μιλουτίνοβιτς 3, Χοτ 9.

Prasinanea

* Χωρίς ιδιαίτερη κριτική το πρώτο ματς των πλέι οφ. Η διαφορά στο σκορ αυξομειωνόταν αναλόγως με το εάν έπαιζαν οι βασικοί ή όχι. Μέχρι και το +40 έφτασε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως η χαλάρωση από το σημείο εκείνο έφερε το τελικό 88-61. Την Πέμπτη λογικά τελειώνει η σειρά και... οι σκούπες μένουν για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: