2/9/11

Ισραήλ - Ελλάδα 0-1, «2» πρόκρισης στο Euro!


 Με εκπληκτική ατομική ενέργεια και ωραίο γκολ του Σωτήρη Νίνη η Ελλάδα πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ισραήλ και παρέμεινε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Η Εθνική πραγματοποίησε το καλύτερο ίσως παιχνίδι της σε αυτήν την προκριματική φάση, πήρε το μεγάλο «2», εξασφάλισε ότι θα βρίσκεται στη δυάδα του ομίλου και πλέον θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012. 13 ματς χωρίς ήττα συμπλήρωσε στον πάγκο ο Φερνάντο Σάντος!

 Το Ισραήλ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα προσπάθησε να πιέσει και να πιέσει την ελληνική άμυνα, που όμως δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Αβραάμ και Κυριάκος Παπαδόπουλος) όσο και ο Ζαραδούκας -στο ντεμπούτο του με την Εθνική απόντων των Σπυρόπουλου, Τζαβέλα-.

 Στο δεύτερο ημίχρονο το Ισραήλ ξεκίνησε πάλι δυνατά θέλοντας να ανοίξει το σκορ. Αφού ξεπέρασαν την αρχική πίεση οι διεθνείς μας βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το γκολ βλέποντας τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι δεν είχαν απέναντί τους κανά θηρίο που τρόμαζε με την απόδοσή του.

 Έτσι, αφού χάθηκε μία καλή ευκαιρία στο 54', φτάσαμε στο 60', όταν ο Γιώργος Καραγκούνης κυνήγησε και έκλεψε την μπάλα, η οποία πέρασε στην κατοχή του Νίνη και ο μικρός πέρασε σχεδόν όλη την άμυνα των Ισραηλινών και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αουάτ για το 0-1.

 Αμέσως μετά η Ελλάδα κλείστηκε στην άμυνα και κατάφερε σχετικά εύκολα, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο συνεχούς πίεσης των γηπεδούχων, να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 υπέρ της και να πάρει το τρίποντο που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας!

 Η Ελλάδα έπαιξε με πολύ πάθος και τρομερή ομαδικότητα. Ατομικά, ο Κατσουράνης έκανε πολύ καλό ματς (για μία ακόμη φορά ΕΤΡΕΞΕ στην Εθνική, κάτι που ΔΕΝ κάνει στον Παναθηναϊκό), ο Καραγκούνης ήταν επίσης καλός, η αμυντική λειτουργία καλή στο σύνολό της, ενώ ο Νίνης έδωσε στην ομάδα τη νίκη με το υπέροχο τέρμα που σημείωσε. Ωστόσο Κατσούρ και Τοροσίδης συμπλήρωσαν κάρτες και χάνουν το έτερο εκτός έδρας ματς, που ακολουθεί, στη Ρίγα κόντρα στη Λετονία, επίσης κρίσιμο και δύσκολο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ισραήλ (Λουίς Φερναντές): Αουάτ, Σπούνγκιν, Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Καγιάλ, Αλμόγκ Κοέν (61' Νάτσο), Ραφαέλοφ, Σέχτερ (55' Νταμάρι), Μπεναγιούν, Ζάχαβι (54' Χέμεντ), Μπεν Χαρούς.

 Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καφές (42' Μάκος), Καραγκούνης, Νίνης (78' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (83' Μανιάτης).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: