30/11/09

Πολύ κακές εμφανίσεις στο Φάληρο και ήττες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μόνο ο Παναθηναϊκός τα κάνει αυτά!



 Η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όλα αυτά τα χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως και αρρωστημένη. Σήμερα, στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέδειξε για μία ακόμη φορά δυστυχώς ότι νοσεί. Αντιμετωπίζαμε έναν Ολυμπιακό με σημαντικές απουσίες, έχοντας καλύτερους παίχτες, με το αβαντάζ του +2 στη βαθμολογία και με την πίστη για τη νίκη-εκτόξευση για την εδραίωση της κορυφής. Και το... +7 που προϋπέθετε φυσικά νίκη απόψε αλλά και νίκη απέναντι στην Τρίπολη και που δεν ήρθε ποτέ, ξαφνικά και... Παναθηναϊκά γίνεται -1 και για πρώτη φορά φέτος στη φετινή σεζόν, βρισκόμαστε στο κυνήγι του χειρότερου εδώ και 12 χρόνια -και βάλε- Ολυμπιακού.

 Σαφώς και δε χάθηκε τίποτα, σαφώς και εξακολουθούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο, αφού και καλύτερο υλικό διαθέτουμε και τους έχουμε στο ΟΑΚΑ προς το τέλος του πρωταθλήματος. Μένει όμως να το δείξουμε επιτέλους στο γήπεδο. Για μια φορά να μην περιοριστούμε σε λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις θριάμβου και Παναθηναϊκής περηφάνειας.
 Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει η ομάδα αφού για πρώτη φορά φέτος ηττήθηκε και παράλληλα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αλλά ελπίζω να μην αντιδράσει όπως απόψε μετά το πρώτο γκολ του Μήτρογλου.
 Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς και από το 25΄ και μετά πατούσε εξαιρετικά στο γήπεδο, έχασε ευκαιρίες και έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Κι όμως, και ενώ δεν τα κατάφερε σε 2-3 πολύ καλές στιγμές αιφνιδιάστηκε στο τελευταίο λεπτό, όπου μία τραγική στιγμή αδράνειας στην άμυνα, έφερε τον Μήτρογλου προ κενής εστίας για το 1-0.
 Εντάξει, το γκολ ήρθε στο χειρότεο χρονικά σημείο, αλλά αυτό τί σημαίνει ρε παιδιά; Ότι παρατάμε το ματς, ότι ρίχνουμε λευκή πετσέτα; Ότι δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε τουλάχιστον να ισοφαρίσουμε;
 Γιατί η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και περισσότερο μετά και το 2-0 στο 53΄, ο Παναθηναϊκός έριξε λευκή πετσέτα και κινδύνευσε για περισσότερα τέρματα! Γιατί;;

 Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ο καλύτερος για τους πράσινους, ενώ μαχητικοί ήταν ο Σπυρόπουλος και ο Λέτο στο λίγο που έπαιξε. Για μία ακόμη φορά ο Κατσουράνης περπατούσε στο γήπεδο, ο Νίνης δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα στην πλάτη του (δεν είχα αυτή την απαίτηση), ο Σάλπι είναι ντεφορμέ ακόμη, ο Σιμαό σεν έκανε το γνωστό θετικότατο παιχνίδι του, ενώ και ο Σισέ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Καλός ο Τζόρβας και ο Βύντρα.

ΟΣΦΠ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου .

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

* Κρίμα, κρίμα γιατί αναστήσαμε το πτώμα και γιατί κάναμε μάγκες κάτι παιχτάκια της σειράς.

* Ειλικρινά θα καταλάβω τον κόσμο που δεν θα έρθει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή αν και δεν θα ήθελα να συμβεί σε καμία περίπτωση. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί, μια γροθιά για τον τίτλο. Μην το ξεχνάμε: "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ".


Κακή εμφάνιση και ήττα και στο μπάσκετ:


* Ήττα και στο μπάσκετ από τον "αιώνιο" στο ΣΕΦ με 87-76. Κάκιστη -ανεξήγητα- εμφάνιση για τους πράσινους, οι ψηλοί ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Σπανούλης πάλευε μόνος του, ο Νίκολας κράταγε τον Παναθηναϊκό στο σκορ όσο μπορούσε, ενώ ο Παπαλουκάς "αφηνίασε" και έκανε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και πολλά χρόνια, οδηγώντας τους γηπεδούχους στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-37, 65-59, 87-76.

ΟΣΦΠ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 20 (4), Παπανικολάου, Τσίλντρες 19 (1), Βούισιτς 2, Μπέβερλι, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 7 (1), Κλέιζα 13 (3), Τεόντοσιτς 9 (1), Βασιλόπουλος 2, Σχορτσανίτης 5.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης 8, Γκολέματς, Νίκολας 18 (2), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 14 (2), Πέκοβιτς 6, Καλάθης 2.

* Βέβαια τελείως διαφορετικά είναι τα πράγματα στο μπάσκετ, αφού και το ματς στο ΟΑΚΑ υπάρχει, στο δεύτερο γύρο και φυσικά τα play off, όπου και πέρυσι κάναμε brake εκεί μέσα. Άλλωστε είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική.


* Σε απόλυτο εφιάλτη εξελίχθηκε το... πάρτι που ετοιμάζαμε όλη την εβδομάδα, αφού κανείς δεν περίμενε τις δύο ήττες στο Φάληρο. Δεν χάθηκε τίποτα όμως, θέλουμε δουλειά, πίστη, και τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, γιατί η φετινή χρονιά έχει όλα τα φόντα να είναι καταπράσινη, σε όλα τα αθλήματα.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

κριμα..εφιαλτης,οπως το γραφεις..δεν το περιμενα με τπτ..ο τεν κατε ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕ...

Mike είπε...

Kαλημερα ρε φιλε. Κανεις δεν το περιμενε... Τι να πω. Ειναι υποχρεωμενοι να απαντησουν με πρωταθλημα. Τιποτε αλλο.