4/12/09

Βατή κλήρωση για την Εθνική στο Mundial!



 Έχω την εντύπωση ότι η κλήρωση που διεξήχθει απόψε στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής και έφερε στο δρόμο της Ελλάδας στον β΄ όμιλο, την Αργεντινή, τη Νιγηρία και τη Νότια Κορέα δεν ήταν καθόλου κακή για την Εθνική μας ομάδα. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για εύκολες κληρώσεις.
 Ωστόσο, θεωρώ πως η Ν. Κορέα δεν αποτελεί φόβητρο σε καμία περίπτωση, ενώ και η Νιγηρία δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Αφρικής. Για την Αργεντινή ότι και να πούμε, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο αφού διαθέτει παίχτες παγκόσμιας κλάσης. Εάν μάλιστα η Αργεντινή υποθετικά κάνει τρεις νίκες, εάν εμείς ξεκινήσουμε με νίκη απέναντι στη Ν. Κορέα με την οποία παίζουμε στην πρεμιέρα, τότε έχουμε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης!
 Πάντως αρκετές φορές στο παρελθόν η κληρωτίδα έχει κάνει πολύ αστεία "παιχνίδια", κάτι που είδαμε και απόψε. Η Ελλάδα κληρώθηκε με Αργεντινή και Νιγηρία, ομάδες που είχαμε αντιμετωπίσει και το 1994, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια στη μία και μοναδική συμμετοχή μας σε Mundial!
 Και μάλιστα με τις τρομαχτικές μνήμες που φέρνουν οι 3 ήττες σε ισάριθμα ματς και το 0-10 στα γκολ! Βέβαια, η τρίτη ομάδα τότε ήταν η Βουλγαρία, που δεν έχει προκριθεί φέτος στα τελικά. Στη θέση της η Ν. Κορέα, πολύ χειρότερη απ' τους Βούλγαρους (εκείνης της ομάδας). Και φυσικά ούτε η φετινή Νιγηρία θυμίζει εκείνη την ομάδα, αλλά το κυριότερο; Η Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική. Η Ελλάδα του Ρεχάγκελ είναι τελείως διαφορετική από οποιαδήποτε παλαιότερη Εθνική μας ομάδα, όσους καλούς παίχτες κι αν είχαμε!
 Σίγουρα δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά απ' την Εθνική. Πάντως το ζητούμενο είναι να διαγραφεί ο εφιάλτης του ΄94 και με μία νίκη δε νομίζω ότι θα είμαστε απογοητευμένοι, χωρίς να θέτω ως ταβάνι της πορείας μας ένα νικηφόρο ματς.
 Βέβαια πολύ νωρίς είναι ακόμη, έχουμε πολύ καιρό μπροστά να μελετήσουμε τους αντιπάλους μας, να ετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάμε στη Νότια Αφρική για να συμμετάσχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

* Η σέντρα στο Μουντιάλ θα γίνει στις 11 Ιουνίου στο Γιοχάνενσμπουργκ και το στάδιο «Σόκερ Σίτι», ενώ στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο τελικός στις 11 Ιουλίου.
* Στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Νότιο Κορέα στο "Nelson Mandela Bay Stadium" του Πορτ Ελίζαμπεθ στις 17:00.
 Την δεύτερη αγωνιστική θα παίξει με την Νιγηρία στο "Free State Stadium" του Μπλόμφονταϊν την 17η Ιουνίου στις 17:00, ενώ την τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο "Peter Mokaba Stadium" του Πόλοκβεϊν την 22η Ιουνίου στις 21:30.
* Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει να περάσει στους "16", τότε θα αντιμετώπισει τον 1ο ή τον 2ο του 1ου ομίλου, ανάλογα με το αν έχει κατακτήσει την 1η ή 2η θέση στον όμιλό της.


Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος

1. Νότιος Αφρική
2. Μεξικό
3. Ουρουγουάη
4. Γαλλία

2ος όμιλος

1. Αργεντινή
2. Νιγηρία
3. Νότιος Κορέα
4. Ελλάδα

3ος όμιλος

1. Αγγλία
2. ΗΠΑ
3. Αλγερία
4. Σλοβενία

4ος όμιλος

1. Γερμανία
2. Αυστραλία
3. Σερβία
4. Γκάνα

5ος όμιλος

1. Ολλανδία
2. Δανία
3. Ιαπωνία
4. Καμερούν

6ος όμιλος

1. Ιταλία
2. Παραγουάη
3. Νέα Ζηλανδία
4. Σλοβακία

7ος όμιλος

1. Βραζιλία
2. Βόρειος Κορέα
3. Ακτή Ελεφαντοστού
4. Πορτογαλία

8ος όμιλος

1. Ισπανία
2. Ελβετία
3. Ονδούρα
4. Χιλή

4 σχόλια:

Laplace είπε...

παντως ειναι ο πιο δυσκολος ομιλος
θα προτιμουσα τον ομιλο της ισπανιας

ΔΥΣΚΟΛη η κληρωση πιστευω αλλα αν παιξουμε με νιναρο,ξθα το παλεψουμε

ειμαι αισιοδοξος

καλο ΣΚ φιλε

lt.aldo raine είπε...

εγώ ένα έχω να πω...ραντεβού στις 11 ιουλίου... στις 20:30...να θυμίσουμε στους ισπανούς το 2004.

γιατί ρε και ο nelson mandela...θα γίνει έλληνας:P

Unknown είπε...

molis vrika enan diagonismo pou klironi isitiria gia to mundial!!!
aksizi nomizo

http://bit.ly/bBu59F

Mike είπε...

ΟΚ, ας το τσεκαρει οποιος ενδιαφερεται.