17/10/12

Σλοβακία - Ελλάδα 0-1, δεν άξιζε όμως πήρε μία πολύ σημαντική νίκη

 

 Η Εθνική μας ομάδα ήταν κακή στην Μπρατισλάβα, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να «κλέψει» το ματς με το γκολ του χρυσού σκόρερ Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 1ης θέσης του ομίλου.

 Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος Σλοβακία ήταν απλώς ελαφρώς καλύτερη απ' την Ελλάδα χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο τέταρτο μας έπιασε τρικυμία και θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε στο καναβάτσο αλλά ευτυχώς οι Σλοβάκοι έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να ισχύσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, να σκοράρουμε στο 63' με τον Σαλπιγγίδη, που εξελίσσεται σε χρυσό σκόρερ πετυχαίνοντας το πολλοστό κρίσιμο γκολ σε σημαντικά ματς και να πάρουμε ένα τρίποντο που μας κρατάει -μαζί με τη Βοσνία που έριξε ξανά τριάρα- στην κορυφή του ομίλου και άρα μας αφήνει ελπίδες για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

 Μετά τον MVP Σάλπι, ο κορυφαίος της Εθνικής ήταν φυσικά ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν, ενώ σε ακόμη ένα ματς δείχνει πόσο πολύ έχει δουλέψει καθώς παρουσιάζεται εμφανώς βελτιωμένος (και με τον Παναθηναϊκό) φέτος και λογικά, επιτέλους βρήκαμε τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια.

 Επόμενο και πλέον κρίσιμο ματς αυτό στη Βοσνία, όπου το Μάρτιο του 2013 πλέον η Ελλάδα θα κληθεί να κάνει ακόμη ένα «2», το οποίο αν με το καλό έρθει θα σημαίνει ταυτόχρονα και σχεδόν την εξασφάλιση της πρωτιάς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βέις), Ντούρις (72' Χολόσκο).
 Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75' λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60' Μήτρογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: