21/9/12

Μάριμπορ - Παναθηναϊκός 3-0, ΚΑΤΑΝΤΙΑ...


 Ο Παναθηναϊκός νοσεί και δυστυχώς δε διαφαίνεται γιατρειά. Δεν είναι μόνο η ήττα απ' τη Μάριμπορ, είναι το βαρύ 3-0 από μια μέτρια ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ένα σκορ που μικραίνει κι άλλο τον πάλαι ποτέ Panathinaikos.

 Είναι γενικά η εικόνα της ομάδας(;). Είναι η μία και μοναδική φάση για γκολ. Είναι η τραγική αμυντική λειτουργία. Είναι ο ύπνος του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος πρέπει πλέον να φύγει... χθες, δεν πάει άλλο με τυφλή στήριξη και μαλακίες!

 Είναι ο Κατσουράνης που το μόνο που κάνει είναι... δηλώσεις, είναι οι υπόλοιποι έλληνες ποδοσφαιριστές που σέρνονται, είναι ο Κουίνσι που πανηγυρίζαμε το καλοκαίρι που κατορθώσαμε να τον αγοράσουμε και είναι μονίμως περπατητής. 

 Είναι ο Αλαφούζος, πρόεδρος απ' το Twitter, είναι ο Τζίγκερ που εκδικείται την ομάδα, είναι οι Βγενοπατέρες με τους ιντερνετικούς στρατούς, είναι η Θύρα 13 που έχει απολέσει την παλιά καλή δυναμική της εντός και κυρίως, εκτός αγωνιστικών χώρων.

 Είναι γενικά μια αρρωστημένη νοοτροπία, που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ομάδα και τη συρρικνώνει αγωνιστικά. Είναι η απάθεια που βλέπουμε στο γήπεδο, η ντροπή που δε νιώθουν για τα χάλια τους και η απουσία κάποιου να σφίξει τα λουριά. Είναι η επανάπαυση της μη τιμωρίας για την κακή απόδοση, είναι η έλλειψη ηγετών στην ομάδα και τη διοίκηση, είναι η μιζέρια που τρώει τα σωθικά του Παναθηναϊκού τουλάχιστον τα τελευταία επτά χρόνια με εξαίρεση το νταμπλ επί πολυμετοχικότητας.

 Ας φύγει, ξαναλέω, ο Φερέιρα, ο οποίος είχε το χρόνο του και με το παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. 
 Το θέμα όμως δε βρίσκεται εκεί. Πρέπει να αλλάξουν κι άλλα, πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, ώστε να λειτουργήσει ξανά σωστά, σαν οικογένεια, με καλή ψυχολογία, σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα που είναι.

 Οι συνθέσεις του αγώνα
 Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Μέγιατς, Μέζγκα (85' Νόντλεκ), Ταβάρες, Ιμπαϊμι, Τσβιτάνοβιτς, Ποτοκάρ (82' λ.τ. Βίντοβιτς), Ραϊσεβίτς, Μπέριτς, Μερτέλ.
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Κατσουράνης, Κουίνσι (74' Μαυρίας), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (56' Φορναρόλι).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: