15/9/13

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-1

Για 70 λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στο γήπεδο των Περιβολίων και μόνο όταν "ξύπνησε" στο φινάλε, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τον Πλατανιά και να σώσει την παρτίδα. Ντεμπούτο με γκολ ο Ατζαγκούν.
Μισογεμάτο αλλά και μισοάδειο ήταν το... ποτήρι της εμφάνισης του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια των Χανίων, μετά το 1-1 με τον Πλατανιά. Από τη μία, ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη και κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό αποφεύγοντας την ήττα, αλλά από την άλλη, εάν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επιδείκνυε το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση, τότε θα ήταν αυτός ο τελικός νικητής.
Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος τακτικά, προσηλωμένος στο σύστημα του και στην προετοιμασία του παιχνιδιού, πιο συμπαγής και με διακριτούς ρόλους στο γήπεδο. Όμως, του έλειψε το πάθος, η ένταση στο ρυθμό και η θέληση για την επιβολή της κυριαρχίας του, στοιχεία που τα είχε ο Πλατανιάς.
Στο τελευταίο 20 λεπτό, όταν και οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου αποφάσισαν να βάλουν στο παιχνίδια τους όσα τους έλειπαν, τότε πήραν τα ηνία, πέτυχαν ένα γκολ και παρότι δεν ήταν δημιουργικοί, είχαν τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν απειλητικές συνθήκες για την εστία του Γιωργαλλίδη.
Τουλάχιστον, υπήρξαν κάποια θετικά σημεία που μπορεί να κρατήσει το προπονητικό επιτελείο, όπως η εμφάνιση και το γκολ του Ατζαγκούν, η παρουσία των Ρισβάνη και Τριανταφυλλόπουλου, οι οποίοι πήγαν πολύ καλύτερα από τους Σίλντεφελντ και Κουτρουμπή, καθώς και η αίσθηση που άφησαν οι νεαροί στην άμυνα.
Ο βαθμός στα Χανιά είναι προτιμότερος από το τίποτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό. Ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του επιβάλλεται να δουλέψουν πάρα πολύ, ώστε να δώσουν διάρκεια στην ομάδα και να διορθώσουν αδυναμίες οι οποίες εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό σε κάθε παιχνίδι. Και το κυριότερο, να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στους νεαρούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα θέλω τους από τους έμπειρους.
"Πλήρωσε" στις καθυστερήσεις
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με την ενδεκάδα που δοκίμαζε ο Γιάννης Αναστασίου στις δύο τελευταίες προπονήσεις: γκολκίπερ έπαιξε ο Καπίνο, στόπερ οι Ρισβάνης και Τριανταφυλλόπουλος, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Νάνο, αμυντικός μέσος ο Λαγός, κεντρικοί χαφ οι Αμπέιντ και Πράνιτς, δεξί εξτρέμ ο Ζέκα, αριστερό ο Ντίνας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.
Το πρώτο 25λεπτο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη, βιαστικές επιλογές και αρκετά φάουλ από τους 22 ποδοσφαιριστές. Ο Πλατανιάς ήταν λίγο πιο επικίνδυνος, αλλά μία εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ και μία κεφαλιά του Τόρρες δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Καπίνο. Το πρώτο τετ α τετ ήρθε στο 25', αλλά το τελείωμα του Γουνδουλάκη ήταν κακό.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο πράσινης υπεροχής, η οποία απέφερε δύο ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ. Στο 33' ο Ολλανδός επιθετικός δεν μπόρεσε εξ' επαφής να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μαρινάκη, ενώ στο επόμενο λεπτό σούταρε άουτ από το ημικύκλιο.
Ο Πλατανιάς επανέκαμψε και ανέβασε την πίεση στην περιοχή του Παναθηναϊκό και τελικά προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Ο Ράφαελ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Καπίνο δεν καθάρισε τη φάση στη μικρή περιοχή και ο Ναζλίδης κέρδισε στον αέρα τον Λαγό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Έσωσε το βαθμό
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και με διάθεση να πιέσει, προκειμένου να φτάσει νωρίς στην ισοφάριση. Παρότι έκλεισε τον Πλατανιά, δεν είχε τρόπο να μπει στην περιοχή του, με εξαίρεση μία παράλληλη πάσα του Πράνιτς, την οποία μπλόκαρε ο  Γιωργαλλίδης. Στο 58', ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Μπαϊράμι στη θέση του Ντίνα, ο οποίος δεν βοήθησε στο ματς.
Ο Πλατανιάς ισορρόπησε και στο 62', ο Τόρρες έκλεψε τη μπάλα από τον Ζέκα στη μεσαία γραμμή, έκανε μέτρα και σούταρε από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την άουτ. Στο 70' ο Αμπεΐντ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Γιωργαλλίδης μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα, ο Ζέκα αντικαταστάθηκε από τον Ατζαγκούν.
Ο Πλατανιάς απείλησε για δεύτερο γκολ στο 73', αλλά ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά το ευθύβολο σουτ του Γουνδουλάκη. Το ίδιο συνέβη στο 77', όταν από κάθετη πάσα του Τέτε, ο Τόρρες βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά από διαγώνια θέση πλάσαρε άουτ.
Η ομάδα του Αναστασίου δημιούργησε μία υποψία ευκαιρίας στο 79', όταν ο Μπαϊράμι πάσαρε στον Ατζαγκούν στο ημικύκλιο, αυτός απελευθερώθηκε με ωραία κίνηση, αλλά ο Γιωργαλλίδης με έγκαιρη έξοδο μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό οι πράσινες αλλαγές ολοκληρώθηκαν, με τον Καρέλη να μπαίνει αντί του Πράνιτς.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82', όταν ο Μαρινάκης έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Ρισβάνης έκανε την κεφραλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε και ο Ατζαγκούν εξ' επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 84', ο Καρέλης εφόρμησε κάθετα και σούταρε εκτός περιοχής, όμως δεν σημάδεψε καθόλου καλά.
Ο Παναθηναϊκός πίεσε με λύσσα στα τελευταία λεπτά και προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά και πάλι του έλειψε η δημιουργία και η τελική πάσα. Ένα σουτ του Αμπεΐντ και μία ατομική ενέργεια του Ατζαγκούν δεν στάθηκαν ικανές να δώσουν ένα δεύτερο γκολ και να αλλάξουν το τελικό 1-1.

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Φάισκα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (61' Αγκιλέρα), Ναζλίδης (λ.τ. 46' Μοράλες), Γοουνδουλάκης (89' Πόποβιτς), Τόρες.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Γκονζάλες, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Αμπεϊντ, Ρισβάνης, Ζέκα (72' Ατζαγκούν), Ντίνας (58' Μπαϊράμι), Πράνιτς (80' Καρέλης), Μπέργκ.

Από prasinanea

* Η εικόνα του Παναθηναϊκού θα αλλάξει προς το καλύτερο όταν ενσωματωθούν απόλυτα στην ομάδα οι Πράνιτς, Κλωναρίδης, Φιγκερόα, Ατζαγκούν και ακόμη περισσότερο όταν αντικαταστήσει τον Αναστασίου με έναν σοβαρό προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: