20/7/12

Μαδέργουελ - Παναθηναϊκός στον Γ' προκριματικό του Champions League!

 

 Τη Μαδέργουελ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League, μετά από κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Η σκωτσέζικη ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ο πιο βατός από τους υποψήφιους αντιπάλους του Τριφυλλιού, αφού υπήρχαν στην κληρωτίδα δυνατότερες ομάδες, όπως η Κλαμπ Μπριζ και η Φέγενορντ. Η τελευταία υποψήφια ήταν η Βασλούι, όπου γενικά είναι καλό να αποφεύγονται ρουμάνικες ομάδες, επομένως θεωρητικά η κλήρωση ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Παναθηναϊκό.

 Θεωρητικά πάντα γιατί στην πράξη όλα είναι διαφορετικά. Και στον αθλητισμό συνηθίζουμε να λέμε ότι όλοι και όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός χτίζει μια καινούρια ομάδα, φαινομενικά περνάει σε άλλη εποχή αλλάζοντας σελίδα στο ιδιοκτησιακό κομμάτι (μένει να αποδειχθεί και στην πράξη διότι με την οικογένεια Βαρδινογιάννη έχουν δει πολλά τα μάτια μας) και προσπαθεί στηρίζοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικήσει με αξιώσει τους εγχώριους τίτλους αλλά που θα κερδίσει ξανά τη χαμένη του ευρωπαϊκή αίγλη.

 Πολλοί παίκτες έφυγαν, κυρίως θα λείψουν οι Νίνης, Σιμάο αλλά και ο Λέτο που χάνει τη σεζόν και ο Κουίνσι που μάλλον δε θα αγοραστεί, ενώ μένει να δούμε αν και κατά πόσο οι νέοι παίκτες μπορέσουν να εγκλιματισθούν γρήγορα και κυρίως, να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό.

 Αρχή της σεζόν λοιπόν κόντρα στη σκωτσέζικη Μαδέργουελ. Η οποία, μπήκε απ' το παραθυράκι στο Champions League, καθώς τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα, όμως πήρε τη θέση της 2ης Ρέιντζερς, ιστορικότερης ομάδας της χώρας, που υποβιβάστηκε στην 3rd Division (Δ' κατηγορία), εξαιτίας χρεών! Έτσι πίσω απ' την πρωταθλήτρια Σέλτικ, η Μαδέργουελ θα κυνηγήσει το όνειρο της διάκρισης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Σκωτία, στις 31 Ιουλίου ή τη 1 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ μία εβδομάδα αργότερα.

 Συνολικά τα ζευγάρια του γ' προκριματικού γύρου του Champions League, έχουν ως εξής:

 Μάριμπορ/Ζελένιτσαρ - Σάλτσμπουργκ
 ΜΠΑΤΕ / Βάρνταρ - Ντεμπρετσένι
 Κλουζ - Σλόβαν Λίμπερετς / Σαχτάρ Καραγκάντι
 Άντερλεχτ - Σάμροκ Ρόβερς / Εκράνας
 Μπούντουχνοστ/Σλασκ Βρότσλαβ - Νιους Σαιντς/Χέλσινγκμποργκ
 Ολίσες / Σέριφ - Λουντογόρετς / Γκνκ Ντίναμο
 Σέλτικ - HJK Ελσίνκι / ΚΡ
 ΑΕΛ/Λίνφιλντ - Βαλέτα/Παρτιζάν
 Μόλντε/Βέντσπιλς - Φλόρα Ταλίν/Βασιλεία
 Ζίλινα/Χάποελ Σιμόνα - Νέφτσι PFK/Ζεσταφόνι
 
 Φενέρμπαχτσε - Βασλούι
 Μαδέργουελ - Παναθηναϊκός
 Κοπεγχάγη - Κλαμπ Μπριζ
 Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ.

 Αν όλα πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό και προκριθεί σε βάρος των Σκωτσέζων, τότε στα πλέι οφ θα παίξει κόντρα σε μία εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ και τον καλύτερο του γ' προκριματικού, για να μπει στους ομίλους του Champions League, αλλά τουλάχιστον να έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. Ειδάλλως, σε ενδεχόμενο αποκλεισμό απ' τη Μαδέργουελ, το Τριφύλλι θα δώσει κι άλλον αγώνα για να μπει στους ομίλους του Europa League. 

2 σχόλια:

Γιώργος Α είπε...

Μόλις ανακάλυψα τα blog σου και πωρώθηκα, σύντροφε! ΠΑΟ - Κουλτούρα - Sepultura! Γαύροι ρουφιάνοι, κοτόπουλα με κράνη - δεν έχετε ιδέα από αδελφούς Ταβιάνι!

Mike είπε...

Γεια σου φιλε Γιωργο και συγγνωμη για την καθυστερηση, αλλα τωρα ξαφνικα η πλατφορμα της blogspot εμφανισε παλαια σχολια!

Σ' ευχαριστω πολυ για τα καλα λογια. Χαχα, καπως ετσι παει, ναι!
Για ταινιες παντως, μπορεις να παρακολουθεις το αλλο blog, που ειναι αμιγως κινηματογραφικο. Εδω πλεον, μονο αθλητικα, απλως κρατησα το αρχικο ονομα..