19/5/10

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους Boston Celtics στους τελικούς της Ανατολής, όπου με 2 μπρέικ μέσα στο Orlando επί των Magic βρίσκονται με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό του NBA, με πιθανό αντίπαλο τους Los Angeles Lakers, που απ' ότι φαίνεται θα βγουν πρωταθλητές στη Δύση, εκτός αν κάνουν την έκπληξη οι Phoenix Suns.


 Ξημερώματα Δευτέρας  και Τετάρτης άξιζε πραγματικά το ξενύχτι για την παρακολούθηση των τελικών της Ανατολής στο NBA για τον διπλό θρίαμβο των σούπερ Celtics:
 Orlando Magic VS Boston Celtics λοιπόν, με τους Magic να παρουσιάζονται ως φαβορί, αφενός γιατί είχαν το πλεονέκτημα της έδρας, αφετέρου γιατί έτρεχαν ένα εντυπωσιακό σερί 44 ημερών χωρίς ήττα και είχαν 14 σερί νίκες εκ των οποίων ένα sweep επί της Ατλάντα στα ημιτελικά των play offs!
 Παράλληλα οι Celtics ήταν από πολλούς ξεγραμένοι, αφού παρουσιάζονταν ως γερασμένοι, παππούδες και με ένα σωρό άλλους χαρακτηρισμούς που απ' ότι αποδείχθηκε πείσμωσαν τους πρώην πρωταθλητές. Οι οποίοι έδωσαν τις πρώτες απαντήσεις στα ημιτελικά, απέναντι στους φαινομενικά πανίσχυρους Cavaliers του «Βασιλιά» LeBron James, που αποχωρεί από το Clevelant.

 Στον πρώτο τελικό, οι Celtics παίζοντας τρομερή άμυνα, δεν δυσκολεύτηκαν σχεδόν καθόλου να κάνουν το μπρέικ με το καλημέρα. Πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Magic να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν, αλλά και για να τα λέμε όλα, να βρίσκονται σε κακή βραδιά. Περιορίζοντας αρκετά τον Dwight Howard, οι παίχτες του Doc Rivers έβρισκαν τις επιθετικές λύσεις που ήθελαν και με κύριους εκφραστές τους 2 εκ των Big Three (ο τρίτος της παρέας, Kevin Garnett ήταν σχεδόν εξαφανισμένος), Ray Allen και Paul Pierce με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα, αλλά και πολλές βοήθειες από τους αναπληρωματικούς Rasheed Wallace και Tony Allen, οι πρώην πρωταθλητές, αν και τα χρειάστηκαν στο τέλος, όταν οι γηπεδούχοι πλησίασαν μέχρι και στο καλάθι, έμειναν ψύχραιμοι και έφτασαν στο τελικό 92-88 και το 1-0 στη σειρά των τελικών.

 Τον θρίαμβο του πρώτου τελικού επανέλαβαν οι "παππούδες" και σήμερα τα ξημερώματα. Σε έναν συναρπαστικό και πιο αμφίρροπο δεύτερο τελικό, οι φιλοξενούμενοι έκαναν εκ νέου το μπρέικ και πλέον, με τα δύο επόμενα ματς να διεξάγονται στη Βοστώνη, οι Celtics έχουν την μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν σε ένα απίστευτο sweep επί των Magic και να προκριθούν στους τελικούς περιμένοντας τους «αιωνίους αντιπάλους» τους, L.A. Lakers. Μεγάλη αντιπαλότητα στο NBA υφίσταται ανάμεσα σε αρκετές ομάδες για διάφορους λόγους, αλλά αναμφίβολλα το ζευγάρι Boston Celtics - Los Angeles Lakers είναι εκείνο που έχει τις μεγαλύτερες κόντρες και συγκινήσεις, μεταξύ των δύο σπουδαιότερων ομάδων με βάση τους τίτλους που έχουν, αφού το δαχτυλίδι του πρωταθλητή έχουν κερδίσει 17 φορές οι Celtics και 15 οι Lakers. Συνολικά οι δυο τους έχουν 32 από τα 63 πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί -παραπάνω από τα μισά δηλαδή-!

 Στα του ματς, ο Paul Pierce σημείωσε 28 πόντους και ο Rajon Rondo 25, ενώ ο Kevin Garnett έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Rashard Lewis. Από την άλλη, οι 30 πόντοι του Dwight Howard και οι 32 από τους Vince Carter and J.J. Redick (από 16 έκαστος) δεν έφτασαν στους Magic, που είναι πια υποχρεωμένοι να πάνε στη Βοστώνη για τουλάχιστον ένα μπρέικ, είτε Κυριακή (ξημερώματα Ελλάδας πάντα) είτε Τρίτη, για να ελπίζουν στην ανατροπή.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

παμε μποστοναρα!!
το πιστευεις φιλε οτι συμπαθω κ τους μποστον κ τους λεικερς?
παραδοξο μεν αλλα παιδι των 80s ειμαι,με αυτες τις ομαδες μεγαλωσα :P :P

Καλο 3μερακι να εχεις!ωραια αναρτηση,λιγα μπλογκς ασχολουνται με το ΝΒΑ

Mike είπε...

Σαν παιδι των 80s δικαιολογησαι :p

Celtics για παντα ρε συ, και μονο για το Τριφυλλι που εχουν για εμβλημα!

Αν κι εγω εγινα φανατικος, με τους Big Three (Pierce, Allen, Garnett τι παιχταραδες!), η Big Four πλεον, με τον Rondo να πλαισιωνει επαξια τους τρεις.

Ενταξει, δεν γραφω συχνα για NBA. Λογω Celtics ηταν το αρθρο, τους τελικους τους βλεπω παντα, αντιθετα με τη regular season οπου βλεπω λιγα ματς.

Καλο 3ημερο.