17/11/13

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 90-65, με εξαιρετικό β' ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο και επικράτησε του Πανιωνίου με 90-65 για την 6η αγωνιστική της Basket League. Αγωνία για τον τραυματισμό του Λάσμε στις αρχές της τρίτης περιόδου.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε την αναμέτρηση με τους Κάρι, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χερι στο σκορ μέχρι το τελευταίο δίλεπτο της περιόδου (8' 16-15 υπέρ του Πανιωνίου), όμως σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι με διαδοχικούς πόντους από τους Παππά, Λάσμε, Γκιστ, έκανε ένα σερί 7-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 22-16.
Από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι το Τριφύλλι ήθελε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, να περιορίσει τα τρίποντα και να μεταφέρει την μπάλα στην ρακέτα ώστε να απειλήσει με τους Λάσμε και Γκιστ.
Αυτό έκαναν ουσιαστικά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη στην β' περίοδο, όπου οι Πράσινοι διατηρούσαν ένα προβάδισμα από 5-9 πόντους (25-16 στο 11', 33-26 στο 16') μέχρι το τελευταίο λεπτό της περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 39-31, όμως ο Πανιώνιος με ένα σερί 5-1 μείωσε σε 40-36 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
"Πάγωσαν" με Λάσμε
Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση με τους Μπράμο, Παππά, Λάσμε, Φώτση και Διαμαντίδη. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 47-43 όλοι "πάγωσαν" στο ΟΑΚΑ.
Ο Λάσμε λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου προσπάθησε να ανακόψει μια επίθεση του Πανιωνίου, όμως πάτησε σε πόδι αντιπάλου και έπεσε άτσαλα στο παρκέ με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να τρέχει αμέσως να τον βοηθήσει.
Ο Γκαμπονέζος σέντερ αρχικά είχε έντονους πόνους, στην συνέχεια όμως του τοποθετήθηκε πάγος στο γόνατο και σιγά-σιγά άρχισε να σηκώνεται και να περπατάει γύρω από τον πάγκο του Τριφυλλιού.
"Καθάρισαν" Γκιστ και Διαμαντίδης
Όπως είναι λογικό στις πρώτες φάσεις μετά τον τραυματισμό του Λάσμε, οι συμπαίκτες του ήταν "παγωμένοι", όμως στην συνέχεια οι Διαμαντίδης και Γκιστ "ανέβασαν στροφές" και από το +4 (47-43 στο 23'), το Τριφύλλι με ένα εντυπωσιακό σερί 17-3 έκλεισε την τριτη περίοδο στο +18 (64-46).
Οι Νταμπλούχοι Ελλάδος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (74-51 στο 33'), ομως κάπου εκεί οι Πράσινοι έδειξαν σημάδια χαλάρωσης και έδωσαν το δικαίωμα στον Πανιώνιο να κάνει ένα σερί 8-0 και να μειώσει σε 74-61 (35').
Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ και αμέσως μέτα οι παίκτες του ανέβασαν την διαφορά στο +21 (82-61) και ουσιαστικά τελείωσαν την αναμέτρηση, με το 90-65 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς σε λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και κέρδισε 5 φάουλ. Παράλληλα, έκανε μία εντυπωσιακή τάπα, ενώ είχε και 2 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης ο Λάσμε μέχρι να τραυματιστεί καθώς είχε 13 πόντους αλλά και οι Διαμαντίδης (9 ασίστ), Ματσιούλις (14 ποντοι).

Δεκάλεπτα: 22-16, 40-36, 64-46, 90-65

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 10, Φώτσης 4, Ούκιτς 6, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 5 (9α), Γκιστ 17, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Σανγκ, Ματσιούλις 14.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 16, Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 8, Σκορδίλης 6, Καββαδάς 2, Λάνγκφορντ 3, Σίμτσακ, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος 9.

Από prasinanea

* Διπρόσωπος σε ακόμη ένα παιχνίδι εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος... όπως πάντα φόρτσαρε στο γ' δεκάλεπτο και με επιμ΄ρους σκορ 24-10 ουσιαστικά τελείωσε το ματς κόντρα σε ένα μαχητικό γα ολόκληρο ημίχρονο Πανιώνιο. Ο φαινομενικά σοβαρός τραυματισμός του κορυφαίου μέχρι εκείνο το σημείο Λάσμε, στο 23', επισκίασε την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας μέχρι και το φινάλε του αγώνα, όμως ευτυχώς οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ήταν καθησυχαστικές.
Επόμενο ματς για τον Εξάστερο αυτό κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας για το δεύτερο γύρο στην Ευρωλίγκα, την Πέμπτη στις 21:30 στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά φέτος, μετά τις 2 αγωνιστικές εξορίας, οπότε λογικά αναμένεται πολύς κόσμος δίπλα στην ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: