16/6/13

Η απονομή του πρωταθλήματος και το «αντίο» στον Τσαρτσαρή!

 


Ακριβώς όπως του αρμόζει και σε μια φιέστα με περίπου 15.000 φίλους του ο Παναθηναϊκός σήκωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ το 33ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του δια χειρός Δημήτρη Διαμαντίδη... 
Ακόμα και ο ένας χρόνος μακριά από την κορυφή της Α1 είναι μεγάλο διάστημα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.
Το Τριφύλλι επέστρεψε στην κορυφή και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Το σκούπισμα και με μειονέκτημα έδρας ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους το περασμένο καλοκαίρι θεώρησαν ότι η πράσινη αυτοκρατορία ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς για εκείνους ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι εδώ και έτοιμος για μια νέα αυτοκρατορία.
Έτσι, περίπου 15.000 φίλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν τους πράσινους για την επιστροφή τους στην κορυφή. Όλοι στο πράσινο στρατόπεδο γνώρισαν την αποθέωση και λίγο μετά τις 9μ.μ. ήρθε μία από τις συνηθισμένες στιγμές του Παναθηναϊκού.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε στα χέρια του την κούπα και μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την Κατερίνα Γιαννακοπούλου σήκωσαν ψηλά στον ουρανό του ΟΑΚΑ την κούπα. Υπό τους ήχους του "We are the Champions" το τρόπαιο πέρασε από όλα τα χέρια με τους πράσινους να γνωρίζουν την αποθέωση.
Η καταπράσινη βραδιά ολοκληρώθηκε με τα γνωστά όλε...


 

Ο Κώστας Τσαρτσαρής είπε το αντίο του στα παρκέ με τον Παναθηναϊκό να τον τιμά για την 11χρονη προσφορά του στο Τριφύλλι. "Θα είστε για πάντα η οικογένεια μου" δήλωσε συγκινημένος ο "Τσάρι".
Ο χρόνος είναι ένα από τα πράγματα τα οποία δεν μπορεί να νικήσει ο άνθρωπος.
Έτσι, ήρθε η ώρα για τον Κώστα Τσαρτσαρή να πει το δικό του αντίο στο μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ο "Τσάρι" αποχαιρέτησε τα παρκέ με δύο ακόμα τίτλους, έτσι ακριβώς όπως του άρμοζε.
Κατά τη διάρκεια της φιέστας έπαιξε ένα βίντεο στα μάτριξ του κλειστού του ΟΑΚΑ και ακολούθησε η βράβευσή του από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον κόσμο να αποθεώνει τον "Τσάρι". Ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ τόνισε: "Εγώ δεν έχω να πω κάτι. Η μέρα είναι του Κώστα. Το χειροκρότημα του κόσμου τα λέει όλα"
Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής εμφανώς συγκινημένος τόνισε: "Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Περάσαμε 11 καταπληκτικά χρόνια. Ευχαριστώ για την στήριξη. Και την προσωπική αλλά κυρίως για την ομαδική. Αυτή η ομάδα είναι το καμάρι της Παναθηναϊκής οικογένειας. Θα είστε πάντα η οικογένειά μου".
Όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά του ενώ στη γωνία των οργανωμένων υπήρχε ένα πανό το οποίο έγραφε: "ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ 11 χρόνια 21 τίτλοι, ΚΩΣΤΑ ΜΑΓΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ"


Από prasinanea

* Μία εκπληκτική χρονιά ολοκληρώθηκε, αν και ξεκίνησε χωρίς τις γνωστές υψηλές προσδοκίες του παρελθόντος, κάτι απόλυτα λογικό, αφού η ομάδα έχασε τον Γίγαντα Ομπράντοβιτς ενώ άλλαξε σχεδόν όλο το έμψυχο υλικό πέραν του μέγιστου αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη και του πολύπειρου Κώστα Τσαρτσαρή. Ο νέος κόουτς, Αργύρης Πεδουλάκης, παιδί της μεγάλης παναθηναϊκής οικογένειας, ανέλαβε την τρομακτικά δύσκολη θέση να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή Ελλάδας και Ευρώπης. Με κατά πολύ μειωμένο μπάτζετ έκανε κάποιες αρχικές κινήσεις, ενώ τροποποίησε δύο φορές τη 12άδα του, μία στα μέσα της χρονιάς και μία πριν τους τελικούς της Α1. Το αποτέλεσμα; Αυτό το μυθικό sweep τίτλου στο Εξοχικό, κάτι που ούτε ο Ζοτς είχε καταφέρει! Με το κύπελλο να έχει κατακτηθεί νωρίτερα, σφραγίστηκε ένα ανεπανάληπτο νταμπλ, που επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο θρόνο του, στο ξεκίνημα αυτής της αλλαγής σελίδας, με την οικογένεια Γιαννακόπουλου δια στόματος Θανάση, Παύλου και φυσικά, Δημήτρη να ανακοινώνουν ότι η νέα δυναστεία μόλις άρχισε!
ΥΓ: Οέ οέ οέ οέ Πρωτάθλημα μες στο Παλέ!!
ΥΓ2: Κώστα Τσαρτσαρή σε ευχαριστούμε για όλα. Καλή συνέχεια στην προσωπική σου ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: