22/11/07

Τελείωσε με μία ακόμη νίκη

Με νίκη ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο των προκριματικών, στον όμιλο της η Ελλάδα. Η Εθνική αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αν και παρουσιάστηκε κατώτερη των Μαγυάρων, εν τέλει κατόρθωσε να ανατρέψει το σκορ και να κερδίσει τους Ούγγρους μέσα στο "Φέρεντς Πούσκας" με 2-1, με νικητήριο τέρμα από πέναλτι του Άγγελου Μπασινά, ενώ είχαμε ισοφαρίσει με αυτογκόλ των Ούγγρων(με αυτογκόλ δικό μας είχαν προηγηθεί στο σκορ!). Μπορεί να είχε εξασφαλιστεί η πρόκριση στη τελική φάση του Euro 2008, όμως υπήρχε ένας ακόμη στόχος, η είσοδος στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση των προκριματικών του Mundial. Με τη νίκη λοιπόν στην Ουγγαρία επετεύχθη και αυτός ο στόχος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ουγγαρία (Πέτερ Βαρχίντι): Φούλοπ, Σέλεσι, Βάσκο, Γιούχας, Βάντζακ, Βας, Τόζερ (85' ντε Αλμέιδα), Χαϊναλ (76' Φίλκορ), Χαλμόσι (81' Φεζέσιν), Μπουζάκι, Πρίσκιν.
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς (45' Νικοπολίδης), Πατσατζόγλου, Βύντρα, Κυργιάκος, Καψής, Μπασινάς, Τζιόλης (45' Σαμαράς), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γκέκας (82' Αμανατίδης), Σαλπιγγίδης.

* Ρεκόρ συγκομιδής πόντων για την Εθνική οι 31, περισσότεροι από κάθε άλλον επικεφαλής!
* Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα τεθεί η Εθνική στη τελική φάση του Euro μαζί με τις Αυστρία, Ελβετία και Ολλανδία. Κάτι που βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα θετικό, μιας και δεν αποφεύγουμε κάποιο μεγαθήριο!
* Επίσης, η Ελλάδα θα είναι και στο γκρουπ των ισχυρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: