16/11/11

Ελλάδα-Ρουμανία 1-3, πρώτη ήττα Σάντος... με ρεζέρβες

Η Ρουμανία πέτυχε ό,τι απέτυχαν ισχυρότεροι αντίπαλοι: να νικήσει την (3-1) -αήττητη για 17 ματς- Ελλάδα του Σάντος. Οι ρεζέρβες που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος κόστισαν σε αξιοπιστία και συνοχή.


 
Ίσως μετά από κάποια χρόνια ο Φερνάντο Σάντος να αναθεματίζει την ώρα και τη στιγμή που έγινε το φιλικό με τη Ρουμανία, η οποία έσπασε το αήττητο -επί 17 ματς- της Εθνικής. Καθαρά αγωνιστικά, το παιχνίδι του "Cashpoint Arena" έδωσε ένα μάθημα στον Πορτογάλο να μην προχωρά σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Βέβαια, τα επίσημα είναι άλλα, διαφορετικά, παιχνίδια οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα αποφύγει κάτι παρόμοιο στο Euro. Για τον Σάντος μιλάμε. Εγγύηση.
Με τον Καπίνο να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια και τους Ρουμάνους να ανοίγουν το σκορ κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Μία Ελλάδα ακίνδυνη και χωρίς να δημιουργεί φάσεις δεν μπορούσε να απειλήσει τους Ρουμάνους, μέχρι το 34ο λεπτό και το απευθείας φάουλ του Καραγκούνη όπου διαμόρφωσε το 1-1 του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.
Στο δεύτερο μέρος ο Σάντος "γέμισε" την ομάδα με τις παρουσίες των Μήτρογλου, Παπασταθόπουλου, Σαλπιγγίδη και αρκετών βασικών, αλλά τα λάθη (ιδίως των Μαλεζά και Γιαννούλη που έκαναν ντεμπούτο) έφεραν το 1-3. Ειδικά το τρίτο γκολ των αντιπάλων προήλθε από τρία συνεχόμενα λάθη που δεν γίνονται ούτε στις προπονήσεις.
Τι κρατάμε:
* Βασικά τα μαλλιά μας να μην πέσουν. Πολλά λάθη για μια ομάδα σαν την Ελλάδα και δη την Ελλάδα του Σάντος.
Τι πετάμε:
* Το φιλικό. Αχρείαστο, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη. Γιατί θα γεννήσει θέματα για συζήτηση, ενώ κανονικά δεν υπάρχουν. Βέβαια, αν το δούμε από μία άλλη σκοπιά, καλό είναι να χάνουμε μερικές φορές...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Ελλάδα: Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος(46' Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης(76' Σαλπιγγίδης), Μάκος(46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ(64' Θεοδωρίδης), Χαριστέας(46' Μήτρογλου), Λυμπερόπουλος(46' Σαμαράς).

 Ρουμανία: Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκαμάν(64' Κιρίκες), Γκοϊάν, Ράντου, Τόρζε, Νεάγκου(85' Γκριγκόρε), Πιντίλι(46' Λαζάρ), Τανάζε(67' Τσιπσίου), Στάνκου(78' Κότσιτς), Μαζίλο(46' Νικουλάε).

 Από contra

 * Τον Καπίνο το ματιάσαμε και έφαγε ένα χαζό γκολ (το 0-1), η ενδεκάδα που κατέβασε ο Σάντος δεν θα ξαναξεκινήσει ποτέ και μοιραία, η Εθνική γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 17 σερί νίκες. Σίγουρα καλύτερα που ήρθε τώρα, ώστε αν γίνεται να κάνουμε νέο σερί στα επίσημα ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: