23/2/11

Παναθηναϊκός - Λιέτουβος Ρίτας 67-68, ήττα-σοκ, που μπλέκει ακόμη και την πρόκριση!


 Ήττα που τον βάζει σε περιπέτειες γνώρισε ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΟΑΚΑ από τη Λιέτουβος Ρίτας. Η κακή βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι πράσινοι, κυρίως επιθετικά αλλά και η μαχητικότητα των Λιθουανών, που δεν παράτησαν το ματς ακόμη και όταν βρέθηκαν στο -8 σφράγισαν το τελικό 67-68, αποτέλεσμα που μπλέκει πολύ τον όμιλο, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του Top16!

 Από το τζάμπολ του αγώνα ο Παναθηναϊκός φαινόταν ότι δεν πάταγε καλά. Η χαλαρή αμυντική λειτουργία και η αστοχία στα σουτ τριών πόντων κρατούσαν τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ, με το δεκάλεπτο να λήγει 20-23. 23 πόντοι είναι πολλοί για ένα δεκάλεπτο, ενδεικτικό της άμυνας που (δεν) παίζαμε.
 Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα έσφιξε αλλά η αστοχία από τα 6,75 εξακολουθούσε να υφίσταται με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μη βρίσκουν λύσεις, καθώς επίσης δεν έπαιζαν ούτε κάτω από το καλάθι με pick & roll του Διαμαντίδη με τον Μπατίστ. Ωστόσο ο Φώτσης έδωσε τις λύσεις που χρειάζονταν στην επίθεση και το ημίχρονο έκλεισε στο +5 (39-34).
 Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πατήσει γκάζι και να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα η διαφορά ολοένα να μειώνεται. Οι Λιθουανοί, που επίσης ήταν άστοχοι στα σουτ τριών πόντων, αν και βρέθηκαν στο -8 κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν τη μεγάλη νίκη με 68-67, που τους βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης! Σε σουτ τριών πόντων υπό πίεση αστόχησε στο τέλος ο Ντρου Νίκολας.
 Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Λιέτουβος, που είχε περάσει θριαμβευτικά και από τη Βιτόρια. Πλέον, Παναθηναϊκός και Λιέτουβος Ρίτας έχουν από 3 νίκες και 2 ήττες, ενώ η Κάχα Λαμποράλ αναμένεται να νικήσει αύριο τη Μάλαγα και να φτάσει επίσης στο 3-2 φέρνοντας τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο! Ωστόσο την τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός παίζει μες στη Μάλαγα, η οποία είναι τελευταία και αδιάφορη (εκτός αν αύριο νικήσει μέσα στη Βιτόρια και μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης) και με νίκη θα σφραγίσει την πρόκρισή του, τη στιγμή που η Κάχα θα κοντράρεται με τη Λιέτουβος στη Λιθουανία, με το νικητή να προκρίνεται. Όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου, η Κάχα με 2χ2 είναι πρώτη, αλλιώς με μία ήττα και νίκη του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα, τότε το Τριφύλλι θα είναι πρώτο.

 Tα δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 8, Σάτο 2, Νίκολας 10, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 1, Καλάθης, Καϊμακόγλου 6.

 Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 1, Στρόουμπερι 5 (1), Μπιέλιτσα 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλαντσιούνας 6, Νιούλεϊ 16 (2), Γιομάντας, Ναλγκά 5, Γιασάιτις 4, Ελ Αμίν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 7.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Βρε λες να μην προκριθείς;

Mike είπε...

Πλακα θα 'χει αλλα... για ολους τους αλλους. Γιατι εμεις θα χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο!