10/7/14

Γερμανία (7-1 τη Βραζιλία) - Αργεντινή (4-2 πέν. την Ολλανδία, κ.α 0-0) ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ

 

 Γερμανία εναντίον Αργεντινής θα είναι ο μεγάλος τελικός του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Από τη μία οι μέχρι πρότινος κυνικοί Γερμανοί ισοπέδωσαν την οικοδέσποινα Βραζιλία υποχρεώνοντάς την σε ιστορικό διασυρμό και από την άλλη οι Αργεντινοί, που εξ αρχής ονειρεύονταν να το σηκώσουν μες στη Βραζιλία, όμως σε κανένα ματς δεν έδωσαν διαπιστευτήρια μεγάλης ομάδας!

 Η Γερμανία λοιπόν, με εξαίρεση το εμφατικό 4-0 της πρεμιέρας επί της τραγικής Πορτογαλίας, πήρε οριακή νίκη με ΗΠΑ και έφερε ισοπαλία με Γκάνα, ενώ στα νοκ άουτ προκρίθηκε στο γκολ τόσο στους «16» με την Αλγερία όσο και στους «8» με τη Γαλλία. 
Στον ημιτελικό όμως μας πρόσφερε απλόχερα μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις στην ιστορία. Διέλυσε με 7-1(!!!) και 4 γκολ σε 6'(!!!) τη Βραζιλία, υποχρεώνοντας τους διοργανωτές σε έναν ανελέητο διασυρμό, μια ανείπωτη ποδοσφαιρική τραγωδία, μία άνευ προηγουμένου ταπείνωση. Ο Μίλερ στο 11' έκανε την αρχή και το απίστευτο σόου κορυφώθηκε σε διάστημα 6 λεπτών: Ο Κλόζε στο 23' έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, ο Κρόος στο 24' και το 26' έκανε το 4-0, πριν ο Κεντίρα γράψει το 5-0 στο 29'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί έβαλαν... μόνο δύο γκολ ακόμη, έφτασαν στο 7-0 με τον Σύρλε στο 69' και το 79', πριν ο Όσκαρ σημειώσει το τελικό 1-7, στο 90'.
Με MVP τον Κρόος οι ιστορικοί θριαμβευτές βύθισαν στο πένθος μια ολόκληρη χώρα, που σα να μην έφταναν όλα τα εξωαγωνιστικά, που καθιστούσαν τη διοργάνωση ως τη χειρότερη ever, ήρθε και αυτή η ντροπιαστική ήττα για να σφραγιστεί ως η πλέον αποτυχημένη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Εκείνο που μένει ανεξήγητο ακόμη είναι το γεγονός ότι ο Σκολάρι, κύριος υπαίτιος του βραζιλιάνικου διασυρμού δεν παραιτήθηκε με τη λήξη του αγώνα! Ο άνθρωπος που υποχρέωσε την κορυφαία ομάδα του πλανήτη στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της, εξακολουθεί να βρίσκεται στον πάγκο! Ότι δηλαδή τί; περιμένει να παίξει το μικρό τελικό; για ποιο λόγο; Ανεξήγητο πραγματικά...

 Στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό το αντίπαλο δέος της Βραζιλίας, η Αργεντινή, μεγάλο όνειρο της οποίας ήταν εξ αρχής η κούπα και ο γύρος του θριάμβου μες στο Μαρακανά, προκρίθηκε στα πέναλτι σε βάρος της Ολλανδίας. Μια Αργεντινή, που είχε πάρει όλα τα παιχνίδια της στη διοργάνωση στο γκολ, από τα ματς του ομίλου (2-1 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, 1-0 το Ιράν, 3-2 τη Νιγηρία) μέχρι τα νοκ άουτ (στους «16» 1-0 την Ελβετία στην παράταση, στους «8» 1-0 το Βέλγιο)! 
Στους «4» λοιπόν και μετά από ακόμη μία μέτρια προς κακή εμφάνιση, οι Λατίνοι νίκησαν στα πέναλτι (4-2, με MVP τον Ρομέρο που απέκρουσε δύο) την Ολλανδία, που είχε αποκλείσει στα πέναλτι την Κόστα Ρίκα, που είχε αποκλείσει στα πέναλτι την Ελλάδα... 
Έτσι συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει την αλμπισελέστε να προκρίνεται στον τελικό κάθε φορά που φτάνει στους ημιτελικούς!
Έφτασαν δίκαια στον τελικό οι Αργεντινοί; Από την στιγμή που έκαναν μόνο νίκες, ναι. Ωστόσο δεν έπεισαν ούτε σε ένα ματς ότι συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί. Μένει ίσως να το κάνουν μια και καλή στον σπουδαίο τελικό. Έναν τελικό μεταξύ Αργεντινής και Γερμανίας, 24 χρόνια μετά από εκείνον της Ρώμης (1-0 οι Ευρωπαίοι) αλλά και του Μεξικό το 1984 (3-2 οι Νοτιοαμερικανοί). 
Έτσι το Αργεντινή-Γερμανία γίνεται το συνηθέστερο ζευγάρι τελικού Μουντιάλ, με τρεις εμφανίσεις.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή, 22:00 ώρα Ελλάδας, ενώ το Σάββατο στις 23:00 θα γίνει ο μικρός τελικός μεταξύ Βραζιλίας και Ολλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: