8/10/12

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-2, ανατροπή και μεγάλη νίκη

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Ξάνθη επικρατώντας της ακριτικής ομάδας με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για τα δύο γκολ που πέτυχε και τον πανηγυρισμό του στο δεύτερο τέρμα με τα... μαλλιά του.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό μιας και πολύ νωρίς στο ματς η Ξάνθη μπήκε μπροστά στο σκορ. Ήταν το 7ο λεπτό, όταν ο Μαρκόφσκι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα τον Καρνέζη για το 1-0.
Σιγά σιγά, όμως, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ και άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά το γεγονός ότι ο Ζέκα θύμιζε για πρώτη φορά τον Ζέκα της προηγούμενης χρονιάς. Η άνοδος της απόδοσής του Πορτογάλου μέσου βοήθησε τους πράσινους να αλλάξουν τόσο και τη δική τους εικόνα, αλλά και τη ροή του ματς.
Χαμένο πέναλτι
Μάλιστα, το Τριφύλλι θα μπορούσε να είχε επιστρέψει άμεσα στο ματς, αλλά ο Τοτσέ είδε τον Βιβιανί να αποκρούει χτύπημα πέναλτι του στο 10ο λεπτό. Πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος ο Ισπανός επιθετικός και ανέλαβε να το εκτελέσει έπειτα από εντολή του Φερέιρα.
Δια χειρός Λάζαρου
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε κατάρρευση, άλλες φορές τους πράσινους. Όχι, όμως, αυτή τη φορά. Με ηγέτη τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε και κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή.
Ο διεθνής μέσος του Τριφυλλιού με δύο δικά του γκολ, έπειτα από πολύ όμορφες προσπάθειες, άλλαξε τα δεδομένα του ματς και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 2-1. Ένα σκορ που έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος του ματς.
Αυτό, πάντως, που έκλεψε την παράσταση ήταν ο πανηγυρισμός του Χριστοδουλόπουλου. Ο Έλληνας μέσος, στο δεύτερο γκολ, πανηγύρισε το δεύτερο γκολ δείχνοντας το... μαλλί του. Ήθελε, έτσι, να δώσει τη δική του απάντηση στα σχόλια που άκουσε τον τελευταίο καιρό για την απόδοση του και την... κώμη του.
Βγήκε ο Ζέκα, έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν μοιρασμένη. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει ένα τρίτο γκολ που θα "κλείδωνε" το ματς υπέρ του ενώ από την άλλη μεριά η Ξάνθη έψαχνε τρόπο να φθάσει στο 2-2.
Προς το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα μιας και το Τριφύλλι έδειχνε να κατεβάζει ταχύτητα. Ειδικά από την στιγμή που έγινε αλλαγή ο Ζέκα, προφανώς λόγω κούρασης, και στον αγώνα πέρασε ο Μαυρίας.
Η Ξάνθη έφθασε κοντά στο γκολ στο 72ο λεπτό με σουτ του Πλατέλλα και στο 84ο λεπτό με κεφαλιά του Φλίσκα. Όμως, και στις δύο περιπτώσεις ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ξάνθη (Κωστένογλου): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο (77' Ονουάτσι), Νάκας (46' Πλάτελας), Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Βασιλάκάκης (70' Μάνταλος), Ντάνι .
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Ζέκα (65' Μαυρίας), Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (87' Μαρίνος), Σεϊταρίδης, Σισοκό, Τοτσέ (74' Φορναρόλι).

* Δεν έχω εικόνα του ματς διότι έλειπα το Σ/Κ, όμως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, έχασε πέναλτι και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και μάλιστα πριν το ημίχρονο, θεωρώ πως καταδεικνύει την αισθητή βελτίωση της ομάδας. Τουλάχιστον στο κομμάτι της ψυχολογίας και της θέλησης. Ίδιοι παίκτες, ίδιος προπονητής, αλλά διαφορετική εικόνα μες στο γήπεδο.
 Για να δούμε λοιπόν, αν το «χ» με την Τότεναμ ήταν όντως η απαρχή για την αναγέννηση του Τριφυλλιού. Ματς κλειδί, φυσικά, για ασφαλέστερα συμπεράσματα, αυτό με τη Λάτσιο, που ακολουθεί για το Europa League, μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: