14/11/13

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 75-68, εμφάνιση για έντονο προβληματισμό...

Ένας κακός Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 75-68 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ έχοντας τραγικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Καλύτερος από τους πράσινους ο Λάσμε με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 τάπες.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Παππά, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε, μένοντας για δυόμιση λεπτά άποντος. Στο ίδιο διάστημα η Μακάμπι προηγήθηκε με 7-2, ωστόσο σταδιακά οι "πράσινοι" βρήκαν τα πατήματά τους στο παρκέ και με σερί 6-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (7-8, 4'). Η είσοδος του Σχορτσανίτη στο παρκέ για τη Μακάμπι, έφερε και τον Μπατίστ στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, όμως το πρέσινγκ των γηπεδούχων δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους "πράσινους" που έκαναν πολλά λάθη και δέχτηκαν σερί 11-0.
Η διαφορά υπέρ της Μακάμπι έφτασε και τους 13 πόντους, με τους Ισραηλινούς να σκοράρουν πολλές βολές (10 τον αριθμό), την ίδια στιγμή που οι "πράσινοι" δεν είχαν καμία. Τελικά, η Μακάμπι ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο με 13 πόντους διαφορά και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει λύσεις σε άμυνα αλλά και επίθεση.
Μείωσε αλλά έχασε την ευκαιρία...
Η είσοδος των Φώτση και Παππά στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό, που σταδιακά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να μειώνει. Ο τελευταίος έγραψε το 29-23, έχασε όμως άλλες δύο ευκαιρίες για να μειώσει περισσότερο και μαζί του ο Παναθηναϊκός μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την ώρα που η Μακάμπι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Στο 15' ο Φώτσης χρεώθηκε με 3ο φάουλ και ο Γκιστ πήρε τη θέση του, ενώ το 29-23 παρέμεινε σχεδόν για ένα τρίλεπτο με τις δύο ομάδες να χάνουν διαδοχικά καλάθια. Οι παίκτες του Πεδουλάκη μείωσαν σε 30-25, όμως η Μακάμπι απάντησε αμέσως με σερί 4-0 και βρέθηκε ξανά σε θέση ισχύος (34-25). Το 36-29 του ημιχρόνου ήταν αναστρέψιμο, αλλά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βελτιώσει τα 12/39 σουτ που είχε.
Μπήκε νωθρά και το πλήρωσε
Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε και πάλι ένα γρήγορο 5-0, η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 (41-29) και οι "πράσινοι" έπρεπε και πάλι να βελτιώσουν την άμυνα τους για να έχουν ελπίδες, καθώς η διαφορά με τον Σον Τζέιμς να σκοράρει, εκτοξεύτηκε στο +14 (45-31). Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης (47-37), αλλά ήταν βιαστικός και χωρίς πλάνο στην επίθεση.
Ο Σχορτσανίτης έδωσε λύσεις για την ομάδα του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει στους 7 (52-45) και η διαφορά επανήλθε στους 11 (56-45), πριν ο Φώτσης με 2/2 βολές κάνει το 56-47 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
Τρίποντα-μαχαιριές από τη Μακάμπι
Εξαιρετικός ο Στεφάν Λάσμε ο οποίος με τις τάπες του έδινε ενέργεια στην ομάδα του και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να μειώνει σε 60-54 στο 32ο λεπτό του αγώνα, στο τρίτο διαδοχικό του παιχνίδι που μπήκε με μειονέκτημα στο καθοριστικό δεκάλεπτο. Ο Ματσιούλις μείωσε στους 6 (63-57) περίπου στο πεντάλεπτο για το τέλος του αγώνα, ωστόσο η Μακάμπι απάντησε και πάλι με τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Μπλου (66-57, 35').
Πλέον, τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αντιδράσει, όμως το τρίποντο του Ματσιούλις σε καθοριστικό σημείο δεν βρήκε στόχο. Αντίθετα στο 37', ο Χίκμαν έγραψε το 69-58 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς. Το τρίποντο του Παππά στο 38' μείωσε σε 71-63, αλλά η Μακάμπι δεν είχε διάθεση να χάσει το προβάδισμα που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68.
  
Μακάμπι (Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 12, Σμιθ 10, Χικμαν 13, Ίνγκλις 14, Τάιους, Πνίνι, Κοέν, Οχαγιόν 2, Μπλου 14, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 8.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 7, Παππάς 12, Γιάνκοβιτς, Ματισούλις 7.

Από prasinanea

* Δε σημαίνει κάτι από μόνη της η ήττα σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης, αλίμονο. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση όμως του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ με φυσική συνέπεια την ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μακάμπι θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίσει έντονα παίχτες και προπονητικό επιτελείο. Όταν μάλιστα ολόκληρος Εξάστερος φτάνει τις 3 ήττες στα πρώτα 5 ματς του ομίλου και βλέπει από νωρίς να απομακρύνεται η κορυφή, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί και να ξεπεραστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: