11/8/11

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ελλάδα 0-0, κακή η Εθνική, παρέμεινε αήττητος ο Σάντος



 Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) στο Σαράγιεβο στην φιλική αναμέτρηση με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, που ήταν και η πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με την Ισραήλ στις 2 Σεπτεμβρίου.

 Ο Φερνάντο Σάντος έκανε αρκετές δοκιμές, ωστόσο η Εθνική μας έδειξε πως έχει πρόβλημα στην οργάνωση και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς οι δύο ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς (οι Βόσνιοι είχαν 11 συνολικά) ήταν από μπαλιές του Κατσουράνη.

 Από το κακό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο συγκεκριμένο ματς, ξεχώρισε ο Μιχάλης Σηφάκης που έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική έκαναν οι Πέτσος και Ζαραδούκας. Επίσης, η Εθνική παρέμεινε αήττητη από την ημέρα που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος.

 Γήπεδο: "Asim Ferhatovic-Hase"

 Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σόσιτς): Χάσατζιτς (46' Σέχιτς), Σπάχιτς, Σαλίχοβιτς (60' Μπέσιτς), Μεντούνγιανιν (60' Μουσλίμοβιτς), Λούλιτς, Τζέκο, Πάντζα (32' Στίλιτς), Μράβατς, Ζεκ, Μούιτζα, Ζαχίροβιτς.

 Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος (58' Ζαραδούκας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Πλιάτσικας (46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κατσουράνης (82' Πέτσος), Νίνης (72' Κονέ), Φετφατζίδης (46' Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (86' Μάκος).

Κίτρινες κάρτες: Πλιάτσικας (42', Ελλάδα), Αβρ. Παπαδόπουλος (50΄, Ελλάδα), Σπυρόπουλος (51', Ελλάδα), Κ. Παπαδόπουλος (80', Ελλάδα).

 Κακή κυκλοφορία

 Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την Εθνική μας με το 4-3-3, τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Καραγκούνη, Πλιάτσικα, Κατσουράνη στο κέντρο και τους Νίνη, Φετφατζίδη, Σαμαρά στην επίθεση.

 Στο πρώτο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, καθώς ήταν φανερό το πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ ο Σηφάκης είπε δύο φορές "όχι" στους γηπεδούχους.

 Στο 6ο λεπτό μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζέκο, ο Σηφάκης έκανε ωραία έξοδο και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 8' ο Κατσουράνης έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Νίνης βγήκε τετ α τετ πέτυχε το γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο Έλληνας διεθνής στην αρχή της φάσης δεν ήταν οφσάιντ.

 Στο 12', έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Βοσνία. Ο Σαλίχοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Σηφάκης εντυπωσιακά στην έπεσε στην δεξιά πλευρά και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζέκο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή ο Σηφάκης έδιωξε πάλι με τα πόδια, η μπάλα έφτασε στον Μεντούνγιανιν που έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ.

 Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 28', όταν ο Τοροσίδης έκανε την πάσα στον Σαμαρά και ο τελευταίος με πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

 Από εκείνο το σημείο και μετά μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, η Βοσνία είχε την κατοχή της μπάλας, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα.

 Ακόμη πιο κακό θέαμα

 Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα από τις δύο ομάδες ήταν ακόμη πιο κακό, με τους δύο τεχνικούς να κάνουν αρκετές αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα φυσικά να πέφτει.

 Στο 64', από πάσα του Κατσουράνη, ο Σαμαράς βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά καθυστέρησε και την τελευταία στιγμή έδιωξε ο Μράβατς.

 Στο 67' και στο 87' από τα σουτ των Τζέκο και Μουσλίμοβιτς η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Σηφάκη να μην ανησυχεί, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα, από ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Βοσνίας και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

 Από sport24.

 * Το γνωστό χάλι είχε πάλι η Εθνική, η οποία συνηθίζει να μένει πίσω και να δίνει χώρο στους αντιπάλους της αντί να προσπαθήσει να βγει μπροστά και να δημιουργήσει εκείνη παιχνίδι. Η καλή αμυντική λειτουργία και ο Σηφάκης τουλάχιστον κράτησαν το μηδέν, ενώ διατηρήθηκε και το αήττητο από τη μέρα που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: