1/9/13

Παναθηναϊκός - Βέροια 1-1

Ένας καλός Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Βέροια βρήκε μπροστά του τον Μήτσιο και τον Βέρρη και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα κόντρα σε 14. Καθαρό οφσάιντ το γκολ της ισοφάρισης από πλευράς Βέροιας.
 

Ισόπαλος με την Βέροια με 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο χάρη στον Μήτσιο και τον δεύτερο βοηθό του Βέρρη οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος καθώς το γκολ με το οποίο ισοφάρισε η Βέροια προέρχεται από οφσάιντ.
Οι πράσινοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν πολύ καλοί. Παρουσίασαν κάποια κενά στο δεύτερο μέρος αλλά είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν και πέταξαν δυο βαθμούς στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Με τρεις αλλαγές
Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με την Βέροια ο Παναθηναϊκός καθώς οι Μπέργκ, Αμπεΐντ και Τριανταφυλλόπουλος πήραν την θέση τον Καρέλη, Σίλντενφελντ και Μέντες που δεν έπαιξαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Οι πράσινοι παρατάχθηκαν έτσι με τον Μπεργκ για πρώτη φορά ως βασικό και η βοήθεια του Σουηδού ήταν εμφανής στην επιθετική ανάπτυξη του Τριφυλλιού με τον 27χρονο φορ να είναι ο βασικός εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού.
Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε τον Καπίνο τέρμα, τους Μαρινάκη και Νάνο στα δυο άκρα της άμυνας με τον Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο ως αμυντικό δίδυμο. Αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός που είχε μπροστά και δεξιά τον Ζέκα και μπροστά και αριστερά τον Αμπεΐντ. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Μπαϊράμι στα δεξιά, τον Ντίνα στα αριστερά και τον Μπεργκ στην κορυφή.
Επέβαλλε τον ρυθμό του
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό θέλοντας και καταφέρνοντας να επιβάλει τον ρυθμό του. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Με σωστές ενέργειες προσπάθησε να φτάσει στην εστία του Αναστασόπουλου και τα κατάφερε για πρώτη φορά στο 10'.
Ο Μαρινάκης από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Μπεργκ έπιασε το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία της ομάδας της Βέροιας. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαϊράμι από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά αλλά τον Αναστασόπουλο να μπλοκάρει.
Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 29' όταν ο Λαγός από μακριά έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Αναστασόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.
Οι πράσινοι προς το τέλος του πρώτου μέρους έγιναν πιο πιεστικοί. Την ίδια ώρα η Βέροια δεν είχε ούτε μια επίσκεψη στα καρέ του Παναθηναϊκού.
Δοκάρι και γκολ
Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 42' όταν ο Μπαϊράμι από τα δεξιά έκανε το κόρνερ ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέο κόρνερ από τον Σουηδό άσο με τον Τριανταφυλλόπουλο αυτή τη φορά να παίρνει την κεφαλιά και τον Αναστασόπουλο να απομακρύνει.
Τρίτη και φαρμακερή για το Τριφύλλι καθώς στο 45' έγινε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας με τον Αμπεΐντ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή. Ο μέσος του Παναθηναϊκού κυνήγησε την φάση, πέρασε έναν αντίπαλο έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αναστασόπουλου.
Γκολ οφσάιντ από την Βέροια
Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά και το δεύτερο μέρος χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 48' όταν το σουτ του Μπαϊράμι πέρασε μόλις έξω από την εστία του Αναστασόπουλου.
Στο 55' ήρθε η ισοφάριση για την Βέροια από τον Μπεν. Ένα γκολ που ξεκίνησε από φάση οφσάιντ καθώς στην εκτέλεση του φάουλ δυο παίκτες ήταν οφσάιντ αλλά ο επόπτης Βέρρης δεν σήκωσε την σημαία και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Μπεν να σουτάρει και να ισοφαρίζει.
Το Τριφύλλι προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα και πάλι στο 61' με τον Ζέκα να υψώνει στον Μπαϊράμι, αυτός έπιασε το βολέ από τα αριστερά και ο Αναστασόπουλος έσωσε σωτήρια την ομάδα του.
Κλασική ευκαιρία
Στο κόρνερ του Παναθηναϊκού η Βέροια θα βγει στην αντεπίθεση με τον Νάνο να κάνει λάθος ως τελευταίος παίκτης, τον Μπεν να βγαίνει τετ α τετ με τον Καπίνο να ανοίγει λίγο την μπάλα να την βρίσκει ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού να χτυπάει στο πόδι του επιθετικού της Βέροιας και να πηγαίνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού με τον Μαρινάκη να διώχνει εν συνεχεία.
Στο 66' οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Ορέστες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Οι πράσινοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί και στο 80' ο Ζέκα πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του έδωσε αριστερά στον Μπεργκ ο οποίος ενώ είχε δίπλα του και μόνο του τον Καρέλη επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.
Στην τελευταία φάση του αγώνα η μπάλα έφτασε στον Χουχούμη ο οποίος από τα δεξιά αντί να δώσει μια έξτρα πάσα, σούταρε απευθείας με τον Αναστασόπουλο να κρατάει το 1-1.
 

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο (90' Αποστολόπουλος), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Αμπεΐντ (80' Χουχούμης), Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ντίνας, Μπεργκ.
Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Πέρεθ, Μπάρμπας, Καλτσάς (71' Τραπ), Όστοιτς, Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (42' Ρίος), Άλβες, Αμαραντίδης, Μπεν, Γεωργιάδης (84' Αποστολόπουλος).

Από prasinanea

* Ό,τι είχαμε δει και αναφέρει μετά τη μαύρη νύχτα της Νέας Σμύρνης δε θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες. Ευτυχώς δηλαδή που η Βέροια μας φοβήθηκε(!) και δεν κυνήγησε τη νίκη... Η Λεωφόρος θα μας σώσει... από τον υποβιβασμό μου φαίνεται, έτσι όπως το πάνε ομάδα και διοίκηση(;).
Ας ελπίσουμε μονάχα πως θα δούμε μια κάποια βελτίωση μετά τη διακοπή όταν ο Μπεργκ θα ενσωματωθεί για τα καλά στην ομάδα, ενώ θα προστεθεί -επιτέλους- και ο Πράνιτς.
Από κει και πέρα καμία δικαιολογία η κακή διαιτησία (πράγματι τραγικός ο μη καταλογισμός τριπλού(!) οφσάιντ στο 1-1 της Βέροιας, αλλά ΚΑΙ; Παναθηναϊκός είσαι, εντός έδρας παίζεις και κάνεις συνολικά 2-3 ευκαιρίες για γκολ, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τον αγώνα) που ήδη διαβάζετε και ακούτε σε «παναθηναϊκούς» χώρους, προφανώς για να κρυφτεί, εσκεμμένα, το χάλι που παρουσιάζει η ομάδα.
Πολλά για το μέλλον του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν θα κριθούν από το εάν θα γίνει περαιτέρω ενίσχυση μετά την απόκτηση των Αντζαγκούν, Πράνιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: