10/6/13

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 63-52, ΠΟΤΕ στο ΟΑΚΑ και αγκαλιά με το νταμπλ!

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο του την άμυνα επιβλήθηκε με 63-52 του Ολυμπιακού και την Τετάρτη πάει με την σκούπα στο ΣΕΦ. Απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός με όπλο τη φωνή του κόσμου του που δημιούργησε εκκωφαντικό θόρυβο στο ξεκίνημα του αγώνα, προηγήθηκε με 8-0 χάρη στα δύο τρίποντα από τον Ούκιτς που έδειξε από πολύ νωρίς σε καλή βραδιά. Πάντως, οι Σπανούλης και Πρίντεζης μείωσαν σε 8-5, με τους "πράσινους" να υποπίπτουν νωρίς στα δύο πρώτα τους λάθη.
Η είσοδος του Λο στο 3ο λεπτό του αγώνα (2ο φάουλ του Κατσίβελη), έφερε γρήγορο ρυθμό στον Ολυμπιακό και οι γηπεδούχοι τον ακολούθησαν χάνοντας δύο διαδοχικά λέι απ. Τελικά, στο τρίτο ευστόχησαν με τον Ούκιτς να πετυχαίνει τον 8ο από τους 10 πόντους του Παναθηναϊκού (10-5 στο 4'). Ο Πάουελ στο πεντάλεπτο έκανε το 2ο φάουλ του στον Σχορτσανίτη και πέρασε στο παρκέ ο Χάινς ο οποίος σταδιακά βοήθησε πάρα πολύ στα ριμπάουντ.
Στα 2.35'' για το τέλος του δεκαλέπτου ο Σπανούλης έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με τρίποντο (12-14), σε ένα ματς που οι "ερυθρόλευκοι" σούταραν με 50% από τα 6.75μ. (3/6). Ο Ολυμπιακός κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ (7-11), κατάφερε να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (16-21), μετά από λάθος του Μπράμου ο οποίος επιχείρησε τρίποντο στα 7'' (άστοχο) και δεν κατάφερε να αποτρέψει το καλάθι του Παπανικολάου στο τέλος.
Με το ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει χωρίς τον Διαμαντίδη, ο οποίος πέρασε στο παρκέ στο 12΄για να δώσει προσανατολισμό στην πράσινη επίθεση κι ενώ ο Λο είχε γράψει το 19-25. Οι "πράσινοι" δεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση από τον Γκουίν ο οποίος ήταν πολύ άστοχος και έφτασαν στο σημείο να σουτάρουν με 20% στα δίποντα (2/10).
Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +8 (19-27), μη μπορώντας όμως να εκμεταλλευτεί παραπάνω την επιθετική αφλογιστία των "πράσινων" που έμειναν για περίπου πέντε λεπτά άποντοι. Με το Διαμαντίδη, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 22-27, όμως ακολούθησαν δύο διαδοχικά λάθη από τους Γκιστ και Κάρι (10 συνολικά σε 17 λεπτά αγώνα).
Οι Σλούκας και Άντιτς με 2/4 βολές, έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό στο +7 (24-31) στο 19'. Ωστόσο, πολύ γρήγορα οι Ούκιτς και Μπράμος μείωσαν σε 29-31 στα 2,6'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, βάζοντας ξανά φωτιά στο ΟΑΚΑ, ενώ το σουτ του Παπανικολάου με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο.
Έβαλαν μαχαίρι στα δόντια και το πήραν
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ημίχρονο, όπως είχαν ξεκινήσει και τον αγώνα, δηλαδή με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Κατσίβελη, Πάουελ, Παπανικολάου ο Ολυμπιακός και τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Λάσμε, Γκιστ. Με τον Ούκιτς να σηκώνει το βάρος επιθετικά και τον Ολυμπιακό να έχει κάποια αμυντικά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 35-36.
Ο Πεδουλάκης άφησε και πάλι το σουτ του Κατσίβελη αμαρκάριστο, ωστόσο ο νεαρός έβαλε δύο διαδοχικά τρίποντα δίνοντας σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό (29-34, 35-39). Ο Μπράμος πάντως απάντησε και ισοφάρισε στο 24' σε 41-41, χαρίζοντας μία σημαντική ανάσα στους "πράσινους" επιθετικά.
Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ψυχολογία και άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ, με τους Διαμαντίδης και Κάρι στο παρκέ να οργανώνουν καλύτερα επιθετικά και το Γκιστ να βάζει ένα σημαντικό τρίποντο για το 48-43. Με βολές του Διαμαντίδη η διαφορά άγγιξε για πρώτη φορά τους 9 πόντους (52-43) και τελικά στην τελευταία φάση ο Γκιστ έσβησε τα φώτα στο Λο, ο οποίος ήταν αρκετά καλός, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.
Το 53-45 ναι μεν έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη δεν του εξασφάλιζε και τίποτα. Ένα κάρφωμα ψυχολογίας από τον Χάινς έγραψε το 53-48 και οι "πράσινοι" χρειάζονταν ψυχραιμία επιθετικά. Ένα καθοριστικό φόλοου του Κάρι στο 34' μετά το άστοχο τρίποντο του Γκιστ έδωσε αέρα 7 πόντων στον Παναθηναϊκό (55-48), την ίδια στιγμή που τα σουτ των Σπανούλη και Περπέρογλου ήταν άστοχα.
Ο Διαμαντίδης έκανε αυτό που κανείς δεν περίμενε στο 36'... Έχασε το τρίποντο αμαρκάριστος, πήρε το ριμπάουντ ο Ούκιτς και του ζήτησε ξανά την μπάλα, γράφοντας το 58-50. Σπανούλης Περπέρογλου ήταν άστοχοι και τελικά ο Ματσιούλις με 2/2 βολές έστειλε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +10.
Επιθετικά ο Ολυμπιακός έδειχνε να παραπαίει, ωστόσο στο 1.41'' πριν το τέλος του αγώνα ο Κατσίβελης κατάφερε να κερδίσει ένα φάουλ από μία επίθεση που έδειχνε και πάλι χαμένη. Ο νεαρός ευστόχησε φτάνοντας τους 8 πόντους, ωστόσο ο Λάσμε με δύο τάπες "καθάρισε" το παιχνίδι, παρά τις άστοχες βολές των Διαμαντίδη, Μπράμου.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9(3), Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17(3), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 5(1), Γκουίν 3(1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8(2).

Από prasinanea

* Πότε στο ΟΑΚΑ; ΠΟΤΕ!!!
Αυτή είναι η αλήθεια, για την ασύλληπτη παράδοση που έχει χτίσει ο Παναθηναϊκός, όντας αήττητος εντός έδρας σ τελική φάση πρωταθλήματος, από το -πολύ- μακρινό 1993! 20 ολόκληρα χρόνια δίχως ήττα σε τελικούς είναι το κύριο κλειδί των δεκάδων μεγάλων επιτυχιών.
Ξανά σε πολύ χαμηλό σκορ ο Ολυμπιακός, ξανά πάθος (στο δεύτερο ημίχρονο) ο Παναθηναϊκός, 2-0 και... τέλος! Αν και όλα γίνονται στον αθλητισμό, το 2-0 δε γυρνάει και πλέον ο Παναθηναϊκός βγάζει τις σκούπες για το ΣΕΦ και το ποιο σπουδαίο νταμπλ των τελευταίων χρόνων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: