22/9/13

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-0

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ και νίκησε το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Ο Μπεργκ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Αγχώθηκε, δεν ικανοποίησε με την απόδοση του, όμως ο Παναθηναϊκός πέτυχε έστω και δύσκολα τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα με 1-0 επί του ΟΦΗ και τερμάτισε το σερί των τριών αγώνων με αρνητικά αποτελέσματα.
Το ζητούμενο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν να πάρει τους τρεις βαθμούς στην αρχή μιας δύσκολης εβδομάδας, αφού ακολουθούν το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη την Τετάρτη, αλλά και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και τα δύο στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός κρατά την επιστροφή του στις νίκες, την ψυχολογική ανάταση που είχαν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο και κερδίζει μερικές μέρες ηρεμίας, ώστε να δουλέψει και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο εν όψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.
Συγχρόνως, ο Μπεργκ σημείωσε το δεύτερο τέρμα του με την πράσινη φανέλα, γεγονός σημαντικό για έναν επιθετικό, ενώ και ο Γιάννης Αναστασίου δεν προσέθεσε έξτρα πίεση στο κεφάλι του, όπως θα συνέβαινε εάν είχε νέα απώλεια βαθμών.
Όσο για το σχήμα που παρέταξε ο Αναστασίου, με ενισχυμένο κέντρο και χωρίς εξτρέμ, δεν του απέφερε καλύτερο ποδόσφαιρο και δεν φάνηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια. Μάλλον μπέρδεψε την κατάσταση παρά την ξεκαθάρισε.
Ο Παναθηναϊκός κρατά ακόμα την καλή απόδοση του κινητικού Ατζαγκούν, τη σοβαρότητα των ποδοσφαιριστών του και περιμένει ακόμα περισσότερα από τους ποιοτικούς Μπεργκ και Πράνιτς στη συνέχεια.
Απόλυτα προβλέψιμος
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλο, Μαρινάκη, Νάνο στην τετράδα της άμυνας, τους Λαγό, Αμπεΐντ, Ατζαγκούν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και τους Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ στην επίθεση. Το ματς άρχισε με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να πιέζει ψηλά, προκειμένου να κλέψει μπάλες και να βγάλει αντεπιθέσεις. Το πρώτο σκέλος το κατάφερε χωρίς όμως να πετύχει το δεύτερο, αφού για άλλη μία φορά του έλειψε η κάθετη πάσα και η σωστή τελική επιλογή, στοιχεία που του έλειψαν σε όλο το πρώτο μέρος.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον ΟΦΗ στο 26', όταν ο Παπάζογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, γύρισε να σουτάρει αλλά ο Ρισβάνης με προβολή απομάκρυνε, ενώ ακολούθησε και ένα σουτ του Δασκαλάκη, που κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο.
Μετά το 25', ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έπεσε και χρειάστηκε να φτάσει το 42', προκειμένου να γίνει το πρώτο σουτ προς την εστία του Δασκαλάκη. Ο Μπεργκ κοντρόλαρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά την έστειλε άουτ. Μέχρι το ημίχρονο δεν συνέβη κάτι άλλο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.
Αποβολή και γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εξαιρετικά για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Ζβασίγια στο 46' ανέτρεψε τον Μπεργκ, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πράνιτς εκτέλεσε συρτά το φάουλ, αλλά αστόχησε για μερικά μέτρα.
Στο 56', ο Πράνιτς έκανε την παράλληλη πάσα από αριστερά ο Μπεργκ έκανε την προβολή αλλά δεν την έπιασε όπως ήθελε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντίνας αντικατέστησε τον Ζέκα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο επιθετικός.
Ο κλοιός του Τριφυλλιού έσφιξε και άλλο και στο 65', το πολυπόθητο γκολ επιτεύχθηκε. Ο Μπεργκ έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Αμπεΐντ και σούταρε από το ημικύκλιο, "νικώντας" τον Δασκαλάκη. Στη συνέχεια του ματς, ο Μαρινάκης ένιωσε πόνους και στο 73' αντικαταστάθηκε από τον Σίλντεφελντ.
Παρότι πήρε προβάδισμα στο σκορ και έπαιζε με παίκτη παραπάνω, ο Παναθηναϊκός προτίμησε να διαφυλάξει τα νώτα του και στο 78', ο Αναστασίου αντικατέστησε τον Πράνιτς με τον Μέντες, ώστε να "δέσει" την άμυνα του. Στο 84' ο Ρισβάνης μάρκαρε τον Περογαμβράκη, ο διαιτητής τον "κιτρίνισε" για δεύτερη φορά και τον απέβαλε. Δίπλα στον Σίλντεφελντ στο κέντρο της άμυνας υποχώρησε ο Μέντες.
Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απειλήσει, ο Ατζαγκούν είχε ένα καλό σουτ και το φινάλε βρήκε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Παναθηναϊκός: Καπίνος, Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης (73' λ.τ. Σίλντεφελντ), Λαγός, Πράνιτς (78' Μέντες), Ζέκα (60' Ντίνας), Αμπέιντ, Αντζαγκούν, Μπεργκ.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν (85' Λαμπρόπουλος), Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (76' Καλαϊτζίτς), Παπάζογλου, Εντουάρντο (54' Ζόρο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιαζές.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: