3/2/11

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3, μπαλάρα και επική ανατροπή, που όμως έκλεψε ο Παππάς!


 Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την άθλια ΑΕΚ, αλλά αποκλείστηκε λόγω Παππά (που κράτησε 8 λεπτά καθυστέρηση), Μίτσελ και Καρνέζη που έκανε την γκάφα της χρονιάς και ενώ είχε... χαρίσει και το πρώτο γκολ!

 Αν το πρώτο ματς ήταν μια βαρετή... σούπα που η ποιότητα του Λυμπερόπουλου έφτανε και περίσσευε για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, το πρώτο μέρος της ρεβάνς ήταν σούπερ για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε το γρήγορο γκολ του Λαγού στο 12'. Ακόμη μια ενέργεια κλάσης από τον Λυμπερόπουλο(η κάθετη του έκοψε στη... μέση την άμυνα του Παναθηναϊκού), ένα δώρο από τον Καρνέζη και η μπάλα στο πλεκτό. Το ΟΑΚΑ να... φλέγεται από νωρίς, έτοιμο να πανηγυρίσει την πρόκριση.
 Ο παθιασμένος, όμως Παναθηναϊκός, που τα έπαιζε όλα για όλα είχε αντίδραση και μάλιστα άμεση.  Ο Σισέ στο 19' απάντησε με κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος και στην συνέχεια οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

 Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πολλά τρεξίματα και τσαγανό έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης ενώ ο Λέτο ταλαιπωρούσε συνέχεια την άμυνα της «Ένωσης». Οι νταμπλούχοι έστειλαν... προειδοποιητικά μηνύματα αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Σισέ και στο φινάλε «χτύπησαν» για το 2-1. Δράστης ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τρομερό μονοκόμματο έξω από την περιοχή, «κάρφωσε» την μπάλα στο πλεκτό του Σάχα και έβαλε πιο δυνατά από ποτέ τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης!

 Η εικόνα του πρώτου μέρους το καταμαρτυρούσε. Από την μία η ΑΕΚ να έχει μείνει στο πρώτο παιχνίδι και στον ενθουσιασμό του γρήγορου γκολ και από την άλλη ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός με τσαμπουκά, πάθος και πάνω απ'όλα ποδοσφαιρικό πλάνο.
Ο Χιμένεθ άλλαξε γρήγορα τον Καφέ με τον Μπαχά που πήγε κορυφή, με τον Λυμπερόπουλο σε ελεύθερο ρόλο αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες φάσεις(έσωσε αρχικά την ΑΕΚ ο Σάχα) και εν τέλει το γκολ που τους έβαλε σε ρόλο οδηγού για την πρόκριση.
 Ο Βύντρα σε φάση... καρμπόν της ισοφάρισης του «τριφυλλιού» έγραψε το 3-1(63') με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και... πάγωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ! Μάλιστα, κάποιοι οπαδοί της «'Ενωσης» μπήκαν στο ταρτάν και το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά!

 Ο Βύντρα ήταν εκείνος, όμως, που στο 72' έκανε την γκάφα του αγώνα και άλλαξε την ροή του, δίνοντας στην ΑΕΚ το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, έκανε σκόπιμη καθυστέρηση για ένα πλάγιο και ο Παππάς τον απέβαλλε.
Ο Χιμένεθ έριξε στην «μάχη» τον Μπλάνκο και τον Μίτσελ, με τον Φερέιρα να βάζει τον Μαρίνο αντί του Λάζαρου για να καλύψει τα δεξιά της άμυνας και τον Σιμάο αντί του Νίνη για να «δέσει» την αμυντική του λειτουργία.
Η ΑΕΚ πίεζε με 11 παίκτες(ακόμη και ο Σάχα στην σέντρα ήταν) ασφυκτικά αλλά ο Παναθηναϊκός στην κόντρα είχε φάσεις από αυτές που δεν χάνονται, με τον Σισέ να σπαταλά δύο απίστευτα τετ-α-τετ.
 Η μπάλα τιμωρεί. Και το έκανε απόψε στο ΟΑΚΑ! Ο Μίτσελ σχεδόν από την σέντρα έκανε το γέμισμα, ο Καρνέζης έκανε την γκάφα της χρονιάς και η μπάλα στην τελευταία στιγμή του αγώνα κατέληξε στα δίχτυα!

 Από  gazzetta.gr.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53' Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79' Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72' Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):  Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89' Πλεσί), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79' Σιμάο), Λέτο, Σισέ.

 *  Ο Παναθηναϊκός βίωσε απόψε μία μεγάλη κλοπή. Αν και επιτέλους είδαμε την Τριφυλλάρα να παίζει έτσι όπως πρέπει, να λιώνει στην κυριολεξία το Αεκάκι, να ανατρέπει το 0-2 του πρώτου αγώνα, κάνοντας το 1-0, 1-3 και να φτάνει σε μία επική ανατροπή-πρόκριση, ο αλήτης, Παππάς πέρασε την Αεκ, με το έτσι θέλω! Μετά την αστεία αποβολή του Βύντρα, ο τυχάρπαστος έδωσε 7' καθυστερήσεις, τα οποία χωρίς λόγο έγιναν 8'(!), ενώ θα γινόντουσαν και 9' και 10', μέχρις ότου να βάλει το γκολ η Αεκ. Το γεγονός ότι ο Καρνέζης έκανε το λάθος της... δεκαετίας ποσώς με ενδιαφέρει, καθώς το παιχνίδι έπρεπε να είχε λήξει, αλλά ο μπάσταρδος ξανάβαλε την Κούλα στην περιοχή μας. Πολλά μπράβο σε Ζιλμπέρτο και Σισέ, είναι τεράστιοι παίκτες και ηγέτες. Ο Ζιλμπέρτο, που κάποιοι έτρεξαν να τον τελειώσουν, άρχισε να τρέχει όλο και περισσότερο, ενώ τελευταία βρίσκει και δίχτυα, ενώ ο Τζιμπρίλ είναι ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η πρόκριση κλάπηκε ξεκάθαρα απόψε, να δούμε τί σκατά θα κάνουν οι διοικούντες μας για αυτό και το ζήτημα πλέον είναι να κάνουμε τρεις νίκες στα τρία ντέρμπι, που ακολουθούν για το πρωτάθλημα, είτε για να ξαναμπούμε στη διεκδίκησή του με κάποια γκέλα των ανύπαρκτων, είτε για να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να ξέρουμε ότι κάναμε ότι ήταν δυνατόν απέναντι στο νέο λιμανίσιο κατεστημένο, αλλά φυσικά και για λόγους γοήτρου.

 * Με την αποψινή εμφάνιση είμαι ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ως Παναθηναϊκός. Μακάρι κάθε φορά όμως, να παίζαμε με τέτοια ψυχή, αγωνιστικότητα και πάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: