26/4/13

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 64-53

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 64-53 από την Μπαρτσελόνα με τα παιδιά του Ρήγα να κάνουν και πάλι το... καθήκον τους. Οι πράσινοι πλήρωσαν και την αστοχία τους αλλά μόνο περηφάνια αξίζει για τον εξάστερο Παναθηναϊκό.
Το ματς:

Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με του Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Λάσμε.
Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για τους πράσινους με πρωταγωνιστές τον Λαμόνικα και την παρέα του. Μέσα σε 1.30' ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρεώθηκε με δύο φάουλ, ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τον Ναβάρο με ένα τρίποντο να δίνει αέρα τεσσάρων πόντων στην Μπαρτσελόνα (9-5, 3').
Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλευόμενη και την αστοχία του Παναθηναϊκού από τη γραμμή των βολών ανέβασε τη διαφορά στους 5 (11-6) για να ακολουθήσει μία φάση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ο Διαμαντίδης μάρκαρε καθαρά τον Τζαγουάι με τους διαιτητές να τον χρεώνουν με το τρίτο του φάουλ μέσα σε 4.30 λεπτά.
Οι πράσινοι μείωσαν στους τέσσερις (14-10), αλλά οι Καταλανοί έβλεπαν το καλάθι σαν πηγάδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Με δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Ίνγκλς και Λόρμπεκ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 10 (20-10). Το Τριφύλλι μείωσε, αλλά οι γηπεδούχοι με ένα νέο 8-0 σερί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 28-14.
Με ένα καλάθι του Γκιστ και δύο εύστοχες βολές του Μπανκς ο Παναθηναϊκός κατέβασε και πάλι τη διαφορά, αλλά και πάλι η Μπαρτσελόνα απάντησε με ένα σερί 9-0 (37-18). Ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη και οι πράσινοι ηρέμησαν.
Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό και σιγά σιγά να ροκανίζει τη διαφορά. Με ένα επί μέρους σκορ 13-7 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους έντεκα και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 44-33 υπέρ της Μπαρτσελόνα.
Μάχη μέχρι τέλους...
Στο τρίτο δεκάλεπτο το Τριφύλλι μπήκε αποφασισμένο να "φάει" σίδερα στην άμυνα. Οι πράσινοι εγκλώβισαν την Μπαρτσελόνα η οποία σκόραρε μόνο με τον Τόμιτς. Το κακό όμως για τον Παναθηναϊκό είναι πως και εκείνος δεν έβρισκε τις λύσεις προς το καλάθι.
Ο Τζαβάι έβαλε το πρώτο καλάθι ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13. Με καλάθι των Γκιστ και Λάσμε οι παίκτες του Πεδουλάκη κατέβασαν τη διαφορά στους 9 (46-37). Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν καλάθι καλάθι μέχρι και το 51-41. Έκτοτε το Τριφύλλι έκλεισε τους δρόμους προς το καλάθι του, όμως και εκείνος δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει.
Τελικά με ένα καλάθι του Διαμαντίδη στο τέλος του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 8 (51-43).
Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι πράσινοι με καλάθι του αρχηγού τους μείωσαν στους 6, αλλά ο Ναβάρο είχε τις απαντήσεις. Με πέντε δικούς του πόντους ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 11 (56-45). Οι πράσινοι δεν τα παράτησαν και έκαναν και πάλι προσπάθεια να γυρίσουν το ματς.
Με δύο εύστοχες βολές του Ματσιούλις η διαφορά κατέβηκε και πάλι στους 6 με τον Παναθηναϊκό όμως να χάνει ευκαιρίες να κατεβάσει και άλλο το σκορ και τον Χουέρτας με ένα τρίποντο μαχαιριά 1.38 πριν το τέλος να τελειώνει το ματς.
Το τελικό 64-53 βρίσκει τους πράσινους να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα έχοντας παίξει στα ίσα σε πέντε ματς την Μπαρτσελόνα και αν δεν ήταν τα παιδιά του Ρήγα θα ήταν στο Λονδίνο. Όλα αυτά από μία ομάδα που κάποιοι βιάστηκαν να την τελειώσουν το περασμένο καλοκαίρι....
Το ταξίδι στη φετινή Ευρωλίγκα μπορεί να τελείωσε το μέλλον όμως προμηνύεται και αυτό πράσινο...

Δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15, Γιασικεβίτσους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ίνγκλις 8, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαουάι 9, Τόμιτς 5.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος  3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.

Από prasinanea

ΥΓ: No Μήτσος No Party!
ΥΓ2: 1/16 τρίποντα!!! Θεωρώ πως ώρες ώρες δε χρειάζεται να προχωράμε σε αναλύσεις επί αναλύσεων. Στο μπάσκετ το τρίποντο είναι μεγάλη υπόθεση. Ε, με 1/16 τρίποντα δεν πας πουθενά. Όταν μάλιστα η Μπαρτσελόνα είχε 8/27 και ενώ στις άλλες κατηγορίες δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές, πλην βέβαια των ριμπάουντ, όπου και εκεί ο Παναθηναϊκός έδειξε για πολλοστή φορά αδυναμία. 
ΥΓ3: Κανένα δάκρυ για αυτήν την ομάδα. ΜΟΝΟ υπερηφάνεια για τον Εξάστερο Αυτοκράτορά μας!
ΥΓ4: Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: